Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie CD wybrać ONKYO 7211 vs ONKYO 7222

ko$@

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupić CD, ale nie wiem jakie wybrać? Zastanawiam sie nad dwoma konkretnymi modelami, ponieważ te pasują mi do kina, które mam. Różnica polega na tym, że jeden jest nowy, a drugi używany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bardzo proszę o fachowe rady.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 uwagi : 7211 był produkowany 1998 do 2001 , natomiast 7222 w latach 2000-2002 . Po drugie sonicznie sa identyczne.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem wiele roznych cdekow. Onkyo odsluchiwalem i z wyjatkiem modeli ktore mozna policzyc na palcach jednej reki to po prostu kaszana. Kupowac mozna ale trzeba wlozyc Stelmacha bo tak prawde mowiac tam nie ma nawet czego tuningowac.

Jeden link jest zły chodziło mi o ten

Ukryta Zawartość

To co byście polecali bo ja to nie mam pojęcia czego szukać oczywiście rozsądna cena

Nie miałem nigdy żadnego Onkyo ani nic innego z cd

Ukryta Zawartość

Sam uzywam min. Onkyo 7222. Miał dobrą recenzję i ja to potwierdzam. za te piniądze trudno będzie znaleźć lepszy sprzęt i dość młody. Sam zmodyfikowałem go poprzez wymianę wzmacniaczy operacyjnych na wyjsciu z oryginalnych NJM na OPA 2134. Dźwięk stał sie bardziej analityczny, ale stracił jakby wypełnienie. Czy to korzystna zmiana? Nie we wszystkich nagraniach mi się to podobało.

Jako posiadacz 7211 całkowicie zgadzam się z tym co piszą w teście z hifi.pl

Uważam że to bezpieczny zakup i można potem go zmodyfikować.

Działa sprawnie i bezproblemowo. Mam go od ponad roku.

Miałem (i jeszcze u mnie jest) DX-7510, brzmienie ok, mechanika i funkcjonalność dużo powyżej przeciętnej. Nie wiem skąd wśród niektórych takie negatywne nastawienie do Onkyo. Moim zdaniem 7211 i 7222 można zaufać. Różnią się chyba tylko tym, że jeden ma pilot a drugi nie.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.