Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 1930 CZY YAMAHA S-1700 ???

markiz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam pytanie,zamieżam kupić odtwarzacz dvd w miarę dobry nie wiem który wybrać Denon 1930 czy może Yamaha S-1700 może ktoś wie który jest lepszy-słucham dużo muzy,a może Denon 2930 a Yamaha S-2700,może ktoś doradzić,ale tylko te modele,z góry dzięki-pozdrawiam.Mam amplituner Yamaha RX V1600 .

https://www.audiostereo.pl/topic/29573-denon-1930-czy-yamaha-s-1700/
  • 1 miesiąc później...

Dlaczego mówisz ze ta jamaha jest lepsza od denona 1930? Co masz na myśli. I dlaczego połącznenie denon i yamaha jest złe? Sam mam ampa 457 i jestem zainteresowany dokupieniem jakiegoś dvd yamahy. Chętnie kupiłbym własnie 1700 ale narazie jest za droga i bede czekal na spadek cen. Chyba nie opłaca się już kupować dvd tylko z componentem np yamaha 559.

Miałem okazje testować różne modele Denona i jak dla mnie 1930 /nie mówiąc już o 1730/ to porażka, obraz kiepski a dźwięk przegrywał nawet z moim starym S325 z wymienionym op'em w torze audio. Do Yamaszki poleciłbym raczej coś "cieplejszego" - np Harmana

Co za totalna bzdura

"1930 /nie mówiąc już o 1730/ to porażka, obraz kiepski a dźwięk przegrywał nawet z moim starym S325 z wymienionym op'em w torze audio."

W którym momencie obraz i dźwięk 1930 jest kiepski miałem przez 3 miesiące 1920 i w tym samym czasie Sony 730. Denon bił na głowię pod każdym względem Sonego, ale wadą nieakceptowalną przeze mnie była zbyt głośna praca napędu. Kolejnym DVD w moich rękach było Sony NS92 i tu jeżeli chodzi o obraz to porównywanie z 1920, ale dźwięk nie dorastał do pięt 1920, lekko zanikła szczegółowość i soczystość. Tor audio stał się sztywny. twardy i sterylny. 1920 nadawał nagraniom jakby "drugi oddech", słuchało się dużo przyjemniej bez utraty jakości i szczegółowości.

Nie sądę żeby niskobudżetowy odtwarzacz Panasonica grał lepiej. Jest to jakaś subiektywna opinia.

Jeżeli chodzi o DVD s-1700 Yamahy to nie mogę się wypowiedzieć, ale może być lepszym rozwiązaniem od 1930 w podobnej cenie.

To że się nie zgadzasz z moim wpisem nie uprawnia cię do wypisywania, że jest to bzdura!!! masz po prostu inne zdanie i tyle. Ja na szczeście mam inną opinię i podtrzymuje nadal wcześniejszy wpis.

Witam,ja miałem pionka 696 i to była porażka,odrazu go sprzedałem.Dlatego teraz szukam lepszego rozwiązania w kwocie do 1600 zeta,a że mam Yamaha RX-V 1600 nie chcę kupować szajsu.Ale widzę że jeszcze za wcześnie na opinie o Yamasza DVD S-1700 -pozdrawiam i czekam na pierwsze wrażenia z testu,na Allegro Yamaha jest już po 1500.

Mam pytanie odnośnie YAMAHA DVD-1500 wiem że to starszy model.

Jak odtwarza płyty z muzyką,czy ma jakieś zacięcia i jak chodzi mechanizm słyszałem że Yamaha lubi chodzić głośno.

Miałem Denona 1920, Moim zdaniem za głośno chodzi napęd i jest słyszalny podczas oglądania filmów czy słuchania muzyki. Moim zdaniem to było wadą tego bardzo dobrze grającego odtwarzacza zarówno w audio jak i pod względem video - może poprawili to w 1930. Pozdrawiam,

• 2 tygodnie później...

denon - przetwornik Video 11-bitowy / 216 MHz

yamaha - przetwornik Video D/A: 12-bit / 216MHz

pozostałe parametry sa takie same czyli teoretycznie yamaha powinna byc lepsza...

Czy ktoś wie jak te czytniki sprawdzają się przy odtwarzaniu CD audio ?

jak jest z płytami DVD-R ( kopie zapasowe ;) i CD-R ( też ) ?

Co do Yamahy to wlasnie zakupilem i jestem zadowolony. Jak dla mnie to głośno nie chodzi. Ma parę mankamentów natury interfejsowej przy divx i mp3, troche jest kiepski edytor katalogu, ale powiedzmy sobie szczerze jesli ktoś chce sluchac MP3 i ogladac divx to moze kupic sobie tanszy model z bajerami. Ja tą Yamahę mam podłączoną do amplitunera Yamaha 659 i jest bardzo zadowolony. Jesli chodzi o odczyt CD audio i CD-R to jest ok, natomiast DVD-R jesli sa nagrane na jakiejś beznadziejnej plycie to odtwarzacz sie buntuje. (ja i tak jestem zaskoczony ze TAKI odtwarzacz czyta MP3 i DivX). Bardzo ładnie odtwarza SACD. A i jescze jedno jeśli chodzi o boskie MP3, nie są odtwarzane MP3 ze zmiennym bitratem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.