Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Zauwazylem,ze powrocil temat "wykarmienia" pradem Infinity...

No coz posiadam Kappa 9a - sa trudne,nawet bardzo bo schodza z impedancja ponizej 1 ohm'a.

Pomijajac aspekty brzmienia (kazdy przeciez szuka swojego,indywidualnego) napisze co sprawdzilo sie pod wzgledem "elektrycznym" a co nie.

Pradowo daly rade :

Denon POA 6600a

Denon POA 2800

Sony TA N77ES

Sony TA N80ES

Vincent SP 991+

Nie daly :

Luxman M300 - wlasciwie to nie wiem gdzie umiescic ta koncowke - to czysta klasa A bardzo pieknie grala z Kappami ale nie zdecydowalem jej pozostawic bo producent utrzymuje ,ze powinna wspolpracowac wylacznie z 8 ohm'owymi zestawami....wiec po kilku dniach wypialem a szkoda.........piekna scena i wokale ....

Marantz MA 24 - za mala moc - 30W co prawda w klasie A,ale z basem nie poradzily sobie.

Rotel RA 1070

SONY TA N55ES

=>VISTO,

dzięki za podzielenie się doświadczeniami. Stare dobre Infinity mają wielką rzeszę fanów i coraz większą w naszym kochanym kraju :-)

Vincent SP 991 + już wcześniej był bardzo rekomendowany (nigdy nie słuchałem) ale napisz czy słuchałeś Rotel 1090? Podobno ma potencjał a 1070 to przy nim mały pikuś.

cs 11>>>

Chyba będziesz musiał sprawić sobie nowe "całe" głośniki. Ceny na ebayu w Niemczech są niewysokie (200-300 euro za ten model).

http://cgi.ebay.de/Infinity-Reference-61i-Harman-Kardon_W0QQitemZ160186054073QQihZ006QQcategoryZ75893QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Z tego, co czytałem w "o mnie" mieszkasz w na wyspach, także Mc Gyver Ci nie pomoże...

flagg>>>

Niezły zestawik, "staroci" Infinity. Sam nie słyszałem żadnego z nich. Poruszam się raczej w głośnikach Infinity z lat 90.tych.

Które brzmią Twoim zdaniem najlepiej ? RS 2,5 ? Widziałem je kiedyś. Piękne ! Gdzie mieszkasz ? Chętnie posłuchałbym (na początek)!

VISTO i dartman >>>

Dzięki za wpisy ! Niechybnie przydadzą się użytkownikom Infinity !

Osobiście na razie kombinuję. Może niedługo coś naskrobię, jeśli zagra!

A na osłodę:

http://cgi.ebay.de/Infinity-Renaissance-90-Limited-Edition-in-Piano-Lack_W0QQitemZ130179246533QQihZ003QQcategoryZ75893QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Uwaga !

Ceny R90 spadają !

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Rotel 1070 zagoscil u mnie dzieki uprzejmosci sklepu,w ktorym pozyczalem Vincenty SP 991+.

Sprzedawca rekomendowal wzmak do "trudnych" kolumn - tak to okreslil - co mial na mysli - nie wiem,piec uzywany, przyjety w rozliczeniu od klienta, sluchany bardzo krotko - chyba 4 m-ce jesli dobrze pamietam.

W kazdym razie to jedyny z wymienionych przezemnie sprzetow,ktory po ustawieniu glosnosci na 10.00 calkowicie odmowil wspolpracy i wylaczyl sie (dobrze,ze zdazyl i niczego nie uszkodzil).

Grajac na 9.00 reprezentowal dosc chlodne brzmienie,skapy i suchy bas oraz wysoka temperature pracy tak wiec odsluch trwal w sumie kilkanascie minut - zrezygnowalem z dalszych eksperymentow w obawie o awarie.

Niestety nie mialem okazji posluchac Rotel 'a 1090.....

>zukzukzuk, 4 Gru 2007, 00:42

>A na osłodę:

>

>http://cgi.ebay.de/Infinity-Renaissance-90-Limited-Edition-in-Piano-Lack_W0QQitemZ130179246533QQihZ003QQcategoryZ75893QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

>

Ładne :-), baardzo ładne :-)). Gąbka od EMIT do wymiany, oprócz tego wyglądają OK.

Po pochlebnych racenzjach dartmana, postanowiłem dowiedzieć się coś niecoś na temat Yamahy MX-1000. Poszperałem i odnalazłem stare testy (chyba "Stereoplay "). Zaliczony do klasy "Spitzenklasse I". Przed nim jeszcze "Absolute spitzenklasse I, II i III). I tuż obok Danonki...

Masz jakiś pre - czy prosto z CD ?

mistabron - ten Twój też ale chyba bardziej do dyskoteki...

Pozdrawiam.

post-7648-100007516 1197033221_thumb.jpg

post-7648-100007517 1197033221_thumb.jpg

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dla mnie najlepszym testem są moje własne uszy. Dodatkowo opinie znalezione na forach, które od testów gazetowych różnią się znacznie (wiadomo dla czego). Innym przykładem może być Re90, za 900EUR jest głośnik, który bije na głowę kolumny za $$$. Z tych powodów nie stałem się właścicielem krella ksa200 np, który z pewnością okupował szczyty top list, no ale kosztowa ;-) to dlaczego nie...

Innym wskaźnikiem jest słuchanie nieaudiofilskich cd bez zmęczenia organizmu. Dla mnie są to np. płyty Led Zeppelin czy Deep Purple . Muzyka klasyczna też jest odtwarzana nieporównywalnie lepiej.

Z pewnością są setki lepszych wzmaków, nie przeczę. Jednak MX-1000 mogę szczerze rekomendowć. Jest szybko, niski bardzo różnorodny bas, czysta góra.

Używam w tej chwili preamp Yamahy CX-1000. Wcześniej próbowałem przez pasywkę i prosto z CD. Nie było najlepiej.

Testowałem też pre Kenwooda L-1000C jest super ale komplet Yamahy lepiej wygląda :-)

Poniżej inny "test"

post-11148-100007510 1197037362_thumb.jpg

Odnalezione testy Yamahy, to nie miał być wcale zarzut ! Zresztą nie ma żadnych szczegółów, tylko "zaliczenie" do "jakiejś" klasy. I to przez "jakiegoś" recenzenta.

To tak, jak kiedyś napisali w Hi-Fi I uzyka , że VA Bethoven to w większości aspektów przeważnie hi-end. Szczerze się uśmiałem !

Najważniejsze, że Tobie gra !

A co R90 - widzisz, My i kilku innych (ogólnie rzecz biorąc) uważamy, że grają wspaniale ! Ale inni "słyszą inaczej". I niech tak zostanie. Nie mniej - jest ich teraz na e-bayu od groma i dobre ceny, a euro spadło... Sam wziąłbym jedną parę z 3,5 tys ! Dla mnie takie Bethoveny, to przy nich śmieszne pudełka do butów.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące później...

PawelMitsu

Paweł faktycznie jesteś fanem "japończyków" poznając mazdeczke od tyłu (może Ty jesteś partyzant?)

A do rzeczy jest to moja kochanka która tak pięknie ma zaokrąglone kształy,że nie jedna dziewczyna chciała by takie miec.

Z przyjemnośćią załączam parę zdjęc do obejrzenia,bo takich bryczek już nie robią

http://www.bogszar.neostrada.pl/mazda/mazda01.html

• 3 tygodnie później...

Witam. Wybaczcie panowie, że (prawdopodobnie) przeszkodzę, ale sprawę mam do "Wisiora". Zauważyłem, że jesteś zadowolony z faktu nabycia Rotelika (RB-990BX), a tak się skłda, że i ja go mam od dłuższego czasu. W dodatku w komplecie z dedykowanym mu przedwzmacniaczem RC-990BX. Jeśli więc chciałbyś powymieniać parę zdań na temat jego (wzmacniacza) możliwości, to jestem chętny. Tym bardziej, że ten wzmacniacz, a zwłaszcza komplet ciężko jest w Polsce upolować, więc i chyba niewielu go ma....

Z wiekiem i z kolejnymi życiowymi doświadczeniami dochodzę do wniosku, że najważniejsze w życiu jest...oddychanie.

• 4 miesiące później...

zukzukzuk,

gdzie jesteś !!! :-)

może by tak trochę wątek ruszyć ?

To może ja zacznę ;-)

Zmieniłem poganiacza moich Re90 i teraz chodzą w zaprzęgu dwie Yamahy B-2. Jest po prostu BOSKO !

Panowie!

To ja także spróbuję rozruszać wątek!

Powód tego - prozaiczny - Infinity Reinassance 90.

Po naczytaniu się na forum opinii dotyczących tych "paczek" najbardziej obawiałem się, czy mojemu Omakowi uda się je prawidłowo napędzić.

Okazało się, że te ukraińskie smoki zrobiły to z wdziękiem baletnicy!

Co prawda dół pasma nie brzmi tak mocno, zdecydowanie i doskonale, jak w połączeniu z Zukzukzukowym Metaxasem Solitaire i Metaxasem Marquisem, ani źródło też nie tej klasy co Krell, ale najważniesze, że gra, a ja proszę o przyjęcie w poczet klubu.

post-15273-100008925 1217146100_thumb.jpg

post-15273-100008926 1217146100_thumb.jpg

Witam w klubie berberys :-)

Patrząc na zdjęcia to Re90 są w znakomitej kondycji, gratuluję zakupu. To znakomite kolumny.

Lubią biamping, szukaj więc jeszcze jednego Omaka do pary. Takiego samego bo wertykalny jest dużo lepszy od poziomego.

Im więcej stabilnej mocy tym lepiej...

Więc niech MOC będzie z Tobą !

pozdrawiam,

Dartmanie!

Nie sposób było się oprzeć magii Infinity...

Pamiętając o tym, jak dwa Omaki napędzały Zukzukzukowe Infinity Epsilon i wiedząc u kogo znajduje się druga z bratnich końcówek poczyniłem już pewne starania, by przekonać w przyszłości jej właściciela do jej sprzedania...

Ale to oczywiście pieśń przyszłości...

Na razie delektuję się charyzmatycznym dźwiękiem tych szaf!

Mogę już napisać, że zaskoczyły mnie szalenie pozytywnie tym, że w moim zupełnie niezaadaptowanym akustycznie pokoju budują stereofonię lepszą niż moje poprzednie Thiele 1.5!

berberys,

to fakt magii starych dobrych Infinity nie sposób się oprzeć. Znakomite głośniki...

Ja ostatnio przymierzałem się do zakupu IRS Beta, mając możliwość sprowadzenia ich w dobrej cenie z USA. Niestety pomiary mojego pokoju odsłuchowego oraz rozmowa z małżonką wykluczyły dalsze czynności :(

pozostanę więc przy moich Re90.

Ale naprawdę polecam zakup drugiej końcówki Omaka, będziesz bardzo mile zaskoczony faktem jak wiele można z nich wyciągnąć :-)

pozdrawiam,

To, jak doskonałe są to kolumny i jak dużo można z nich usłyszeć najlepiej było słychać w poprzedni piątek u Ojca Założyciela wątku - Zukzukzuka!

Konfiguracja następująca - rzeczone Inifinity R 90, preamp Metaxas Marquise, piec - Metaxas Solitaire, cd - Krell 280, kable - taśmy GLD!

Co mogę napisać poza tym, że był to najlepszy dźwięk jaki kiedykolwiek było mi dane słyszeć! Wręcz oszałamiający!!!

To, że Infinity w ogóle z Omakami grają (i to nieźle) to cud! A to, że drugi Omak byłby na miejscu, to również pewnik!

Pozwolę sobie zacytować kolegę Lucmastera: "Od Omaka są lepsze wyłącznie... dwa Omaki". W pełni się z tym poglądem zgadzam i będę pracować co sił, by obok siebie stanęły oba!!!

Gdyby tak się stało byłoby to niezwykle miłe.... Już widzę oczyma wyobraźni... para Omaków, która stosunkowo długo napędzała u Jacka jego legendarne Infinity Epsilon została rozdzielona i poszła w dwa końce Polski, po to, by być może ponownie zostać złączona i napędzać moje Infinity... ;-)

• 2 tygodnie później...

Hej, Klubowicze!!!

Żarło, żarło i...zdechło!!!

Padł mi EMIM!!!

Zerknijcie proszę w temat - http://www.audiostereo.pl/Potrzebuje_pomocy!Infinity_Renaissance_44997.html

Prawdę powiedziawszy nigdzie nie znajdę lepszych specjalistów niż tu, więc może znajdzie się ktoś pomocny!!!

Nie ukrywam, że trochę na to liczę ;-)

Pozdrawiam i życzę bezproblemowych odsłuchów :-)

Trudno je znać bo to ca 79 rok produkcji... :-) Ale może ktoś się trafi.

Infinity wypuściło je jako tanią alternatywę wykorzystującą EMIT. Magazyn STEREO określił je mianem best buy w tej cenie.

Wg mnie cały ich potencjał leży właśnie w głośniku wysoko tonowym, znakomity driver.

Ewidentnie widać, że głośniki basowe są po przejściach i będą potrzebowały pomocy, nie znam się na tyle aby stwierdzić, że dadzą się w pełnie reanimować.

Reasumując, jeżeli EMIT'y są OK to warto się pochylić, za ile nie wiem ale nie sądzę aby znalazło się wielu chętnych.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.