Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonektory - jakie kupić?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam wszystkich forumowiczów,

Chciałbym zakupić kable sygnałowe do mojego sprzętu tj. wzmacniacz MF E10, cd Pioneer PD-S703, kolumny Mission M71i i kable głośnikowe Jamo FLAT. Mój budżet to ok 300 zł. Nie chciałbym zmieniać charakteru brzmieniowego mojego sprzętu, po prostu chciałbym mieć lepszy dźwięk w całym zakresie. Czy możecie mi doradzić jakieś kabelki? Chętnie kupię używane... Dzięki wszystkim za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/29439-interkonektory-jakie-kupi%C4%87/

wg mnie najlepszym interkonektem będzie Klotz gy 107. na alegro 50 złotych. tani kabel, ale naprawde dobry. przekonałem sie o tym po zakupie Monster m1000i i to tanio-350złotych. klotz niemal niczym mu nie ustępuje. jesli chcesz tani i dobry kabel to zdecydowanie KLOTZ. oba kupowałem od claroquesi. uczciwy koles.

Też kupowałem od tego kolesia Klotza.Potwierdzam jego doskonałe możliwości.Gra na równi z konkurentami z zakresu nawet do 500zł.Także za taką cene 50-60zł jest naprawde chyba najlepszym zakupem.Polecam z wtykami alpharda wzorowanymi na WBT

a tak na marginesie to zamierzam kupić w najblizszym czasie jakiś interkonekt klasy hig-end.Jak by mógł ktoś podpowiedzieć Stereovox czy Tara Labs Air 1?A może jakieś inne jeszcze?Chodzi mi o ciepło i bardziej analogową barwe.

pharel1

Jeśli ciepło i barwa to zdecydownaie Stereovox. Tara gra kompletnie inaczej. Miałem oba więć cos o tym wiem. Poza tym to jednak nieporównywalne kable: i brzmieniowo i jednak jeśli chodzi o możliwości. Sreteovox HDSE to żadem hi end, dobrej klasy kabel i już.

Pozdrawiam Stempur

Jeśli ciepło to wyłączność w tej dziedzinie ma VDH, jeśli ma być dzwięczniej przy zachowaniu barwy i podtłuszczeniu to VDH Orchid który w tej dziedzinie będzie bardziej suchy od Groneberga Quatro Reference- ten ostatni posiada wszystko czego oczekujesz. Jestem po kilku godzinnych odsłuchach tego I.C.

Stereovox- jest najbardziej neutralny i pokaże się wyłącznie w bardzo dobrze dobranym systemie o pełnym brzmieniu. Opinia Stempura jest całkowicie odmienna od mojej, aż mam wrażenie że nie słuchał tego I.C. HDSE obnaży wszystko w systemie. Jeśli tor będzie miał choćby lekko rozjasniony charakter lub zbyt lekkie brzmienie będzie źle. Groneberg- bardzo mi przypomina wyższe modele Tara labs.

Ale czy myślisz że Gronenberg jest zbliżony do możliwości IC z hi-end'u?Chciałbym kupić naprawde porządny kabel.Wole poczekać i pozbierać niż za 3 miesiące myśleć znowu o zmianie kabelka.Mam Cd H/K HD 750 przerobiony przez Neel,wzmacniacz Forum 608 i Sennheisery hd 600.Wiadomo że Sennki grają dość jasno i rozdzielczo..Harman 750 Nell też ma dużo szczegółów i razem to gra troche jasno.Co do Stereovoxa to nie wiem...raz piszą że ciepło i perliście..raz że jasno i przejżyście:-)A Gronenberga nie słuchałem..

pharel1,

Ja uważam Tary za najlepsze kable - jeśli stać Cię na Air1 to kupuj. Natomiast dobre kable nie powinny nic dodawać do dzwięku - ocieplenie wskazywałoby, że pewne pasma zostały obcięte, jeśli oczywiście wcześniej sprzęt nie grał takim dzwiękiem

pharel1 ile chcesz wydać na kabel? bo wygląda mi na to, że więcej jak warte są te sennki i forum608 razem wziętę - czyli bez sensu

chcesz konkretnej zmiany jakości to zmień te elementy a nie wygłupiaj się w druty z ciężkie pieniądze

Mogę wydać tak do 1200zł na kable..i faktycznie jest to prawie równowartość Sennków i Foruma(co ja zrobie że te elementy są takie tanie..haha)A tak na poważnie to uważam że dobry interkonekt da mi więcej niż wymiana wzmaka na inny czy słuchawek na jakieś wyższe.Mało jest słuchawek moim zdaniem lepszych od 600tek.A jak już są to poprostu dlatego że mają inny charakter brzmienia.Mi sie podoba prezentacja na 600tkach i nie zamierzam ich zmieniać.Wzmacniacz słuchawkowy mógłbym zmienić na lepszy ale żeby poczuć różnice musiałbym dopłacić ok 2tyś zł.Po tym zabiegu i tak pewnie chciałbym zmienić interkonekt:-)

zrobisz jak uważasz - ale nie spodziewałbym się po wymianie IC ogromnych różnic - jak wolisz ciepłe brzmienie to było kupić Beyery albo lampowy wzmacniacz np. jakiegoś ASL z drugiej ręki

słuchałem MG HEAD MkIII - w zależności jak lubisz możesz przełączać się pomiędzy OTL i z trafem na wyjściu - osobiście dla mnie w trybie z trafem jest za ciemno, OTL ma zaś za mało basu

mam tego klotza, mam tez klotza iy106, gothama gac2v1, cordiala cik122

wtyki alpharda sa warte 2,50zł moge takie kupic w poznaniu po takiej cenie wlasnie wiec sa warte mniej niż mniej

sam IC mam od tego samego kolesia z allegro, i o ile sama transakcja mila i koles tez jest bardzo mila osoba

to kabelek bez rewelacji

baz rozlazly i rozmazany co moze dac mylne wrazenie ze nizej schodzi srednica dobra choc troche wykopnieta na granicy z wysokimi

iy106 pokonuje la grange bo nie posiada wad w basie ale troche bardziej wykopuje srednice co potrafi troche wyostrzyc brzmienie i pokazac sybilanty

gdy mialem technicsa to iy106 wygrywal z wszystkimi kablami

gdy mam azura640av2 to gotham bije obydwa bo ma wiecej miesa i brzmienie nie jest az tak lekkie, i zarazem zaden zakres nie wystepuje z szeregu - takie sa moje wrazenia

cik122 -> ma mocny basik punktowy, miedzy innymi dzieki temu ze uspokaja gore i srednice -> bezpieczny kabel jak cie sybilanty wkurzaja

ende.

No własnie moze jeszcze pare słów o tanich kablach. Ja mam u siebie w systemie Tara Labs 3300 i i Qed Qunex 4 s. Wczesniej słuchałem kilku innych kabelków w moim systemie ale zostały te dwa. Jakiś czas temu przeczytałem kilka pochlebnych opinii o Audioqest Copperhead i kupiłem, bo tanio. Włączyłem w system pare razy próbowałem i nie gra tragicznie ale jednak do drozszych Qeda i Tara Labs troche brakuje. Teraz znowu poczytałem o tanich IC podobno bardzo dobrych ale boje się że w zestawieniu z nieco droższymi kabelkami z przedziału cenowego ok. 500 zł. wypadną one blado. Czy wogóle zawracac sobie głowe takimi kablami jak: Sommer Cable Albedo, Klotz La Grande, Alphard Da Vinci, Spirit XXL by SOMMER , DH LABS SILVER SONIC ? Które z tych kabli naprawde są w stanie zagrać poprawnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.