Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha rxv 559, kolumny 6Ohm

tomekkos

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór. Mam pewną kwestię: sprzęt taki jak w "o mnie" a problem taki- oglądam film wszystko super i jest ujęcie w którym rosnie natężenie basu -długo i coraz głośniej grają niskie częstotliwości; sprzęt gra ładnie do momentu w którym gaśnie:(... Jest to zawsze ten sam moment co do ułamków sekund. Jak temu zaradzić? Dać wyżej odcięcie niskich w kolumnach? wszystko jest chyba dobrze skonfigurowane a ja mam nadzieję że nie będę musiał wymieniać ampli choć jest na gwarancji...

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/29391-yamaha-rxv-559-kolumny-6ohm/

dodam że ampli skonfigurowane pod obsługę kolumn 6 Ohm jakie mam a które w katalogu podane są równiez jako "compatible with 8 Ohm amplifier outputs ..."; odciecie basu z podłagowych 8.4 następuje przy 40 hz a zakres mają od 30Hz do 20 000Hz... ampli ponoć jeden z niewieluw tej cenie obsłuży 4 Ohmy.

pozdrawiam

Tomek

jutro po A.S. to sprawdzę-dziękuję:). Mam jeszcze pytanie odnośnie tego: czy jest mozliwe że cos się uszkodziło przy tym wyłączaniu? Sprzęt gra ale nie chciałbym aby skróciła się jego zywotność albo padło cos przez to...:(

Pozdrawiam

Tomek Kosiorek

no więc na A.S. dowiedziałem się... ze to wina kolumn -czym prędzej zadzwoniłem tam gdzie je nabyłem i tam dowiedziałem sie że musze przestawić na 8 Ohm co zrobić będę mógł dopiero za parę dni bo chwilowo nie mam mnie tam gdzie jest mój sprzęt... to taka notka dla tych co mogą mieć podobny problem

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.