Skocz do zawartości
IGNORED

czy to wygląda na uczciwą aukcję?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

znawcy ebay... czy jest tu coś co Was niepokoi? o co byście sprzedawcę zapytali aby być pewni, że wszystko jest OK?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla mnie aukcja jest jak najbardziej w porządku, jednak nie ma opcji wysłania ani zapłaty jak tylko z UK. Nie licytuj więc, bo narażasz się na niepotrzebne nieporozumienia a nawet negatywa. Pamiętaj też,że Anglicy czekają do ostaniej chwili, więc cena raczej nie będzie atrakcyjna.

dostałem od niego info, że jak zorganbizuję sobie kuriera to on "wyda paczkę"

mma też rodzinę pod LOndynem, gdzie paczka mogłaby zostać wysłana na terenie UK...

Najlepszym rozwianiem jest zeby jednak wysla on ta packe rodzinie w londynie!!! a Najlepiej wogole jest zeby ktos z rodziny z Londynu co ma konto na ebau zlicytowal, zaplacicl, odebral, a potem wyslal Tobie...tak jest najbezpieczniej!!! Bo gdyby cos sie stalo, to ida na policje w londynie i nie bedzie problemu..a unas, nie ma z kim pogadac, tymbardziej ze bylaby to sprawa miedzynarodowa:)

Konto od 2001 roku, 100% pozytywów ... ja bym jeszcze tylko poprosił o real foto na maila.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

kurcze.... walczę.... czy ktoś z Was kupował coś za 6-7 tys na ebauy?? jak się zabezpieczaliście?

mam znajomą w London więc problemu z "UK only" już nie mam... ale wciąż obawy ;-(((

ile taki Meridian u nas kosztuje używany 2 letni- bo nigdzie nie mogę znaleźć ogloszeń??? ;-((

100% pewności nigdy nie ma, trzeba zaufać. Nie wszyscy ludzie czychają na to aby nas wydudkać.

Pamiętam też sytuację zupełnie odwrotną, jak pierwszy raz robiłem zakupy na Audiogonie. Sprzedający traktowali mnie owszem miło, ale nie chcieli wysyłać do naszego kraju w obawie aby nie "zginęło" po drodze, co mogłoby narazić ich na ewentualne dwuznaczne sytuacje.

Sądzę że real foto sprzętu jest jakimś zabezpieczeniem.

Zupełnie wiem czemu sprzdający wzbrania się przed wysłaniem klocka do Polski. Procedura taka sama jak wysyłka wewnątrz GB. W takich przesyłkach kurierskich sprawdza się dobrze poczta. Termin nawet z USA to 5 dni.

Ja dodatkowo prosilem o numer telefonu i rozmawialem ze sprzedajacym przed zakonczeniem licytacji.

Mysle ze w ostatnich 15 minutach przed koncem cena jeszcze sporo wzrosnie.

Sprzedający ma dobre opinie i to jest plus, ale pamiętaj że cena jeszcze wzrośnie a poza tym koszty wysyłki z Anglii są chore - sam to przerabiałem. W Polsce mozna ten odtwarzacz kupic za około 9 tys. więc jeśli cena jeszcze wzrośnie - a jest to pewne - to tranzakcja będzie na granicy opłacalności

ja pojechałem po zakupiony sprzęt do Anglii, bo taniej to wychodziło niż przesyłka. O ile mnie pamieć nie myli przesyłka w okolicach 40 -50kg. kosztowała 300 funtów - wątpię zatem aby poniżej 25kg. kosztowała tak mało

a co powiecie na to? warto lInna Ikemi za 6K wyciągać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.