Skocz do zawartości
IGNORED

Pokazy HDTV 1080p na Audio Show 11-12.11

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Dałem info w zakładce stereo, ale ponieważ niewelu userów z kina tam zagląda, daję i tu.

"HDTV

Pokaz możliwości telewizji wysokiej rozdzielczości HDTV. Podczas prezentacji zapoznać się będzie można z technologia HDTV jak również obejrzeć kilkanaście zapierających dech w piersi klipów nagranych w wysokiej rozdzielczości. Do prezentacji wykorzystany zostanie projektor Sony FullHD (1080p), elektronika firmy Marantz oraz kolumny B&W z serii Nautilus.

Sobota i niedziela, godz. 14.00 i 16.00, hotel J3S, sala Belweder I"

a oprócz tego:

"Plasma vs LCD

Prezentacja, podczas której omówione zostaną wady i zalety telewizorów plazmowych oraz LCD na przykładzie 2 najnowszych modeli 1080p o przekątnej ekranu 50" (Pioneer PDP5000ex i LCD Sharpa).

Sobota i niedziela, godz. 15.00, hotel J3S, sala Belweder I "

więcej: www.audioshow.pl

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Elberoth

Niestety nie będę mógł uczestniczyć w tegorocznym AS. Bardzo żałuję... Natomiast bardzo interesowałaby mnie pokaz plasma vs. LCD. Czy mógłbyś po krótce opisać mi rezultat tego starcia? Byłbym szczerze zobowiązany. Pozdrzwiam serdecznie.

Tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest dość spory tekst na temat tego porównania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>pogiel

To właściwie nie bylo starcie. Od razu widać było różnicę na korzyść Pioneera. Pierwszy zaskok - nie ma wewnętrznego odbicia!. Co ciekawe w topowej plazmie panasłoika w sąsiednim pokoju było jak diabli. Drugie zaskoczenie. Z jednej strony kolory wydawały się niezwykle nasycone, ale nie można było się np. przyczepić do koloru skóry. Trochę za dużo landryny. I tu pewne zastrzeżenie. LCD miało wyraźnie mniejszą dynamikę barw, znacznie słabsze cienie. Ale gdy patrzyło się na samo LCD, nie czuło się żadnego braku. Czerń czeernią i nnawet czerwień czerwienią! Biorąc pod uwagę, że LCD było z tunerem, głośnikami i kosztowało 17 kPLN, natomiast plasma 30 kPLN tylko za monitor... Wiele osób z którymi rozmawiałem kupiłoby LCD. Duży szacunek dla osiągnięcia. Nie widziałem jeszcze tak naturalnego i bogatego obrazu na żadnym LCD. Fakt, plasma to inna liga, ale mając w domu te LCD nie mógłbym narzekać. Zdecydowanie lepszy stosunek jakości do ceny. Ale najgorsze czekało mnie w pokoju Cinematica. SIM2 z potrójnym DLP i ekran Stewarta... To trzeba było zobaczyć. A tak się cieszyłem z mojego Epsona i Projecty :(

• 2 tygodnie później...

zamieszczam 2 zdjęcia z projektora HD81, 1 zdjęcie z HDTV, kanał Luxe HD, 2 zdjęcie materiał referencyjny w SD.

Niestety zdjęcia nie oddają ostrości i czystości kolorów, szkoda. Możliwy pokaz po ustaleniu terminu.

Ukryta Zawartość

post-10084-100002739 1170305387_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

post-10084-100002739 1170305387_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te zdjęcia mogą być mylące dla wielu ludzi bo na nich różnicy w jakości praktycznie nie widać ... jednak w rzeczywistości jest przepaść ( może gdyby zdjęcia były w znacznie większej rozdzielczości to dało by się to zobaczyć ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.