Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki i wzmak do 1500zł - propozycje

P.L.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Myslalem coby sobie na gwiazdke nie sprawic sobie takiej malej przyjemnosci. Chodzi mi po glowie hd650, ktore mozna dorwac juz za 1000zl z groszem. Do tego jakis wzmak za 500zl, ale czy to ma sens? Zrodlem dzwieku by byl najczesciej pc z dac pod usb i formaty bezstratne. Moze maja Panowie jakies ciekawe propozycje? Ostatnio troszke wypadlem z obiegu i nie wiem, czy hd650 to za 1000zl najlepszy wybór i jaki wzmak do nich nabyc. 500zl starczy na to, czy nie ma sensu?

ps. Slucham niemal wszystkiego z naciskiem na rock, metal i podobne. Nie gardze dobrym popem, a nawet muzyka trance. Wiec przyda sie cos uniwersalnego mozliwie.

Dzieki slicznie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

moje skromne zdanie:

wzmak owszem - 600zl Forum608

sluchawki? wole HD 600 - za 650 trzeba chyba zaplacic wiecej jak 1000zl chyba ze z 2 reki...

zrodlo - do takiej konfiguracji na pewno nie PC nawet z zewnetrznym DACiem

pozdrawiam.

Forum608 to diy? Nie chce diy, ciezko to sprzedac potem. Trzeba szukac wierzacych, a inni ludzie i tak wola kupic shit byle z metką. Sprzet czesto zmieniam, wiec diy nie dziekuje.

ps.a czemu nie pc? Pc dzis to nie ten pc co kiedys.

Wzmaka Forum608 nie znam,ale z opisow i ceny to chyba najlepszy wybor z mozliwych.

Natomiast na sluchawki w tym przypadku nie ma co wydawac az tysiaca,lepiej cos okolo 600-650PLN,przykladowo beyerdynamic dt 150 lub grado 125, hd 650 tez moga byc ale absolutnie nie w tej cenie co podales, 700PLN to max za te sluchawki bo nie oferuja niczego nadzwyczajnego wzgledem wymienionych za co warto byloby doplacic te kilka stowek.

Jak piszesz że inni wolą kupić shit z metką to piszesz także o sobie:-(Za 500zł wzmacniacz sklepowy..hmm niech pomyśle.Lepiej Ci zagra chyba wyjście z komputerka.Pro-jety i inne sklepowe wynalazki puste w środku naprawde nie są warte tych pieniędzy.Nie ma sensu na nie wydawać kasy.Ja jak poprzednik polecam Forum608 i Sennheisery hd-600.Udane połączenie.Sam je mam:-)A tak na marginesie to wiele tanich cd ma lepsze "dziurki"słuchawkowe niż dedykowane oddzielne wzmacniacze słuchawkowe za cene jaką podałeś

aaa....jesli maja byc to sluchawki do pracy na kompie i sluchania muzyki przy okazji to nie ma co kupowac wzmacniacza do nich,ale wszelakie senny ( hd 650 to juz zdecydowanie)nalezy sobie darowac bo marnie zagraja z karty dzwiekowej,beyerdynamic jeszcze calkiem niezle wypada(wystarczajaco dobrze znaczy sie) natomiast grado nie testowalem w tej kombinacji ale nie powinno przyniesc zawodu.

Moj Naim dziurek nie ma, poza tym Decibel mi go naprawia od okresu wakacyjnego i nie zapowiada sie chyba, aby predko do mnie wrocil. A inaczej, 1000zl na wzmak sluchawkowy i 700 na sluchawki, przeciez te 200zl moge dodac gdy zajdzie potrzeba.

a ze sklepowych jak już tak sie uparłeś to polecam hd 600 z lampowym Antique Sound Lab hb-1.Ładnie się uzupełnia ciepło wzmaka z detalicznością i rozdzielczośćią słuchawek.Tyle że ciężko złapać go z drugiej ręki a w sklepie kosztuje 1kzł.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pharel1 - jednym z takich wzmacniaczy kompletnie nic nie wartych jest Project HeadBox a jesli kolega i tak wie swoje to nie ma mu co doradzac widac zalozyl ten watek zeby sie przekonac ze ma racje:)

IMHO lepiej kupic cdeka na Allegro za niewielkie pieniadze (wiekszosc kolegow tak zrobila) niz uzywac jako zrodla PCeta z DACiem na USB...

Z tego co wszedzie czytam hd650 maja lepszy bas niz hd600, wiec do ciezkiej muzyki nie beda lepsze? hd650 przyznam nie sluchalem, hd600 jedynie i wydaly mi sie dosc delikatne w brzmieniu.

moim zdaniem...hd 650 to ciepłe kluchy z zaciągłym basem.Są jakieś takie..hmmm.To tak jak byś szybko chciał przyspieszyć polonezem:-)Owszem hd-600 nie mają potężnego basu ale za to jest świetnie zróżnicowany i kontrolowany.Nie słuchałem Beyerów..może one bardziej pasują to Twoich wymagań.A co do źródła..to też wole taniego cd niż słuchanie z kompa.Jakaś taka większa przyjemność

każdy ma jakieś swoje upodobania.Mi jakoś 650 nie podchodziły.Może dlatego że wole właśnie detaliczność i czystość.Taką swobode w dzwięku.I muzyka jaką słucham to też jest raczej delikatna.Może jak ktoś lubi mocne aranżacje podparte mocnym fundamentem basowym to 650 bardziej mu sie spodobają

zobacz na headfi forum darkvoice 336 - powinno byc ponizej tysiaca z wysylka do polski

ogolnie to polecam pobiegac po sklepach i posluchac najpierw jakie brzmienie ci podchodzi - moze strzalem dla ciebie okaza sie akg k501 ?

nie popelniaj bledu w stylu wzmak drozszy od sluchawek ;) to poprostu paranoja.

Sluchawki kup mozliwie jak najlepsze i najwygodniejsze, posluchaj sobie wysokich senek, agk, beyerow i wybierz najodpowiedniejsze dla Ciebie.

Wzmak na poczatek tani np. ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) diy ale pozadne zrobione w oparciu o imho najlepszy scalony wzmacniacz sluchawkowy jaki zrobiono. Jest chyba polowe tanszy od forum 608 I a z sluchawkami o niskiej impedancji gra lepiej (np. forum 608 z 16 ohmami nie da sie sluchac). Wiem bo mam oba te wzmaki i sporo sluchawek miedzy 16 a 600 ohm.

Potem, przy okazji, posluchaj sobie jak to zagra z drozszym wzmakiem i ew. pomysl nad zmiana.

Sluchawki stanowia 95% istoty brzmienia, wzmak max 5%.

Innymi slowy jesli np. spodoba sie Tobie bardziej hd650 niz akg 501 to niezaleznie od tego pod jakie wzmaki je wepniesz nadal bedziesz wolec hd650.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

liamk widzisz jest jeden problem, nie znam miejsca, gdzie mozna posluchac choc 70% najlepszych modeli sluchawek na rynku w oparciu powiedzmy o jeden czy dwa dobre wzmaki sluchawkowe.

Ukryta Zawartość

sorry, poprzedni link mial zbedny ,

Na porownianie A/B wszytkich liczacych sie sluchawek bedzie ciezko. Raczej tylko na prywatnych spotkaniach lub porownywanie na "raty" u osob lub w salonach posiadajacych conajmniej dwie pary liczacych sie sluchawek na zasadzie "eliminacji pucharowej" czyli np. u jasia hd650 vs akg 701 (tu wybierzesz np. 650) a w salonie "audio 4u" hd650 vs dt880 gdzie spodoba sie bardziej dt880 czyli rowniez bedzie lepsze niz akg701.

Kupowanie na podstawie opinii to delikatnie mowiac nienajlepszy pomysl i jak dla mnie ostatecznosc.

Ukryta Zawartość

Te wzmak pod linkiem ktory podales jest uniwersalny, czy sa jakies sluchawki pasujace do niego mniej lub bardziej? Jak, moze wiesz, z hd600/650? No i nigdzie nie widze tam ceny. :) Swoja droga, ze tego , nie zobaczylem...

>czy sa jakies sluchawki pasujace do niego

>mniej lub bardziej?

wzmak jest uniwersalny, dziala rownie dobrze z sluchawkami o niskiej i wysokiej impedancji co zapewne bylo zalozeniem projektantow tpa6120. Jest neutralny w calym zakresie przez co czesto stosowany w wysokiej jakosci sprzecie pro, nawet jako przedwzmacniacz mikrofonowy. Tutaj conieco o samym ukladzie i wzmaku

Ukryta Zawartość

a tutaj opinie uzytkownikow z roznymi sluchawkami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.