Skocz do zawartości
IGNORED

Przegląd wzmacniaczy kl. D

marjan1

Rekomendowane odpowiedzi

A czy ktos z was spotkal sie z jakas sprawdzona aplikacja nowych kostek Analoga - AD1994:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dla mnie wyglada to calkiem ciekawie ... doskonale nadawalo by sie na wysokiej klasy wzmak do samochodu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...

Odswierze troche temat bo wlasnie razem z sasiadami w bloku sluchamy ;) wzmacniacza na AD1994 !!! dokladnie to jest to evaluation board z Analoga - kostka przeszla moje oczekiwania :) dzwiek pierwsza klasa, bardzo ladne wysokie i dosyc dobrze kontrolowany bas - chociaz tutaj mozna by jeszcze popracowac - mysle ze wsawienie lepszych kondensatorow na zasilanie pomoze. Swietnie oddawane sa wokale i trabka. I kostka ma niesamowita dynamike - gra energicznie i zywo! Jak sobie pomysle ze to zaledwie evaluation board i teraz mozna by na tym zrobic prawdziwego wzmaka od poczatku do konca przemyslanego pod katem jak najlepszego brzmienia to moze z tego byc prawdziwy hit :) No i to wszystko zasilane pojedynczym 12V!!! Skutecznosc kostki daje swoje - nie sadzilem ze 100W trafo potrafi tak halasowac - wzmacniacz klasy AB ze 100W trafo chyba nie ma szans tak dynamicznie zagrac na wysokich poziomach glosnosci :) Kostka setruje moimi 4 omowymi ELAC 207.2 JET. I najciekawsze - kostka SMD o wymiarach 1x1cm i grubosci chyba 0,3mm przylutowana do plytki grajac tak glosno ze trudno wytrzymac w pokoju jest ZIMNA!!!!!!!!!!!! kompletnie ZIMNA :) ten uklad nie potrzebuje zadnego radiatora - co chwile jej dotykam bo nie chce mi sie caly czas w to wierzyc jak te zolwie to zrobily ??? Jedno wiem - jak tylko sie odrobie z biezacych projektow to kostka trafia na warsztat - polecam w 100% wszystkim ktorzy chca miec doskonaly wzmacniacz klasy D :)

a co ty mozesz o tym senicz wiedziec :))) mysle ze ty nawet nie wiesz o czym ja pisze :))) a wzmaka na AD1994 pewnie jeszcze przez lata nie posluchasz chocby ze wzgledy na to ze nawet glupie przylutowanie tej kostki przerasta twoje umiejetnosci manualne - nie mowiac o wiedzy technicznej :)))

koledze sie udalo jak sadze? ja lutuje takie rzeczy goracym powietrzem z dmuchawy tylko trzeba przytrzymac scalak srustakiem aby nie odlecial w sina dal. Bas jak z kazdego D jest kiepski i tak pozostanie. A ze to inaczej gra jak na tranzyst. czy lampach to inna sprawa. Np. Tact gra lepeij od wielu tradycyjnych wzm ale od nalesnika gorzej co zreszta lancaster stalowe ucho juz wykryl.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.