Skocz do zawartości
IGNORED

Koss UR 40 czy kupiłem oryginalne?

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

przed chwila przysżłu moje upragmnione słuchawki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i mam pyatnie bo moje kossy sa odrobine inne Tu moja wersja (czerwona linie zamazuje napisy ktore moje słuchawy nie maja i maja dodatkowo napis TITANIUM na srodku muszli)

post-8444-100004171 1170303401_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/29203-koss-ur-40-czy-kupi%C5%82em-oryginalne/

Napis Platinum jest przecież Super, może to limitowana edycja :D

Jeśli ze sklepu, to raczej oryginały, jeśli dobrze brzmią, to czy istotna jest firma?

A poza tym, na allegro jak będziesz chciał sprzedać, to napis PLATINUM sporo załatwi ;-)

Myślałem że audiofil kieruje się tylko słuchem ... a nie marką , wyglądem czy ceną ???

A swoją drogą zapłacić i nie słyszeć różnicy ... sorry za sarkazm ale nie mogłem wytrzymać ;-)

Koolo, 31 Paź 2006, 09:01

>Myślałem że audiofil kieruje się tylko słuchem ... a nie marką , wyglądem czy ceną ???

>A swoją drogą zapłacić i nie słyszeć różnicy ... sorry za sarkazm ale nie mogłem wytrzymać ;-)

wiekszosc pewnie tak, ale z drugiej strony ja mu sie nie dziwie, gdybym kupil cos na co wydalbym duza kase( to pojecie wzgledne wiec moze i tak bylo w tym wypadku) i okazalo by sie ze jednak to nieoryginal (jak mnie zapewniano) to raczej tez bym sie wkur..., tak to juz jest, wiec doskonale rozumiem niepokoj autora watku

tak jak radza, najlepiej udezyc do producenta z jakims sybolem

Mag

Witam

Mam te kossy juz jakies 2 lata. Uzywam ich glownie do kompa (czasami do rivera). Kupilem je 2 lata temu za 200 zl (zakup w TOP-HiFi) z tzw dozywotnia gwarancja i certyfikatem. Teraz na allegro nowe mozna bylo kupic juz w granicach 160-170zl. Moje rzeczywiscie maja standardowe "napisy", te które zamazales. Moze to jakas stara lub nowa wersja tych sluchawek. Mnie nie bardzo podoba sie napis www.koss... Ciekawy design sluchawek, ale moglo by byc wlasnie bez tych napisow. Moze masz jakis swierzy model ?

Pozdr

> Marcinw899

A jak były zapakowane?

Czy mają pod pałąkiem siateczkę, opierającą się o głowę?

Moje przyszły 2 dni temu z Audioklanu i mają na brzegach muszli wołami napisany model UR-40 i adres www.koss.com (trochę obciachowy). Napisu titanium na środku muszli nie ma. Opakowanie to pękaty blister z wkładką kartonową, koloru głównie ciemnoniebieskiego.

W google znalazłem też starszą (chyba) wersję opakowania - blister jest mniejszy a wkładka biało błękitna. Widuje się też zdjęcia wersji bez tej siateczki pod pałąkiem. Najwyraźniej istnieją różne wykonania.

Dostałeś pisemną gwarancję/certyfikat dożywotniej gwarancji?

Jak wygląda kabelek i miejsce jego rozdziału na dwie strony? U mnie jest cienki, okrągły pojedynczy (nie podwójny jakby sklejony z dwóch) a rozchodzi się na prawy i lewy w ok 1cm czarnej plastikowej kostce, chyba z napisem KOSS. Za kostką każdy wygląda tak samo jak przed rozdziałem. Pewnie jest identyczny i jedna żyła leży odłogiem.

tak były włsnie zapakowane w pulchna (duza) folie plastikowa i z tułu była tektura grantowa i biała.

kable taki sam jak u Ciebie. mam siatkowy pałąk.

trylka takie fotki mam

Ukryta Zawartość

post-8444-100004120 1170303477_thumb.jpg

post-8444-100004121 1170303475_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglądają na oryginalne. U mnie metalowe części wtyczki i przejściówki są koloru złotego. I nie ma napisu titanium - dziurkowana powierzchnia muszli jest jednolita. Widocznie wprowadzali zmiany w trakcie produkcji. Jak wrócę do domu to poszukam daty produkcji.

Daty produkcji nigdzie nie widać. Numeru seryjnego też nie ma. Wszelkie oznaczenia są wydrukowane na kartoniku z pudełka, więc identyczne co najmniej dla całej serii z danej fabryki. Na moich jest:

Kod kreskowy: 0 21299 14780 1

Made in China

26-6144-6200RS

i ostatnie foty

Ukryta Zawartość

post-8444-100004040 1170303593_thumb.jpg

post-8444-100004041 1170303591_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dear Marcin,

I hereby confirm that your headset is original.

This is a short term version we made for a special customer.

ufff czyli jednak oryginał i to jescze jakas wersja limitowna chyba

dzieki za wszystkie wpisy

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.