Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 1500AE plus Triangle.

Machidiel

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli to jest ta nowa seria Triangli to spokojnie można - Nowa seria Triangli nie jest ostra. A najlepiej posłuchać najpierw.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tzn. jesli lubisz katowanie szczegolami i gornym pasmem (ja w sumie tak!) to Triangle Altea why not. Przy czym upewnij sie ze to najnowsza wersja ESW a ES, ktora czesto jeszcze stoi w sklepach.

xniwax, 30 Paź 2006, 12:29

>Jeśli to jest ta nowa seria Triangli to spokojnie można - Nowa seria Triangli nie jest ostra. A

>najlepiej posłuchać najpierw.

Tyle ze jesli ktos ma preferencje w kierunku bardziej ciemnego brzmienia i tzw. muzykalnosci, to "gora" moze zmeczyc go za 4-5 tyg. i wtedy bedzie problem. Pojedynczy odsluch to moze byc za malo.

Być może, ale ostatnio słuchajac tych kolumn (co prawda z innym wzm.) grały bardzo "konwencjonalnie" jak na obiegową opinię o Trianglach - bardzo kulturalnie i "po Ludzku" - byłem zaskoczony :-).

Ja osobiście mając 4kzł. wybrałbym JmLaby z drugiej ręki.

JarlBjorn

A czy z tych kolumienek, które kolega pytajacy wymienił są jakieś ciemniejsze, kulturalniejsze i muzykalniejsze ;-)

Nie :-) nie ma żadnych bojów - Jeśli masz okazję wszystkie posłuchać, to jest najlepszy sposób.

Własnie w tym sęk każdy z nas może mieć rację - A tak naprawdę to i tak na końcu Ty będziesz ją miał wybierajac to co tobie sie podoba.

No właśnie, kilka słów do tego: >Własnie w tym sęk każdy z nas może mieć rację .

Otóż utarło się stwierdzenie, że "Denon gra jasno". I tak większość ludzi, z którymi na ten temat rozmawiałem twierdziło. Ale na swojej drodze poszukiwań, spotkałem pewnego redaktora bardzo poczytnego magazynu, który jest "kolesiem od odsłuchów" i ten właśnie Pan [nota bene bardzo otwarty i bezpośredni gość], powiedział że nowe denony graja zupełnie inaczej niż ich poprzednicy. I tak np. powiedział, że połączenie JBL L880 i Denona 1500AE może być bardzo..."trafne".

Konkludując: racją jest fakt, że każdy swoje uszko ma i nikt nikogo do niczego nie zmusza, ale warto podzielić się swoimi wrażeniami, prawda?

• Redaktorzy

Machidiel - nie wiem jak nowe Triangle, ale Danonek 1500AE gra na pewno jaśniej od mojego DM-10, prawdopodobnie bierze się to z lekkiego podbicia skrajów pasma (bo i na basie się nie oszczędza).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

No własnie utarło się, że Denon gra jasno, a tu niespodzianka np. mój CD Denona jasny wcale nie jest i tu "zaskoczenie" - gra bardziej środkiem niż skrajami, przynajmnie w porównaniu do Sony XA30ES którego miałem wcześniej i Naima cd 5i.

Być może CD w komplecie z Wzm PMA 1500AE znakomicie się uzupełniają. Densen to chyba inna szkoła, inne podejście tak jak i mój MF.

xniwax, 30 Paź 2006, 12:43

>JarlBjorn

>

>A czy z tych kolumienek, które kolega pytajacy wymienił są jakieś ciemniejsze, kulturalniejsze i

>muzykalniejsze ;-)

> Ja osobiście mając 4kzł. wybrałbym JmLaby z drugiej ręki.

Czyli xniwax, odpowiedziales za mnie wlasnymi slowami.

Oto co wnioslem, czy raczej wtachalem w przerwie miedzy poprzednim wpisem, i obecnie rozmasowuje plecy, zero odsluchu na razie, dopiero jutro pewnie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Machidiel, co tu filozofowac, nie przekreslaj tych Triangli, kup na razie tylko wzmaka, nie jest ciezki, przejedziesz sie do roznych salonow na odsluchy roznych kolumn i sam przekonasz sie co Ci bedzie najbardziej odpowiadac. A poleganie na opiniach recenzentow to jedna z najbardziej ryzykownych, zeby nie powiedziec lekkomyslnych, strategii przy budowie systemu, imho.

Co do tych 603 s3, to tez sie na nie w pewnym momencie "nakrecilem", po 4-krotnym odsluchu stwierdzilem ze to jednak nie to. Ze stajni B&W - 704.........

Spoko. Składanie sprzętu podzieliłem na trzy etapy: I-pytanie o subiektywne odczucia. II-zamęczanie salonów odsłuchami. III-zakup.

JarlBjorn-ładny klocek. Z ciekawości: wiela Ciebie uczynił? :-)

JarlBjorn

Focal to Focal ;-) , ale to chyba nie 4kzł z drugiej ręki.

Nikogo nie namawiam do Triangli, ale z wyglądu dla mnie pierwsza klasa (lepiej niz kiedyś). A tak na marginesie tu na forum trochę ludzi ma Denonki, ale jakoś cicho - pewnie wczesnym wieczorkiem coś napiszą. "Trianglofile" pewnie też. :-P

1. ES

2. ESW

Ukryta Zawartość

post-8986-100004181 1170303387_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najważniejsze, że są. Z tego co się przygladałem jest to dosyć solidne i stabilne rozwiązanie. Ciekawe (jak dla mnie) stylistycznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.