Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do LUXMANA L-435 ???

painofsalvation

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie moi mili. Otóż kupiłem przed paroma dniami wzmak LUXMANA L-435 i zastanawiam sie nad kupnem kolumn do tego klocka (biorę pod uwagę monitory ze względu na rozmiar pokoju). Dysponuje kwotą do 2000 zł, do tego chcę kupić jakieś kable głośnikowe ale specjalnie nie wiem jakie- co poradzicie.Pozdrawiam wszystkich

https://www.audiostereo.pl/topic/2912-jakie-kolumny-do-luxmana-l-435/

Z glowy nie poradze, ale na pewno nie grajace cieplo bo wyjda Ci cieple kluchy. Raczej cos o dynamicznym brzmieniu z konturowym basem i jego dobra kontrola. Luxmaniatka serii L brzmia milo, ale troszke lampowo dlatego zestawienie rowniez z czyms miekkim wyjdzie nieciekawie.

U mnie stoi sobie jako ozdoba juz tylko L-510, piekny kloc - niestety padl jeden kanal i z racji zlozonosci konstrukcji nikt nie chce za bardzo podjac sie jego naprawy w sensownych kosztach.

ok ponawiam temat o pomoc w doborze kabli do LUXMANA L-435(ostatni model z seri 400, przed modelem 510) .Jesli chodzi o kolumny to biore opod uwage paradigmy 3v3 - co o tym myslicie??.Mam jeszcze prosbe jak rozpoznac rok prod. Luxmana, gdzies w necie wyczytalem ze ten model produkowano do 90 roku- prawda to?? A i jeszcze jedno , otoz jak na tak wiekowy wzmak co myslicie o zywotnosci kondensatorow(w luxmanie podobno sa foliowane i to przedluza im zywotnosc w porownaniu z innymi kondensatorami) i trafa?? czy trafo tez po latach uzytkowania traci swoje wlasciwosci?.Natomiast jesli chodzi o potencjometry czy ALPS zekomo montowany w tym modelu luxmana jest naprawde taki dobry jak zachwalal go sprzedawca??- prosze o opinie i pomoc w wyzej wymienionych pytaniach.

Powiem CI tak. ALPS jest ok, [ w moim czarny] chociaz w moim lekko juz trzeszczał. Wiek zawsze robi swoje. Pomogl Unizol. Co do elektroniki jest tak samo awaryjna jak w kazdym innym klocku. Wydaje mi sie ze z racji ilosci elementow w srodku [końcowke mocy w moim Luxmanie trzeba zobaczyc, samych tranzystorow jest z 20 na kanal, diody LED kompelnsujace punkt pracy itp] oraz wysokiemu narzewaniu sie elementow [praca bilska klasie A] sa one nawet nieco bardziej podatne na uszkodzenia niz w innych wzmacniaczach. I niestety jezeli Ci padnie toto to nie licz na serwis w normalnych kosztach, w BestAudio [autoryzowany Luxmana] nawet jakis czas temu serwisowek do starszych modeli nie mieli.

Poza tym z racji ilosci elementow szukanie goscia ktoremu w przypadku awarii bedzie chcialo sie zglebic tajniki konstrukcji moze byc lekko skomplikowane.

Ale poki wzmak Ci chodzi nia masz sie czym przejmowac, sluchaj i delektuj sie nim. Rownie dobrze moze Ci pograc przez nastepne 20 lat bez usterki.

U mnie moj gral kiedys zupelnie przyzwoicie z ALR Entry 3, jezeli chcesz sprawdzic jak zagra z innymi zestawami, wez go po prostu pod pache i podlacz u sprzedawcy. Inaczej sie nie przekonasz, z racji rzadkosci tego wzmacniacza raczej niekoniecznie bedzie Ci tutaj kos w stanie pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.