Skocz do zawartości
IGNORED

jakie monitory do 18m2

abtman

Rekomendowane odpowiedzi

co proponujecie w granicach +-3tys.?

wzmacniacz w miare neutralny, szybki i szczegolowy ale tez lekki.

potrzebuje brzmienia nieco ciemniejszego z mocniejszym basem ale tez niekoniecznie konturowym.

priorytetem jest srednica. cos, co troche spowolni system...

jakies pomysly?

https://www.audiostereo.pl/topic/29108-jakie-monitory-do-18m2/

Sensysy chwala nie tylko w Anglii. Moja rada - idz posluchac. Ja sluchalem podlogowek DC 2 i gralo to naprawde niezle. W tym przedziale cenowym to mocny punkt. Sadze ze moga spasowac sie z Twoimi oczekiwaniami. Moga byc z pewnoscia lepsze kilka bez przerwy walkowanych monitorow.

Witam , do opisu brzmienia jakie preferujesz pasują jak ulał ELAC CL82i - są to głośniki które grają dynamicznie , pastelowo (ciepło jak kto woli) , nie kłuja w uszy a wszystko jest czytelne , fakt że lubią grać nieco głośniej wtedy jeszcze lepiej eksponują swoje zalety.

Czy przecenione Tannoye nie są dąstepne przypadkiem w Audio Colorze(dawniej Avikomie) na Bielańskiej w Warszawie? Jeśli tak - to stoją tam od jakichś 3 lat, stąd tak dobra cena. Oczywiście posłuchać zawsze warto. Osobiście podpisuje się pod rekomendacją dla Dynek. Połączenie z Cyrusem uchodzi za b. dobre, co potwierdzają też testy(np. w A/V i HF Choice).

>abtman

A te polskie monitorki ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swojego czasu były bardzo chwalone na forum.

Zobacz wątek "Polskie monitory":

Ukryta Zawartość

Sam się nad nimi zacząłem zastanawiać.

p. deep

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmak do Dynaudio od 52 w górę, musi być wystarczająco mocny i co najważniejsze wydajny prądowo, akurat Twojego Cyrusa to nawet nie widziałem na oczy tak więc się nie wypowiem ;)

Za to też mam zbliżone zdanie co do Dyn 42, też mi się zdaje że akurat ten model został sztucznie rozreklamowany przez znany wszystkim periodyk ;)

Osobiście mam 52SE i gorąco polecam do każdej muzyki, zwłaszcza patrząc na Twoje wymagania co do dźwięku. Tylko z tym spowolnieniem może być różnie, z moimi zmostkowanymi Rotelkami basior zapitala że szok, ale wydaje mi się że tu dużo zależy od wzmacniacza, bo np. z poprzednim Creekiem 4330 to szło zasnąć, dźwięk był aż przesadnie wolny i bez życia :] Biorąc pod uwagę ogólny charakter Dynaudio zwykłe 52 mogą być dla Ciebie strzałem w dziesiątkę !

I love the sound of crashing guitars

Ja postawiłem na Quada 11L, jestem bardzo zadowolony z wyboru i będę polecał innym. Mnie dużo bardziej podoba się ich charakter niż DA 42 i 52...nie mówiąc już o wykończeniu i prezencji.

Super propozycja :P

Szczególnie, że u Akustyka zestaw głośników z elementami zwrotki i projektem paczki kosztuje ok 750 zł . Masz na paczki 1350 zł a na kalble, BR, gniazda kolejne 100 (możesz inaczej podzielić wydatki). Cholera za tą kasę możesz mieć wykończone palisandrem santos i jeszcze Ci zostanie środków.

Więc rzeczywiście to rewelacja ;P

Dotyczyło to oczywiście:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z Dynaudio może być ryzykownie-te kolumny mają swoje specyficzne brzmienie, określane czasem jako "zmulone". Zalecane są naprawdę wydajne wzmacniacze o odpowiednim brzmieniu oraz duża odległość od ścian bo będzie buczeć.

abtman

Pomyśl może nad czymś ze stajni audiowave, chociaż ciężko będzie chyba to znaleść, aczkolwiek audiowave wypuszcza co jakiś czas jakies monitory. Suchałem konstrukcji na excelu -i było bardzo przyzwoicie, cena chyba około 3tyś, wykończenie wysoka półka ala sonus

A ja polecam "czesko - włoskie" Xaviany XN 125 - sam mam takie i nie żałuję ani grosika wydanego na ich zakup. Jakość wykończenia (hand made!!!) bije na głowę wszystkie "zachodnie " produkcje w przedziale cenowym do 4.000 zł, zaś dzwięk po prostu "miód dla uszu". Z drugiej ręki można je dostać za okolo 2.000 zł , choć na rynku wtórnym są raczej rzadko spotykane. Pozdrawiam - Andrzej.

osobiście te xsaviany mnie nie przekonały, odsłuchiwłem na denonie 1500AE i na kablach supry.

Było niby wszystko wporządku, ale odnosiłem wrażenie że dzwięk jest kiepsko poukładany, w dużych składach dzwięk był doś chaotyczny.

>sieko

Abtman w o sobie: "słucham głównie jazzu...trochę klasyki i tzw. brzmień nowych.

lubię brzmienie szczegółowe, lekko ocieplone, gęste i przestrzenne" - do takich preferencji xsavian powinien pasować.....moim zdaniem oczywiscie, sam słucham przeważnie małych składów jazzowych (trio, quartet) i wszystko jest ok....ale o gustach sie ponoć nie dyskutuje....:) Pozdrawiam - Andrzej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.