Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do Hyperionów ?

Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

W tej chwili grają oparte o ampli Yamaha rx-v 596 i kabelek sonic link ast 75.

Niestety, mimo że dzwięk jest bardzo dobry to za mało mi basu.

Włącze coś mocniejszego ( Korn, Limp Bizkit, czy nawet Linkin Park lub jakiś pop ) i wyraźnie brak mi tego "kopa" jaki być powinien.

Po prostu co bym nie robił kiepsko to wygląda. :(

To duże kolumny, a nawet szyba nie drgnie.

Jest to wina prawdopodobnie Yamahy, po podpinałem pod nią nawet Altusy 300 :) i nie byłem zadowolony. Nie mam ochoty na subwoofer, a Yamaszkę chętnie bym zamienił na wzmacniacz, bo kina domowego robić nie chce.

Tak myślałem o Cambridge Audio A500... będzie ok ?

A może moja Yamaha jest zepsuta ? Ale on początku tak było. :(

https://www.audiostereo.pl/topic/2905-jaki-wzmak-do-hyperion%C3%B3w/
Gość pm

(Konto usunięte)

chlopie wymien kabelek na lepszy ( moze byc stary ) ktory bedzie Ci przenosil bas....ja porownywalem Midnigtha i Indygo ( ten drugi nie przenosil basu chociaz jest o kilka okrazen lepszy od Twojego AST 70_)

A może jak na razie nic nie robić i przez jakiś czas posłuchać.Niektórzy,przyzwyczajeni do "wykonturowanego" brzmienia potrzebują trochę więcej czasu aby usłyszeć muzykę a nie podbite basicho

i drżenie szyb.

Gość Hmm

(Konto usunięte)

Pokoj niecale 5x5, cd yamaha cdx-396. Kabel jaki laczu cd z ampli to ten jaki byl z yamaha. Ale dzwiek jest taki sam obojetnie z jakiego zrodla.

Cambridge Audio 500 to bedzie dobry wybor ?

Komuś się pewnie narażę, ale nie jestem do końca przekonany do Kembridża. Oprócz niego do 2500 zł coś się znajdzie: NAD C350, Vincent SV-129, Rotel RA-02, Opera Consonance A100II, Thule Spirit IA60, jakiś Arcam... wszystkie wymienione powinny bez problemu napędzić Hyperiony, natomiast brzmienie trzeba sobie dobrac indywidualnie. Hyperiony mają lekko cofnięte wysokie, więc jasno grający wzmacniacz powinien pasować...

jestem posiadaczem cambridga

i wedlug mnie on nie napedzi hyperionow ( sam nie bylem z tego polaczenia zadowolony w sklepie) zdecydowanie cos bardziej wydajnego pradowo albo jakas k. mocy do niego

A tak propozycje kolegi jak najbardziej z Rotelkiem, Vincentem itp

Gość Hmm

(Konto usunięte)

Kupiłem 20m sonic linka kierujac sie hfi-fi i muzyka i myslalem ze bedzie ok. Od zwyklego kabla gra duzo lepiej, jestem bardzo zadowolony poza wlasnie tym basem.

Z wymienionych na oko podoba mi sie NAD, Vincenta w zyciu nie zlyszalem... podobno jakis Niemiecki wynalazek, tak ? :)

Gość Piotrek..

(Konto usunięte)

A NAD ? Podoba mi się z... wyglądau. Texty o nim w sieci pochlebne, a jeśli dobrze pamiętam słuchałem w sklepie Audi Academy właśnie na jakimś NAD'zie. Z tym że nie tak głośno by sobie wyrobić opinie.

Ten Rotel... niby mi teraz Yamaha podaje 120, a on ma 40... hmm. Pewnie głupie obawy.

Ach, dziękuje za pomoc bardzo.

Witam, słuchaj jak lubisz dobry bas to zapomnij o AST 75, on go nie posiada, to znaczy ma coś co go przypomina, jakiś substytut. Przez moment miałem w swoim systemie Audioquest Type 6+ i różnica była przeogromna jeżeli chodzi o bas, było go czuć nawet w podłodze, a wcześniej na AST 75 zapomnij. Jeżeli możesz przeznaczyć 2500 na wzmak to moim zdaniem możesz też 2200 a trzy stówki na dobry kabelek. Zapewniam że odczujesz różnicę, zwłaszcza w basie. A wzmacniacz też wymień, ale moim zdaniem bez wymiany kabla się nie obejdzie. Nawet jeżeli system zagrałby dobrym basem to przy tym kabelku po prostu tego nie usłyszysz.

Przed zakupem jakiegokolwiek kabla najpierw wypożycz i posłuchaj, jeżeli oczywiście masz taką możliwość. Z kablami raczej nie ma problemu z wypożyczeniem. Type 6+ kosztuje 69 zł/metr. Nie twierdzę że masz kupić akurat ten, jest dosyć drogi, chciałem ci tylko wskazać jak dużo tracisz mając w systemie AST 75.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.