Skocz do zawartości
IGNORED

PODŁĄCZENIE PROJEKTORA DO TV I DVD

dab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od dluzszego juzczasu przegladam forum i internet gromadzac informacje, ktore juz niedlugo beda mi potrzebne przy urzadzaniu pokoju, w ktorym chce zainstalowac kino domowe z projektorem. Szczerze mowiac, poza tym, ze dzieki Wam dokonalem wyboru sprzetu - Sanyo Z4 (lub Hitachi TX-200 jak mnie cos na jego korzysc przekona :)

Mam potzeny metlik w glowie jeśli chodzi o sama, wydawalo by się najprostsza rzecz a mianowicie podlaczenie calego systemu.

Prosilbym Was o wyjasnienie (najchetniej drukowanymi :) jak do tego podejsc.

Moje oczekiwania sa nastepujace:

1. Chcialbym ogladac obraz TV przez projektor (glownie mecze)

2. Zestaw kina domowego 5.1 z odtwarzaczem DVD - do ogladania filmow.

Wykluczm mozliwosc podpiecia poprzez komputer.

Jak wykonac podlaczenia? Podobno aby ogladac tv na projektorze musze mieć np. nagrywarke DVD? Czy tylko? Nie można podpiac anteny jakos "taniej"? :)

Poradzcie mi jaki kable będą mi potrzebne i jak to polaczyc?

Glowny problem to kable bo chciałbym wczesniej je polozyc w pokoju żeby potem nie demolowac mieszkania.

Poradzcie! HELP! :)

Pozdrawiam i dziekuje

dab

Aby oglądać telewizję na projektorze musisz mieć jakikolwiek tuner telewizyjny. Samodzielnie takich urządzeń (oprócz satelitarnych, kablowych i komputerowych) raczej nie uświadczysz, więc masz do wyboru magnetowid, nagrywarkę DVD lub... telewizor w wyjściem wideo.

ArtS :)

Chyba kazdy w miare nowy tivi ma wyjscia audio/video - czy to scart czy tez cinche - chyba ze to sa jedynie zlacza wejsciowe?

Druga sprawa to jak jest z jakoscia obrazu, gdy np podepne sie cinchem z magnetowidu do projektora? Moze lepiej zrobic to za pomoca euro-zlacza? (dlogosc kabla w moim przypadku to bedzie spokojnie z 10m)

Czy obecnie produkowane projektory maja duzo zlacz pod rozne sygnaly?

Ja mam tak:

Tuner N-ki podłączony komponentem do Amplitunera (+SPDIF dla audio)

DVD podłączone tak samo (komponent + SPDIF)

Z amplitunera wyjście po kompenencie do projektora.

I to wystarcza. Jakości nie tracisz, sterujesz wszystkim pilotem Logitech Harmony i git.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.