Skocz do zawartości
IGNORED

Music Hall czy Jolida?

bagnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem w trakcie wymiany sprzętu, po przejrzeniu rynku i moich możliwości, rozpatrzeniu za i przeciw, zastanawiam się nad zakupem:

Music Hall A25.2 - nowy z gwarancją

Jolida JD 1501 RC - od kolego solo14, niestety bez gwarancji

Cd które będę potem kupował to będzie albo Usher CD100 albo Music Hall CD25.2.

Zastanawiałem się jeszcze nad Audiolabem, ale ta ostatnia odsłona mnie nie przekonuje.

W przypadku Music Hala obawiam się suchości brzmienia i jakości wykonania (w znaczeniu długotrwałości życia, sprzęt będę kupował na dłuższy okres)

W przypadku Jolidy obawiam się braku gwarancji (jakoś sporo się ich ostatnio popsuło) i jakości wykonania.

Czy możecie rozwiać moje obawy? Albo polecić coś innego? Ze względu na żonę ograniczeniem jest kolor sprzętu (ma być srebrny) i w miarę do siebie pasować. Lampy odpadają (małe dziecko i brak mojego przekonania).

Lubię słuchać muzyki! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/28817-music-hall-czy-jolida/

Nie znam wzmacniacza Jolida,ale ostatnio dokonywałem odsłuchu zestawu Music Hall.Powiem krotko-przereklamowany.Twoje obawy o suchość brzmienia mogą sie potwierdzić.Moim zdaniem zestaw ten brzmi jakoś tak higienicznie.Dźwięk pozbawiony jest jest ciepła i słodyczy.Przede wszystkim największe braki dostrzegłem w dolnym zakresie pasma,średnica w miarę ok natomiast góra mało klarowna oraz niezróżnicowana.

Odsłuch prowadziłem na kolumnach podstawkowych Paradigm Studio 20.Może z innymi ten zestaw zagrałby inaczej.A Ty jakie masz glośniki?

Zakładam, że masz do wydania około 3kPLN. Posłuchaj Audio Analog Puccini SE. Trochę drożej niż 3kPLN ale to jeden z najbardziej lampowych tranzystorów jaki znam w tej cenie.

Pozdrawiam

jkab

• Redaktorzy

poniżej 3kzł można znaleźć przyjemnie grające wzmacniacze. Z nowych wart posłuchania jest na pewno Opera Consonance A100 Linear (to hybryda) a z używek Densen DM-10.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

OK, decyzja zapadła, mam już Jolidkę... Gra jak marzenie, w dodatku jest to nowsza wersja z ekranowanymi wejściami, przykręcanymi gniazdami chinch, skróconą ścieżką sygnału. Mam tylko problem z jej uziemieniem, gdzieś mi powstaje pętla i muszę przerywać połączenie uziemiające (na szczęście mam taką możliwość w kondycjonerze).

Jest to mój pierwszy kontakt z lampą (dotychczas tylko tranzystory, czasami bardzo dobre) i... zakochałem się tym brzmieniu.

Teraz muszę znaleźć CD...

Lubię słuchać muzyki! :)

• Redaktorzy

bagnet - jeśli Ci coś buczy to bardzo możliwe, że w zestaw masz wpiętą kablówkę - problem rozwiązuje separator galwaniczny za max 25zł

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.