Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki dookołouszne do METALU

Tatran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakie polecacie słuchawki dookołouszne domowe otwarte/zamknięte do 350-500zł, słucham przedwszystkim metal, rock.

Preferuję 32 ohmy i podłączenie do wzmacniacza słuchawkowego.

Czy do tego rodzaju muzyki będą lepsze zamknięte czy otwarte?

Preferuję niski mięsisty bas oraz lekko wycofaną średnicę.Gdy zamknę oczy chcę być w środku sceny.

Co polecacie?

Temat "słuchawki do metalu" niekoniecznie musi oznaczać "najlepsze słuchawki do wszystkiego" z danego zakresu cenowego. Z tych co miałem na uszach nie wiem czy najlepiej nie grzmocą Kossy Porta Pro, niestety nie są dookołouszne co skutkuje tym, że spadają z głowy jak nią rzucasz. No i mają 80 Ohm i nówki kosztują teraz 140 zł. Ale może za resztę kupić trochę metalowych płyt?

A właściwie to dlaczego preferujesz 32 Ohmy, szczególnie w kontekście podłączania do wzmacniacza słuchawkowego?

Chwilę się zastanowiłem, przymierzyłem, puściłem RATM (powszechnie słuchany metal mnie śmieszy i nie mogę się skupić) i stwierdziłem że Kossy w nastawie "FIRM" przy rzucaniu głową trzymają się jednak lepiej niż Beyery.

Polemizowałbym, Houek, z tym metalem w 990pro. Pomimo że wygląda się w nich jak Janek Kos, metal może być nieznośny - to analityczne słuchawki jednak są, a dźwięk może się wydawać dość "lekki". Przy okazji pozwolę sobie być zupełnie innego zdania w kwestii rzekomego przebasowienia tychże - są pod tym względem bardzo równe, a że mają czyste zejście bardzo nisko to zupełnie inna sprawa. Zupełnie odwrotnie niż Kossy, które basem leją nieznośnie, ale górę mają rozmytą a eteryczność bije im tylko z konstrukcji - w dźwięku na pewno nie jest to ich wyróżnik.

Nie napisałem że mają "za lekki dźwięk" w ogóle (choć może przyparty do muru bym się odważył - a może to sugestia - kiedy zakłada się takie armaty na łeb wydaje się dźwiękiem zgniotą Ci mózg jak arbuz). Problem w tym, że tak jak ciężkiemu rockowi pomaga duża membrana głośnika i aksamitnie brzmiący wysokotonowy (zawsze to podkreślam: Dynaudio rock lovers), tak analityczne słuchawki z równym dołem ręki nie wyciągną, a prędzej brzytwę.

Niemniej The Battle Of LA ciągle gra i głowa chodzi :) w Beyerach :) Q, taki czad lubię...

Ja mam podobny model - tylko zamknięty. 770 pro i również uważam, że do metalu są znakomite. Dźwięk jest potężny ale kontrolowany. Brzmienie jest lekko przyciemnione - nie tak rozdzielcze jak HD 600 ale do tej muzyki to raczej na +. Zdecydowanie polecam.Wytrzymałość na natężenia dźwięku również nie pozostawia nic do zyczenia....

AT

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.