Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie retoryczne?

bujalone

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

poza tym gratuluje Ci swietnego samopoczucia... coz widze ze ten Twoj NAD to jakis high-end jest:):):)

jakich Pioneerow sluchales ze tak generalizujesz? obawiam sie ze gdybym rzeczywiscie przyszedl moglbys sie niezle zdziwic:):):) i jeszcze jedno: co to jest Luxman serii 3? jakos nie kojarze...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jeszcze jedno: cdeki Pioneer'a to moj gust - mozna sie ze mna zgodzic albo nie - kazdy ma prawo do swoich brzmieniowych sympatii i antypatii

nie mozna jednak znajac kilka podstawowych modeli generalizowac o jakosci brzmienia klockow danej firmy...

zastanawiałem sie nad rotelem, szkoda tyko że niema gniazd sieciowych z tyłu :| a trak pozatym bardzo mi sie podoba chciałbym posłuchac jak gra, niestety niema gdzie, to są wady zakupu przez internet.

Pd 7700, Pd 7800, Pd04, Pd 507, Pd603, wszytkie graja tak samo cientko i technicznie bo to najlepsze okreslenie

Luxman 375 bodajze ale na pewno jakas trojka, chlopie przynies sobie,Nada cd na chate i zrozumiesz no moze najpierw zmien wzmacniacz i jeszcze jedno nie wciskaj czegos czego nie napisałem nie uwazam ze Nad to HI end ale pewne urzadzenie w budrzetówce.Jeśli chodzi o Luxmany to powtarzam ze sa porownywalne do Nadow jednak bardziej rzadkie ale Pionki i Yamachy to mozesz podłaczać do MP3

pozd.

Zabawa rozpoczyna sie od początku, sprzedający odwołał moją oferte :P głupio wyszło ale jak mam stracic 400zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

opłaca sie kupic takiego?

Ukryta Zawartość

yolaos:

>"chlopie przynies sobie,Nada cd na chate i zrozumiesz..."

Odtwarzacze NAD-a mają pewien charakter którego ciężko jest się doszukać u konkrencji. Niestety w głównej mierze jest on zasługą supergównianego (przepraszam za określenie) stosowanego nagminnie przetwornika PCM1710, PCM1716 i później w nowszych PCM1732 ze zintegrowanym filtrem HDCD. Jednak podstawowo można rozróżnić te kości po obfitym środku, bardzo wręcz tłustym, efektownym aczkolwiek nienaturalnym basie i górą przymuloną. To tak z grubsza, wiadomo że w każdej aplikacji zagrają różnie, ale najczęściej cedeki z tymi dacami mają te cechy bardziej lub mniej ale jednak wspólne. Spotkałem osobiście człowieka który kiedyś do mnie przyjechał po kolumny, akurat nie podobał mu się Rotel RCD971 w dodatku zmodyfikowany, a podobał mu się bardzo najniższy cedek NAD-a grający na PCM1710 ;-) Chociaż te playery dzieliła przepaść techniczna i jakościowa to jednak komuś mogło podobać się to gorsze... Od tamtej pory nikogo nie uszczęśliwiam na siłę, na czym kto chce na tym niech słucha.

Yolaos nie możesz się kłócić że taki NAD… (wpisz sobie numerek jeśli starszy to prawdopodobnie pracuje jeszcze na M.A.S.H.-u technicsa) gra lepiej od jakiegoś pioneera który na pokładzie ma prawdziwego multibita. To całkiem inna szkoła dźwięku i wykonania.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>>>>niestety niema gdzie, to są wady zakupu przez internet.

Nie przesadzaj.Te Twoje 400 pln to nie jest tak mało,na pewno znajdą się ludzie od których kupisz sprzet z mozliwością odsłuchu.Najwyżej stracisz na kosztach przesyłki.Wielu forumowiczów da Ci taką możliowość.Poczekaj,poszukaj.........za gorącą głowę się niestety płaci.Póki masz coś co gra a szukasz zmian to na pewno szybki i nietrafiony zakup humoru Ci nie poprawi.

powodzenia życzę.

No i tu jest problemik, bo swój wzmacniacz sprzedałem 2 dni temu :| , i musze na głośnikach od kompa słuchać czegoś co przypomina muzyke :/ , jeszce kilka dni i niedam rady bez pożądnego brzmienia, eh co ja zrobie.

sa dwie mozliwosci :albo ktos spieprzyl Rotela albo Nad sie wpasował jednak nie uznaje takich stwierdzen albo urzadzenie jest bardziej rozdzielcze albo nie sluchlem pare cd zmodyfikowanych rzeczywiscie mp3 czasem lepiej zagra

co do charakterow Nadow sie zgodze jednak skoro to gra to po co rozczepiac pasmo na czesci gra srodkiem gra basem i gra góra niezbyt przejrzysta ale przejrzystrza niz Pionki tego co wymieniłes nie słuchałem ale chlopak na alegro nie ma mozliwosci testowania urzadzen ,wiec ja mu doradzam Nada a nie jakies urzadzenia, ktore nie wiadomo kiedy sie pokaza na alegro

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pd 7700, Pd 7800, Pd04, Pd 507, Pd603

No to sie wydalo... Tak jak myslalem ktos kto nie powinien nawet mowic ze zna brzmienie Pioneera zaczyna sie wypowiadac. To bylo do przewidzenia. Przede wszystkim nie ma czegos takiego jak PD 7800 ale pewnie chodzilo o 8700. Zanim zaczniesz oceniac jednak posluchaj bo widze ze malo w zyciu widziales... Zacznij moze od PD 9300 (PD 71) potem PD 9700 (z 8700 nie ma nic wspolnego) PD 73, PD 75, PD 93 i PD 95 (jest na Allegro za cene "kup teraz" 6000zl) - wtedy bedziesz partnerem do rozmowy bo na razie raczej powinienes zamilknac zamiast sie osmieszac...

Czy pracujacy w calosci w klasie A Pioneer A 09 to tez smiec? Mozna go kupic z 2 reki za ok 3500 - 4000zl (ma ponad 10 lat), rozumiem ze Denon DCD S 1 to takze smiec dla Ciebie... I monobloki z tej serii.... Nie mowiac o takich wzmakach jak PMA 2000 AE, PMA 1560 i PMA 1500 AE ktorych zapewne w zyciu nie slyszales. Wracajac do Yamahy... Zgadzam sie ze AX 1050/1070 i 1090 to nie jest nic ciekawego ale na litosc boska czlowieku takie AX 900 A 1020 czy A 1000 ktore mozna dostac w cenie do 1000zl lykaja wszystkie wypierdki NAD'a... Ty naprawde malo w zyciu slyszales a najgorsze ze smiesz pouczac innych.

PS Co to jest PD 04???? Nie ma nic takiego... Podobnie jak PD 507 i PD 603... Moze najpierw naucz sie tych modeli ktorych rzekomo sluchales.

Wszyscy poszukujący wzmacniacza. Macie super farta, bo tak sie dla Was szczęśliwie składa, ze wlasnie sprzedaja AX 900 w dziale ogłoszenia.

Jak Marantz PM 75 gra na poziomie Grundiga A 9000, a pewnie tak gra (podobno nawet gorzej) to radze sie mocno zastanowic zanim kupicie jeden badz drugi.

Pioneery które nie istnieja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Troche nie widze sensu debatowac o klockach za grube tysiace, gdyż jak sadze forumowicz szuka raczej czegos tanszego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O, mój ulubieniec znów przyłapany;-) I znów nie poświęcił minuty na google tylko autorytarnie twierdzi że nie ma takich modeli. Teraz powinien powiedzieć że to prowokacja UKŁADU i wystosować oficjalne pismo do Pioneera z żądaniem przeprosin za to że wypuścił modele o których on nic nie wiedział.

Niestety błyskotliwy popis nie będzie żadną nauczką dla rzeczonego i pewnie dalej będzie pierniczył swoje farmazony z ołtarzyka który sam sobie stworzył.

i co ? discomaniak po linakch kowala łyso Ci , kto tu jest partnerem do rozmowy, nie dosć, że nie rozrózniasz zer to mieszasz jescze raz powtarzam cały kontener Pionkow z tych serii co wymienilem nie wiecej niz za 5 stow na alegro, przywiez i lecimy a jak o czyms nie słyszałes to nie wpisuj głupot PANIE AUTORYTET PIONKOWATY

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

yolaos badz uprzejmy na podstawie dziadostwa ktorego sluchales nie pisac ze Denon Yamaha czy Pioneer czegos tam nie umie robic - masz za mala wiedze co zreszta udowodniles.

do 400zl? mozna dolozyc jakies 100 czy 200zl i kupic PDS 901 lub PD 8500 (nie porownuj z 8700 bo nie ma ZADNEGO porownania) - mowie o cdeku Pioneera ktory naprawde zagra

wzmacniacz? Denon PMA 560 rozniesie konkurencje - albo dolozyc 100 - 200zl i kupic 860 - NAD tutaj ma niewiele do powiedzenia, inna alternatywa jest Rotel, Yamaha? hm... za te pieniadze porzadnego modelu raczej sie nie kupi.

co do wad brzmieniowych o ktorych pisales - wszystko zalezy od konfiguracji - ja ich nie stwierdzilem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discorelax17 zamknij sie...

nie ma niczego takiego jak PD 04 (jest PDR 04 - nagrywarka i PDS 06 - CD)

nie ma niczego takiego jak PD 507 (jest PDS 507)

nie ma niczego takiego jak PD 7800 (jest PD 8700)

wiec badz uprzejmy stad splynac...

yolaos jestes zenujacy co zreszta udowodniles w watku o kablach.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

4kowal badz uprzejmy czytac dokladnie... NIE MA Pioneera PD 507 - jest PDS 507 - o tym pisalem, nie ma takze PD 603 bo jest PDS 603 - literka S oznacza prawdopodobnie Stable Platter - choc sam naped zostal wprowadzony rok wczesniej (1991)

discomaniac71, 9 Paź 2006, 10:14

>4kowal badz uprzejmy czytac dokladnie... NIE MA Pioneera PD 507 - jest PDS 507 - o tym pisalem...

Gdzie, gdzie, gdzie??? We wcześniejszych wpisach nie za bardzo widzę;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nawiasem mowiac dawno temu wypowiadalem sie w tym watku:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=28456

Pisalem tez o tym ze mialem PDS 604:

Zydelek - Sugar Sugar to nagranie zespolu The Archies

skali - top loader Kasprzaka - dwa modele: M 531 S ze wzmacniaczem i ten o ktorym wspominiales z pasywnym ukladem DNL - M 532 SD

U mnie zaczelo sie w dziecinstwie - w latach 70 tych. Pamietam jak stawalem na krzesle zeby wspiac sie na pianino na ktorym stal ZK 140... Jak w radiu grali Dalide Gigi L'Amoroso dostawalem pypcia... Ale pypcia dostawalem tez jak grali Linda bella Linda zespolu Daniel Sentacruz Ensemble czy Salut Joe Dassina. Potem w latach 90-tych ja sam przypominalem ludziom te nagrania w jednym ze swoich programow (Przeboje Nieco Starszych Nastolatkow) na falach krakowskiego eteru.

Pierwszym magnetofonem byl B 113 Automatic IC Kapral. Pamietam jak okolo 1980 roku I program PR nadawal fragmenty albumu zespolu Babe z niesmiertelnym Never listen to a bouzouki player (if you want to fall in love). Rok temu zgrany na cdrke pierwszy album Babe podarowalem Jerzemu Rowinskiemu podczas pierwszej z cyklicznych wspolnych audycji w warszawskim RDC.

Potem byl MK 232 Automatic Grundig i wreszcie pierwszy wlasny magnetofon stereo: M 531 S i do tego najpierw kolumny od gramofonu Philipsa wlasnosci ojca (kupil jakies 30-tki Tonsila) a potem wlasne 15-tki. Na gieldzie w 1982 roku razem z ojcem kupilismy MDS 410 S Etiude do tego WS 301 S Trawiate i tuner AS 206 S Faust. Z czasem Etiuda zyskala glowice D 062 produkcji Technicsa. W 1984 roku w Zakopanem w komisie widzialem Technicsa RS - M 24 i zakochalem sie w nim... Przez moje rece przewinal sie jeszcze JVC KDA 33 - bardzo fajny deck. Do tego Altusy 75 i korektor FS 011 D Sudety. Ten stan trwal do 1988 roku. Wtedy na gieldzie kupilismy robiony wzmacniacz na bazie WS 503 - PA 9806 9napis na obudowie) na dwoch trafach i tranzystorach Tesli. N wakacjach w prezencie od ojca dostalem MDS 432 w wersji na Francje (30-19.000hz na metalu) Etiuda poszla do komisu a zastapil ja wymarzony Technics RS-M 24. Ten stan utrzymal sie do 1992 roku kiedy to zaczalem marzyc o wlasnym CD. Szuflade sprzedalem na gieldzie i dokladajac nieco gotowki ze studenckiego stypendium naukowego kupilem CDF 103R czyli polska Fonice. Lamalem sie czy nie kupic Technicsa SLP 111 na ktorego rowniez bylo mnie stac. Z czasem zamiast CDF 103R zo0stalo zastapione przez Yamahe CDX 420 a Technics RSM 24 przez Philipsa F 6337 (Dolby C i zupelnie niezle pasmo). Potem mialem tez RSB 965 ale bardzo krotko. Nowym wzmacniaczem stalo sie malutkie Akai AM U 210. Altusy w 1995 roku zastapilem kolumnami DIY robionymi na zamowienie. W pewnym momencie rozpoczynajac prace w radiu przezylem szok odwiedzajac mojego dyrektora. Pamietam tylko ze mial wtedy Yamahe CDX 880 i koumny Tannoy'a... Sam kupilem Harmana HK 6100 i zainteresowalem sie cdekami Pioneera. Pamietam jak PDS 604 rozlozyl Sony CDP X 229 ES w kazda strone. Moje pytanie do kumpla: mow ile chcesz za niego... CD byl nowy nie mial roku a kumpel chcial 6.000.000zl (rok 1997 wiec juz 600zl). I pozniej zaczelo sie krecic... Kolejne Pioneery kolejna Yamaha jakis Denon po drodze pare mini discow (do tego ostatnio tez wrocilem z racji archiwizacji winyli) - Reszte ewolucji mojego systemu znacie z innych postow na forum.

Pozdrawiam serdecznie.

pokaż cały temat Jaki był Twój pierwszy sprzet?

discomaniac71 18 Lut 2006, 15:42

PDS 504 i 507 to bardzo cieniutkie cdeki. 504 to bardzo niski model. W czasach 507 troszke sie to zmienilo: po 707 najwyzszym modelem byl nieudany 06. Po 504 byl 604 (mialem) i wyzej ponad najwyzszymi trzycyfrowymi modelami mielismy PD 75 (swietne CD) PD 77 (gorszy od 75) i rewelacje na 3 trafach PD 95.

Wniosek? Poszukaj PDS 901. Wysoki model ladnie grajacy bijacy na glowe i 504 i 507 do kupy wziete. I.... nie tylko. Poszukaj PD 9700 albo PD 9300 (lepszy od 9700). Nie pakuj sie w jalowe cdeki. Pioneer skonczyl sie w polowie lat 90-tych.

pokaż cały temat Co sadzicie o Pioneer PD-S504

discomaniac71 1 Maj 2006, 14:55

Tak ze wlasnie wyszedl sens wpisu 4kowala - wlasciwie bezsens... tyczy sie to takze discorelaxa17 ktory po prostu szuka zadymy

discomaniak

to moze z innej beczki:

te Pionki co słuchlem to słuchalem i rzeczywiscie moze nie są to wszytkie modele, jednak dają jakies pojecie o filozofii brzmienia danej firmy, mowimy o CD natomiast odsłuchując Nady stwierdzam ze cenowo z alegro graja o klasę lepiej jak mam Ci to udowodnić przyjedz mam akurat i Pionka i Nada na potrzreby testu zalatwie jeszcze po dwa z tych firm, jesli chodzi o wzmacniacze to dam Ci mały przykład sprzedałem kolesiwi wzmak Yamahy ktory moim zdaniem gra dobrze, pracuje w klasie A i ma niezlego buta po 4ry tranzystory na kanał i 22tysiace na kanal kondy jak na poczatek mysle sobie chlop bedzie mial zdrowe urzadzenie, ale przez przypadek trafil mi sie wzmak Nada ktory grał u mnie jako wzmak do filmow i radia w drugim pomieszczeniu po miesiacu koles mowi daj mi tego Nada do siebie posłucham sobie, nie oddał mi go już Nad był słabiutki dwa tranzystorki na kanał i 6,8tys na kanal, ale kolesia to nie obchodzilo powiedzial ze Yamaha nie ma tego czegoś.

Mam kolesia ktory czasem mi coś naprawi najbardziej nie lubi Nadów wiesz dlaczego bo maja najbardziej dobrane elementy, rygorystycznie jak zmoczysz to wszytko sie pali i zas od nowa ,wiec prosze cie nie zagaduj tu z Yamaszka przerobiłem dwa kontenery tych klockow chociaz cenie tą firme ale za dynamike nie za barwe.powiem wiecej kiedys gosć oddał mi Creeka 4330mk2 za Nada 5420 nie twierdze ze zrobił dobrze ale daje to do myslenia

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discorelax17 - tu:

discomaniac71

o mnie | ignoruj | PW

stat: 970 / 3972 / 18

9 Paź 2006, 10:10..

nie ma niczego takiego jak PD 04 (jest PDR 04 - nagrywarka i PDS 06 - CD)

nie ma niczego takiego jak PD 507 (jest PDS 507)

nie ma niczego takiego jak PD 7800 (jest PD 8700)

discomaniac71, 9 Paź 2006, 10:14

>

Masz rację, zapomniałem z kim rozmawiam. Otóż lekcję z wyszukiwarką w przeciwioeństwie do Ciebie drogi radiozapowiadaczu odrobiłem. Napisałeś: "NIE MA Pioneera PD 507 - jest PDS 507 - o tym pisalem"

Pytam się gdzie to napisałeś oprócz dzisiejszego wątku, jakoś bez linków kowala nic Cię chyba nie dopingowało. Przypominam Twój wpis:

>discomaniac71 9 Paź 2006, 08:46

>PS Co to jest PD 04???? Nie ma nic takiego... Podobnie jak PD 507 i PD 603... Moze najpierw naucz sie tych >modeli ktorych rzekomo sluchales.

Nie widzę informacji że PD507 to naprawdę PDS 507. BA oprócz dzisiejszego wpisu nie ma żadnego Twojego wpisu na ten temat. Jeśli nie rozumiesz o co mi chodzi to poproś kolegę, macie tam chyba jakich inteligentów w Krakowie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.