Skocz do zawartości
IGNORED

Tryb VR i tryb VIDEO - POMOCY !!!

r.crac

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Jestem od kilku dni szczęśliwym posiadaczem nagrywarki SONY RDR-HX720 i mam pewien problem z wybraniem optymalnego wariantu wypalenia płyty DVD. Instrukcja mi wprawdzie tłumaczy, że mogę nagrywać płyty -R oraz -RW w trybie tzw VR, który to z kolei pozwalałby mi na wprowadzenie indeksów podczas nagrania. Alternatywnym trybem jest VIDEO, który działa na wszystkich pozostałych nośnikach (nie tylko na "minusach"), lecz obraz może być jedynie zapisany w sposób ciągły - bez indeksów. I byłoby wszystko OK, gdyby nie fakt, że nagrałem płytę w trybie VR, wprowadziłem indeksy, zamknąłem sesję i.... mogę ją odtworzyć tylko i wyłącznie na moim sprzęcie lub w 100% kompatybilnym. Komputer już tej płyty nie widzi twierdząc, że to nieznany format zapisu :(( Podobnie ma się sprawa ze starszymi odtwarzaczami DVD - nie widzą moich płytek.

Czy jest jakiś "złoty środek", by powstała płyta z wprowadzonymi indeksami i byłaby przy tym widoczna na każdym sprzęcie odtwarzającym format DVD?

Czy ktoś zna ten problem ?

Pozdrawiam wszystkich ekspertów od DVD i czekam na pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/28633-tryb-vr-i-tryb-video-pomocy/

Przez indeksy rozumiesz zapewne znaczniki rozdziałów. Tutaj nie mam dobrych wiadomości. Tryb Video jest ogólnie stosowany w zapisie płyt DVD. Tryb VR powstał później. Jest bardziej elastyczny, ale za to mało zgodny z większością sprzętu. Sony zapisuje indeksy, jednak robi to w odstępach 6-minutowych w trybie Video. Nie można tego obejść. Taki już "urok" tej nagrywarki.

ArtS :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.