Skocz do zawartości
IGNORED

Hm... SHARP SX- 8800H co wiecie??

luxzi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem sobie, piękną końcówke mocy, sharp sk-8800h wygląda dosyć ładnie pomimo, że ma troche rys i zadrapań ale to mniej ważne, chodzi mi oto i tu prosze o pomoc, że nie wiem do czego sa kable wychodzące z tyłu na napięcie ponoć 12V, trzeba je chyba (potrzebne to jest) podłączyć tylko że ja nie wiem jak bo ja mam ich trzy?? Następna sprawa to że niedziałają mi wyjścia na głośniki tylnie, może nie tak, działa ale tylko słychać lekki głoś i to jeszcze musze mieć na ful podgłośnione w komputerze, czy to może mieć związek z tym napięsiem 12V? Może kupiłem zepsutą?? Głośniki które podpinam pod A i B chodzą dobrze. No niewiem już sam, pomuscie.

Pozdrawiam>luxzi

https://www.audiostereo.pl/topic/28571-hm-sharp-sx-8800h-co-wiecie/

znam te koncówki, POWER i nic poza tym, ale są bardzo tanie. ten kabelek z kostką na końcu słuzy do podlączenia reszty wiezy-uwaga-te koncówki pochodzą z takich ogromniastych wiez, skladających sie z podłogowych kolumn, tej końcówki oraz reszty w jednym klocku. zeby właczyc taka końcówke potrzebny jest ten włąsnie klocek, a jesli ktos chce miec niezalezne 320 Watt mocy to musi sobie zamontowac włącznik. to napiecie 12v słuzy do zalączania tej końcówki, elektronicy "obchodza" poprostu to napiecie i montują włącznik. a co do tylnych kolumn to przypuszczam ich regulacja istnieje jedynie poprzez to fabryczne "cos". inaczej ich nie podgłośnisz, a sama końcówka z tego co pisałes wydaje mi sie sprawna, bow sumie trudno zajechac cos co ma 320 Watt na kanale. chyba tylko debilowi by sie takie cos udało. praktycznie wszystkie takie koncówki zwozonez niemiec są sprawne, a jesli cos niedziała, to bardzo rzadko dotryczy to spalenia kosmicznych kostek STK.

tyle od mnie....

Mialem kilka razy taka koncowke i nizszy model 7700.Mozna ominac start za pomoca zew. zrodla zasilania 12 V.Wycinalem 3 zylowy przewod z kostka i wypinalem z plytki.Nastepnie usuwalem przekaznik zalaczajacy 220V na transformatory (pionowa plytka z lewej strony przy transformatorze),zwieralem sciezke (zalaczane styki przekaznika) i wlacznik montowalem w przewod sieciowy.Nie pamietam jak bylo z tymi tylnymi gniazdami surrond,ale tez ledwo graly.

Co chcesz p[odlaczyc jako zrodlo sygnalu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.