Skocz do zawartości
IGNORED

Kupilem kolumny BMN M1 - wrazenia

pawjer

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladajac posty na forum znajdywalem w wiekszosci niezbyt pochlebne opinie na temat tego producenta wiec zakup mial w sobie troche pikanterii :-) Na moja korzysc przemawial fakt ze producent wyprzedawal kolumny i wraz z przesylka kosztowaly 700pln.

Mam glosniki od ponad 2 tygodni i czekalem az sie wygrzeja zanim przedstawie jakas opinie. Dodatkowo czekalem na nowe nizsze standy.

Na BMNki przesiadlem sie z B&W DM302 wiec na poczatku uderzyla mnie wrecz znacznie mniejsza ilosc wysokich tonow. Po paru dluzszych odsluchach juz przywyknalem do ich normalnej ilosci w M1.

Dzwiek jest przestrzenny, naturalny, ladne stereo, perkusja brzmi wyjatkowo prawdzwiwie, bas dosc mocny wrecz potezny ale nie dominuje nad reszta pasma. Z natury slucham muzyki dosc glosno, ale mimo to nie mam poczucia chaosu, kompresji, co mialo miejsce w przypadku DM302. Do zestawu podlaczony mam jeszcze 10-letni wzmak SONY (seria 4xx) oraz pare sezonow mlodszy CD SONY (tez seria 4xx). Teraz rozgladam sie za nowym wzmakiem i CDkiem.

https://www.audiostereo.pl/topic/28552-kupilem-kolumny-bmn-m1-wrazenia/
  • 7 miesięcy później...

IMHO do takich opisów służy zakładka "Opinie"

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Cóż nadal mam te kolumny i nadal jestem z nich zadowolony. To co zmieniłem z systemie to wzmak na CA Azura 640 v2.

Brzmienie nadal bardzo mi sie podoba. Tak jak wielu forumowiczów pisało Azurek ma trochę więcej góry, jest jakiś bardziej jaśniejszy ale basu to mu nie brakuje ;) Wręcz przeciwnie, po przesiadce z SONY musiałem wytłumić BR w kolumnach aby ilość niskich tonów była jak należy.

Popierajmy polskie! ;)

Pozdrawiam

darex1973,

Przede wszystkim mam porównanie z moimi poprzednimi kolumnami czyli B&W DM301 i różnica oczywiście na korzyść BMN.Dźwięk pełniejszy, bez kompresji. Dodatkowo miałem pożyczone od kolegi Tannoye M2 i w stosunku do nich dźwięk BMN jest ogólnie dość podobny ale troszkę bardziej dynamiczny i cięższy.

Wersji podłogowej nie słuchałem gdyż z racji upodobań brzmieniowych jestem zwolennikiem głośników podstawkowych, według mnie mają lepiej kontrolowany bas (o rany zaraz mnie ktoś za to zlinczuje!) i łatwiej uzyskać namacalną przestrzeń przed słuchaczem, zwłaszcza w gorszym akustycznie pokoju. To ostatnie to tylko moje subiektywne odczucia i proszę nie strzelać. :-)

Pozdrawiam

• 3 miesiące później...

heja

od roku mam podłogowki m3, graja z yamahą ax 570 i odtwarzaczem dvd samsunga, przez ostrość samsunga musze na razie używać zwyklych miedziaków

mi dzwiek się bardzo bardzo podoba, nie ma nadmiaru wysokich tonow, nic nie syczy, srednie i wysokie są na prawde super bas miekki, pulsujacy ale nie rozwlekly, potrafi nieźle przypier... na dobrze nagranych płytkach, nie buczą, bardzo łatwe w ustawieniu.

do pełni szczęścia brakuje mi tylko normalnego cd bo z samsungiem to nie jest to, po wymianie źródla na pewno mocno poprawi się przestrzeń i bas, sens bedzie miało kupienie dobrych kabli

jak chcecie posłuchac to zapraszam do Łodzi

• 3 tygodnie później...

no i dorobiłęm się odtwarzacza cd - harman/kardon 970., i teraz powiem że jest rewelacyjnie . dzwiękak stracił ostrość pojawiła się bardzo ładna głębia, bas stał się krótszy ale ca to cięższy, wysokie i średnie delikatne. ogólnie znaczna poprawa w każdym aspekcie brzmienia, po podłaczeniu innych kabelków (real cable ze srebrem) jeszcz lepiej plus wyraźna poprawa wokali i szczegółowości, pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.