Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic PT-AE1000 1080i

Losiak

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Tomek

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/28333-panasonic-pt-ae1000-1080i/

Specyfikacja nowego projektora:

Ukryta Zawartość

W sprzedaży ma pojawić się na przełomie 2006/2007.

Ukryta Zawartość

W tej kategorii dostępne są juz na dniach projektory:

mitsubishi HC 5000

sony pearl VLP VW 50

Ceny tech projetkorów około €4k.

Panasonic też bedzie w tym przedziale w Europie. A w Polsce jeszcze wysoki VAT.

z tego co się zorientowałem to następcą AE900 jest AX100U.

z kolei AE1000U (lub AE1110U bo podobnoe numer model wciąż nie jest ustalony) to nie kontunuacja udanej serii, ale zupełnie nowe urządzenie.

to projektor nie tylko jakościowo lepszy, ale także z innej półki cenowej

Skoro juz wspomnieliście AX100 ... to patrząc na parametry mam pewne obawy ... kontrast (teoretyczny) - ok ale jasnośc ? na pewno będzie lepszy w niezaciemnionych pomieszczeniach ale ... chcąc oglądać w optymalnych warunkach - przy minimalnym zewnętrznym świetle to będzie sporo za dużo ... można co prawda zakupić "szary" ekran ale to i tak chyba będzie za jasny obraz (zakładając przeiętną odległośc od ekrany 3-5metrów i ekran o podstawie np. 2m) Może jest jakiś tryb "eco" ? który mocno ogranicza jasność żarówki ( i nic poza tym ;-)) ? a może trzeba bęzie się zaopatrzyć w jakieś filtry fotograficzne ...niektórzy już takie stosowali chyba do modeli 500 czy 700 ...

Zdecydowanie bardziej mi odpowiada rozkład parametrów modelu AE1000 (sądząc po symbolice to to ma być właśnie następca AE900 ;-)) jeszcze lepszy kontrast, jasnoś w normie ... nawet wygląd zdecydowanie ciekawszy i sprawiający wrażenie "poważniejszego" sprzętu ;-) ... tylko ta matryca ;-(( nie żebym nie chciał full HD ... kiedys się przyda ... ale stąd ta cena ... trochę za duzo jak dla mnie ;-(

>Vonda

„kontrast

>(teoretyczny) - ok ale jasnośc ? na pewno będzie lepszy w niezaciemnionych pomieszczeniach ale ...

>chcąc oglądać w optymalnych warunkach - przy minimalnym zewnętrznym świetle to będzie sporo za dużo”

Myślę, że nie masz racji. Po pierwsze, na pewno będzie miał tryby „oszczędnościowe” przy którym lampa będzie świeciła słabiej a jej żywot się znacznie wydłuży. Projektor chodzi ciszej i światła jest akurat ile pootrzeba. Ta jasność będzie używana tylko gdy ppotrzeba. To właśnie zdecydowało, że kupiłem Epsona TW-600 (1600 ANSI). Po drugie, masz zazwyczaj dość szeroki zaktes regulacji jasności lampy.

Wg. mnie ten problem nie istnieje, a lepiej mieć i nie potrzebować niż nie mieć i potrzebować

Tutaj w linku podane są wszystkie nowości w projektorach 1080:

Ukryta Zawartość

Jest też tal link do nowości projektorów 720.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.