Skocz do zawartości
IGNORED

Wysokie modele CD SONY

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Będę miał w środę w domku na odsłuchu CD SONY SCD-XA777ES.

Miał ktoś z nim do czynienia ,bądź z innymi modelami ? Jak grają ? Czego można się spodziewać ?

Chce przeprowadzić w domu test porownawczy CD i Super CD, jako punkt odniesienia będzie Accuphase CD 65.

https://www.audiostereo.pl/topic/28296-wysokie-modele-cd-sony/

najwyzszy soniak jakiego slyszalem to x33es, najnizszy z ES. na kolana nie powala, zreszta jak wszystkie soniaki któe miałem okazje slyszec. miękki dźwięk, troche moim zdaniem bez wyrazu. ale moze wysokie ES to juz nna bajka.. nie wiem, nie slyszałem.

gutekbull

Modelu (SACD?) SCD-XA777ES, nie słyszałem.

"Jak grają ?"

Dobrze :-)

Szczególnie z muzyką rockową i jazzem (instrumentalnym).

"Czego można się spodziewać ?"

Tego co cenią audiofile (cenią, przynajmniej w teorii) - przejrzystości, szczegółu, dynamiki,...

Można się spodziewać - braku "przesłodzonia", nadmiernego wygładzonia i "upiększenia"

dźwięku.

Również długich lat, bez potrzeby wymiany na inny odtwarzacz :-)

Wszystko powyższe dotyczy serii "7" i "5".

Jest tu tylko moje zdanie :-)

Mac + Sony ES (z serii "7"), może być ciekawym połączeniem.

Pozdrawiam

Czemu tu nie patrzyłeś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zildjian => jeszcze nie mam , ale nawet nie snuje takich podejrzeń po tym co slyszalem z topowych Marantzów , to jak na razie wolę swojego . Nie chce żadnej żylety ( czytaj Marantz)

Nawet Meridian G8 (chyba) ten najdroższy i najnowszy zagrał bardzo dobrze ,ale gorzej od mojego.

No coż,ale możesz miec rację ,wtedy nie będzie sentymentow ;-)

Wszystkie CD ktore zagraja lepiej od mojego Accu kosztuja majątek - ok. 20 000zl - nowe !!

A mój na rynku wtórnym ok. 1700euro( dane z Ebayu) - zalezy od stanu.

Takze przepaśc cenowa olbrzymia, a wjakości dźieku bardzo nieznaczna ;-)

Nie mogę go dobrze odsłuchać bo znajomy dał t........a i nie mam I.C

Bardzo dobra góra , scena, przestrzeń wyśmienita ,średnica szczuplejsza jak w Accuphase i bas też.

Barwa ,plastycznośc I.C się kłania ;-(

Za ok 17 000zł to mozna lepiej ,ale to bardzo dobre CD. I tylko kwestia ceny ;-)

No i mamy na dokładkę Super CD, tak nawiasem mówiąc słucham i nie wie o co chodzi z tym Super CD.

Słucham Super CD i mam wrażenie ,że kontury sa bardziej precyzyjne ,bardziej zebrane - można tak to nazwać .

Ale można i powiedzieć ,że dźwięk jest odchudzony ,mniej pelny :-)

Porównywałem Super CD z XRCD i nie ma porównania (na korzyść tego drugiego). Cena faktycznie trochę zaporowa, ale co w zamian? G8 jest teraz za 10 tysięcy. To na pewno świetne źródło. Może ten Marantz SACD, słuchał kto? Starsze modele Accu i dzielony CEC od Jerzyka też wyglądają zachęcająco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.