Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy Kebab w Warszawie i nie tylko

Jaro_747

Rekomendowane odpowiedzi

Zainspirowany dyskusją na Onecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pytam koneserów o miejsce, gdzie można zjeść najlepszy Kebab

w Warszawie i w innych miastach (żeby nie mnożyć wątków typu

Najlepszy Kebab w ...).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

w Lublinie na ulicy Lubartowskiej, idąc od strony Dworca PKS po lewej stronie, jakies 100 metrów od Krakowskiego Przedmieścia. mała klitka, może 10 metrów kw., ale kebaby.... miodzio. za każdym razem jak jestem w Lublinie to tam wstępuję

Nie jadam tego czegoś, nawet nigdy nie próbowałem, ale słyszałem, że uznaniem cieszy się tan na świętokrzyskiej (gigantyczne kolejki), podobno także znakomity jest ten na PKS Marymont (u Sąsiada), to tyle ile mogę powiedzieć o Warszawie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W Warszawie Na Swietokrzyskiej przy Bajce i w Al. Niepodleglosci niedaleko Polskiego Radia.

Na Rodos w miescie Lindos przy drodze na Akropol. Bardzo mila sprzedaje tam pani a kebab z Baranina pycha. Ech! :-)

No piękny temat. Uwielbiam kebab. Uważam, że to najlepszy fast food.

Jestem z Łodzi, więc podaję tutejsze namiary:

Budka z kebabem niedaleko dworca Fabrycznego (przy parkingu strzeżonym). Jest dobry, choć zależy od dnia.

Dobry dają też w Manufakturze i Galerii Łódzkiej.

A blisko łodzi, w Pabianicach, na Św. Jana niedaleko SDH-u jest knajpa turecka, gdzie podają naprawdę dobry (robi Pan Turek). A do tego częstują herbatą po turecku.

W Polsce bywa różnie, ale w Niemczech czy w Austrii to prawie szędzie jest dobry. Ostatnio jadłem w Monachium i Wiedniu. Palce lizać.

Najlepszy kebab w Warszawie jest na Francuskiej - taki jak powinien być: z baraniny; długi a nie gruby jak gdzie indziej, że aż trudno go zjeść i przedewszystkim nie tryskający sosoami po całym ubraniu; - poezja, porównywalny z kebabami tureckimi owijanymi w gazetę:) czyli najlepszymi.

Moim zdaniem ten przy bajce to syf, zawsze jest niedopieczone mięso, kolejki są ogromne, kręci się przy nim kupa drecholi i nie ma gdzie usiąść, jest jedynie jakiś brudny stolik, przy którym się stoi.

Świętokrzyska/Emili plater, taka mała rotunda okrągła od strony pałacu kultury. Najlepsze są w nocy, koleś nakłada duże porcje, są dobrze wypieczone, wszystko jest świeże, koleś zawsze sobie pożartuje, więc można się pośmiać, no i lokal jest po drodze jak się idzie na autobus nocny.

Drugi to przy szpitalnej, chociarz ostatnio pogorszył i w dodatku zaczeli łądować pomidory ze skórką (czego osobiście nienawidze).

Ciekawą opcją jest jeszcze przy świętokrzyskiej, wsród tych burdel baraków jest kebab z pieca.

Kebabik bardzo smaczne danie. W Warszawie moge polecic 3 dobre knajpki seruwjace:

1. Puławska tak mniej wiecej vizaviz Teatru Nowego. Jafar Kebab - jak dobrze pamietam to tak sie chyba zwie.

Dobre mieso, soczyste, wysmazone, ciekawy zestaiwk surowek, sos bardzo dobry ale ostry jest nie ostry.

2. Puławska przy skrzyzowaniu z Odynca. Kebabik jest obok sklepu sportowego "Sportland". Kebab podobnie w smaku jak wyzej tylko mieso jest bardziej suchsze, ale za to sos ostry jak zyletka.

3. Marszałkowska przed skrzyzowaniem ze Świętokrzyską kebab jest tak naprzeciwko WBK. nazywa sie "Marioz' pisane cos ala w greckim jezyku na szyldzie zawieszonym nad wejsciem.

Kebabik juz mozna kupic za 5zl na cienkim i na grubym za 6zl. Kebab dobry, mieso rowniez dobrze podsmazone ale takie suchsze, surowki zalezenie od dnia bo sa rozne wiec roznie sie komponuja w smaku. Za to sosik ostry jak brzydwa. Ludzie jak biora z ostrym to prosza tylko o kropelke :).

pzdr kebabowiczow

w Zamościu, z którego jestem, nie ma wielu knajpek z kebabami, ale jest jedna godna polecenia - nie śmiejcie się, ale w smażalni ryb "Ewa" na Gminnej. POLECAM!!!!!!!!!!!

PrzemekElektro, 15 Wrz 2006, 14:21

>Ciekawą opcją jest jeszcze przy świętokrzyskiej, wsród tych burdel baraków jest kebab z pieca.

dobry - to prawda. Jadłem (jedliśmy z magaznierem) tam kilka dni temu.

Popieram też ten na Francuskiej. Na szpitalnej to kiedyś byl niezły.

Moim zdaniem zasady przy wyborze knajpy nie ma. Czasem się trafi dobrze, czasem gorzej.

Nie zawiodłem się jak na razie tylko na tym "z pieca" na Marszałkowskiej. Ale często zmianiam lokale i szukam tego najlepszego. Od lat zjadam 2-4 tygodniowo.

Jak się dobrze zagada to można liczyć na lepszą obsługę i smaczne żarcie. Oczywiście jeśli mają z czego zrobić.

Trzeba ponarzekać...

... że dawno się nie jadło smacznego(!) kebaba (nie prawdziwego bo padnie pytanie: Jaki to prawdziwy? a wtedy już ciężko podpasować z odpowiedzią - patrz niżej).

... że robią ze słabego (suchego, żylastego, itd) mięsa.

... że smak dobierają pod gusta polaków (!!) a nie robią kebabów po swojemu.

i liczyć na to że facet wie co robi :]

Nie wolno przy tym wymieniać narodowości bo kebaby robi klika nacji m.in.: Syryjczycy, Turcy, Grecy i inni.

Jak się powie syryjczykowi żeby zrobił "prawdziwy turecki kebab" to będzie kiepski ;-)

A w charakterze wspomnień... najlepszy kebab jak dotąd jadłem na Nowogrodzkiej tuż przy Kruczej.

Już niestety nieczynne.

Klitka, działająca tylko kilka tygodni. Facet się ogłaszał na szyldzie, że sprzedaje chlebki pita i ciabaty wypiekane na miejscu. Kebab wyśmienity. Soczysta baranina, widać i czuć w smaku, że wszystko świeże.

Wielkość taka że ledwo zjadłem...

Szkoda że zabiła go konkurencja z "Lunch Time" z Kruczej.

pozdrawiam

k.

iddac w kierunku rynku po lewo,gdzies na srodku Florianskiej.Dokąłdniej nie wiem bo czesto kupuje około godz 2-3 rano...;).Ale z 5 kebabowni jesli dobrze pamietam na florianskiej to własnie u turka jest najlepszy.Tzn nie wiem czy to turek w kazdym razie nie polak sprzedaje;).

w lublinie na pl.wolnosci kebab u turka(prawdziwego:)przy johnnys pub, swieze warzywa i mieso, sos ziolowy i ostry, 7 pln taki raczej duzy, 8,5 pln megakebab naprawde duzy i duzo miesa i mialem klopoty zeby pochlonac:)dziala od jakis 3 miesiecy i mam nadzieje ze jak zyska renome to sie nie popsuje...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

W Warszawie 2 miejsca. Na świętokrzyskiej jest super poza rzeczywiście brakiem miejsca na zjedzenie, no ale można spacerek i na ławeczce w parku obskoczyć. Polecam ja też okrągłą knajpę na skrzyżowaniu świętokrzyskiej i emilii plater. Na francuzkiej mi średnio smakował, no i miejsca tam jest też bardzo mało żeby zjeść w spokoju.

Nie polecam tej okrągłej, jak wracałem w nocy ze znajomymi z klubiku, standardowo skoczyliśmy na kebab i jakoś tam trafiliśmy. Jedynie mięso było ciepłe, reszta z kawałkami lodu. I miałem wrażenie, że sprzedająca panna wielką łaskę nam robiła.

• 5 lat później...

W Pabianicach w małej budce przy dworcu PKP, prowadzą go chyba turcy. To najlepszy kebab jaki jadłem, czasem jadam tez w dobrych i popularnych donerach w Berlinie i dzwnie ale ten pabianicki jest smaczniejszy więcej mięska. cena to ok 8 zeta za kanapkę na cienkim ciescie.W Berlinie dwa ejro za trzy czwarte tego pabianickiego....w sumie ceny porównywalne. Jadłem też całkiem spora kanapkę za 1 ejro.

Kupiłem kiedys taki oszukany kebab za 2 ejro i dowiedziałem się przypadkiem że pani która to sprzedaje jest z Polski;

była ufarbowana na czarno i zjarana solarem....nawiasem zona Turka.

Poszedłem tam na drugi dzień i zamówiłem kanapkę tym razem po polsku....a skąd pan wie ze jestem z polski?!....miałem powiedzieć bo sprzedaje pani oszukane kebaby!:) nie chciałem byc niemiły:)

kiedyś zdarzało mi się zjeść kebaba, ale jak raz się przypatrzyłem jak np w centrum wawy przy świętokrzyskiej tam takie 2 punkty są czy były obok siebie i ci ludzie wybiegają w gajerach wciągać kebaba , gryzie kebaba to leci bokiem zawartość tak wiem jeść trzeba umieć :) na ziemie bo stolików było ze trzy razem takie stojące, wszystko zasyfione na ziemi , chodnik tłusty w promieniu 20metrów , jak w chlewie, otoczenie to samo, tylko zwierz wygłodniały może lepiej ubrany,, ostatecznie odpuściłem kebaba raz na zawsze jak mnie przeczyściło po nim na maksa, nigdy więcej, jeżeli to mogę sam w domu zrobić , bo to nie jest jakiś problem tym bardziej że te kebaby z okienek to mają mało wspólnego z prawdziwymi,,,

Focal + Naim

Najlepszy kebap jaki jadłem to shish kebap w Londynie, zdaje się na greenfordzie. Zawsze jak odwiedzam brata wpadamy tam. Nie jest to fast food, bo czeka się 15-20 min. ale mięso (obowiązkowo baranina) smażone jest na drewnie, serwowane z grillowaną papryczką, pomidorkami, robionym na miejscu, na poczekaniu chlebkiem/bułką i podawane z fantastycznym jogurtem z czosnkiem jako sosem. Nigdy, ani w Grecji, ani w DE ani nigdzie indziej nie jadłem lepszego kabapu. Przygotowywany jest on przez Kurdów, z którymi można fajnie pogadać, a jak się powie, że kepap to tureckie danie, to by udowodnić, jaki cienki jest ten turecki zrobią swój taki, że można się przewrócić z wrażenia.

Powrót po dłuższej przerwie...

Po kebabie czyści, bo oni jakoś tak dziwnie przygotowują ostry sos - na wejściu nie pali za bardzo, za to w kiszkach mocniej. Być może grube siekanie tej średnio ostrej papryki ma z tym coś wspólnego.

Najlepszy kebap jaki jadłem to shish kebap w Londynie, zdaje się na greenfordzie.

Narobiłeś mi smaka... szkoda, że Greenford to kawał drogi z Kilburn :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jezeli keabab to zapraszam na "green lanes"w Londynie.Dzielnica cypryjskich turkow,tylko na odcinku pomiedzy "manor house"a "wood green",mozna co tydzien odwiedzac inna restauracje przez rok!Wiekszosc z nich robi doskonaly i w miare tani kebab!!,Konkurecja robi swoje.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.