Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy

timex605

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono.

Czy ktoś z obeznanych w temacie może mi coś powiedzieć na temat jak w tytule? Kilka danych producenta :

THD 20-20k 2V outp 0,003%

IMD 2V output 0,003%

a może wstawie linka do aukcji w której licytuje z prośbą o ocene tego sprzętu bo jutro rano koniec a nie chcę zrobić czegoś czego mpgę żałować. (odpukać )

Dane są na zdjęciu z instrukcji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/28229-ko%C5%84c%C3%B3wka-mocy/

Najlepiej zawsze posłuchać bo bez odsłuchu kiedyś miałem protona sporo niższy model AM 200 szybko odsprzedałem prezentował to samo co NAD tylko z mniejszym wykopem ten ma mocy ciągłej 50 watt przy 8 omach Takze lepiej moze być z niskimi rejestrami ale rewelacyjnego przeskoku jakościowego bym sie nie spodziewał a cena już jest przesadnie podbita moim zdaniem . W granicach tysiąca to jakies Rotele wysokie z serii 800/900 można wyrwać i mogą sporo lepiej zagrać .

Właśnie posiadam Am-200 i jestem bardzo zadowolony. Chciałem się przesiąść na coś wyzszego bo czuje że się zaraziłem na dobre i pogoń za króliczkiem rozpoczeta, a dźwięk Protona polubiałem. Jeśli dojdzie do tego jeszcze jakiś nowy element który w brzmienie wprowadzi ta konćówka to będe zadowolony. I jestem własnie ciekawy ile jakościowo zyskam na odbiorze. Widziałem gdzieś zdjęcia środka i wyglada na bardzo solidną konstrukcje.

A i pasujący tuner biedawno kupiłem. A i podoba mi się, nie powiem .

Pozdrawiam

Wrrrrr..wścieklizna. Przelicytował mnie ktoś. Max dałem 1000zł i okazało się za mało. Jeśli wygrał ktoś kto zagląda na forum bardzo chętnie poczytam opinii o tym sprzęciku.

miałem kiedyś to cudo prze pare dni u siebie na odsłuchu i nic specjalnego mój pioneer A-676 W MOICH warunkach był znacznie lepszym rozwiązaniem ok (pokój 10 m2 ) a jak jesteś w stanie dąć 1000 zł to

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to jest znacznie lepsze rozwiązanie tego problemu (u mnie stoi RA-713 i nie zmaierzam go zmieniać narazaie)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

R> aiden, 16 Wrz 2006, 12:35

miałem kiedyś to cudo prze pare dni u siebie na odsłuchu i nic specjalnego

Mógłbyś coś szerzej powiedzieć czego brakowało lub co Ci sie nie podobało?

• 1 rok później...

Jaka impedancje wyjsciowa powinien miec przedwzmacniacz jeśli końćowka mocy ma 23 kohm impedancji na wejsciu?

Pytanie banalne ale nie dla mnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z taką imp. wejściową poradzi sobie większość tranzystorowych przedwzmacniaczy czy źródeł, tych na wzm. operacyjnych także. Większą uwagę trzeba poświęcić temu parametrowi w przypadku układów lampowych. W zależności od topologii i typu lamp ich impedancja może być nieco za duża dla tej końcówki. Ogólnie, impedancja wyjściowa powinna być niższa od 1-2k, wtedy na ogół nie będzie problemu z dopasowaniem.

• 4 miesiące później...

mam prosbe do wszystkich naprawde znających sprzęt całkowicie nieznanych marek. kupilem sobie dzis dosc duzą koncówkę mocy. nazywa się

WB M-500 by CONRAD.

w srodku 12 kondziołów po 4700, na srodku wielgachne trafo jak w pralce a po obu stronach moduły wzmacniacza 2x8 SANKEN 2sc2922 i 2sa1216. pobór mocy 700w

W INTERNECIE NIE ZNALAZŁEM ABSOLUTNIE NIC. nawet nie wiem ,czy jest to sprzet domowy czy estradowy. ma zarówno chinch, jak i wejscia balance. do tego kilak przełączników z tyłu, do jakichs filtrów czy cos. znajomy elektronik powiedziałmi ze to ma w sobie jakąs zwrotnice i moze pracowac jako mono do subwoofera (monoblok??? ). pomózcie mi wyjasnic zagadke, bo nie chce teog sprzedawac, chce tylko wiedziec co mam.

Jaką zwrotnicę ? Z regulowaną częstotliwością podziału w zakresie np. 1-3 khz z wyborem stromości filtrowania ? Jeśli tak to możesz zrobić aktywny bi-amp jak w zestawie B&W Nautilus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.