Skocz do zawartości
IGNORED

A taki nowy wzmacniacz sobie kupiłem ...

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

gutek, no niestety, jadę na firmowym kablu. Wyglada jak najzwyklejszy komputerowy, do tego szpetnie biały.

Może macie jakieś pomysły na fajną sieciówkę do tej maszyny? Warto inwestować w kondycjoner?

Można by wtedy podpiąć jeszcze lodówkę, co myślicie?

Pozdrawiam

Re: lancaster, 13 Wrz 2006, 10:15

>Może macie jakieś pomysły na fajną sieciówkę do tej maszyny? Warto inwestować w kondycjoner?

osobne podejście i kondycjoner niezbędny

no a siecióweczka Lelum Polelum ;-)

żadna inna nie pociągnie tej MOCY ;-)))

graaf, dziękuję. Na Ciebie zawsze można liczyć. Velum wydaje sie najmądrzejszym rozwiązaniem.

Dodatkowo będzie mozna go w przyszłosci wykozystać do podłączenia kosiarki na moim polu golfowym, wtopi się w estetykę krajobrazu razem z wężami do spryskiwaczy;)

Pozdrawiam

cloudior, widzę, ze próbujesz byc złośliwy?;p

Nie będę rozmawiał z impertynentami i odpowiadał na ich tendencyjne pytania!

Słyszałem ostatnio, że miałeś robić DIY "Vacośtam"?:)))

Pozdrawiam

PS. No niestety i szklana schłodzonego marchwiowo-jabłkowego Cię ominie;)

jar, sa bardzo miłe i też mi sie podobają. Pisze to zupełnie serio.

Jestem nawet za tym, eby połaczyc je w jeden wspólny, np. "Zakupy Elberotha".

W ten sposób będzie można poczytać o przygodach w konfiguracji systemu jednego z bardziej doświadczony chudzi na forum.

Ale jak coi chwilę czytam "kupiłem x", "mój nowy y", "przyszła pora na nowe y". To chociaż jest bardzo miło, to jednak trochę i pociesznie;)

Pozdrawiam

Elberoth ostatnio słuchałem koncówek Manley z Avalon. Warto abyś się temu przyjżał .To był niesamowicie aksamitny i jednocześnie niesamowicie precyzyjny dźwięk.Polecam

• Redaktorzy

Rewelacja. Nowe oblicze - Elberoth-hobbysta vintage. Zapłaciłeś raczej dużo, przede wszystkim jednak napisz, jak ci to teraz gra? Co do mnie, to chodzą za mną różne takie... Marantz 12 DAC/transport, przetwornik DPA SX128 (SX 64 znam, za miękki), przetwornik PinkTriangle Da Capo, gramofon Garrard 401 (oczywiście z ramieniem SME 3012)... I jeszcze sporo innych. Problem jednak nie tylko z forsą, ale gdzie to trzymać?

Ciężko tu jeszcze mówić o vintage, bo wzmacniacz jest bardzo modern in design.

Cena też nie jest wysoka biorąc pod uwage stan - ostatnio dość mocno sfatygowana para poszła za 475GBP na ebay.uk, czyli ponad 700 EUR. A ten nie jest używany, lecz nowy. Poza tym lepszego dźwięku za 3k zł nie kupisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Fotki zamieszczę.

Proces wysychania elektrolitów przyspiesza ciepło - dlatego jest to głównie problem dużych wzmaków pracujących w klasie A, generujących dużo ciepła - różnych Krelli, Thresholdów, ML itd - a nie takich małych bździdełek jak dpa. Tym bardziej, że nawet nie był podłączony.

Poza tym, 5 lat w kartonie to dla każdego urządzenia niemal jak hibernacja.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth,

napisałbyś coś o dźwięku nie znam DPA. Ta konstrukca jest zbalansowana? Jaką to ma moc?

Jaką klasę dźwęku to prezentuje, odnosząc do aktualnie dostępnych klocków na rynku?

Posłucham to ci powiem. Czasem lepiej aby wspomnienia pozostały ... wspomnieniami :-) Ale w przypadku DPA jestem wręcz pewien sukcesu.

Z tego co pamiętam, to dźwiek był transprentny (ale nie chłodny), bardzo szybki (mikrodynamicznie) i ultragładki.

Moc DPA 200s nie jest wielka, jesli sobie dobrze przypominam jest to 2 x 60 w przy 8 Ohm. Konstrukcja wzmacniacza to dual-mono, ma dwa traffa (choc trudno w to uwierzyć, bo jest malutki). Wielkim bonusem miala byc mozliwosc zmostkowania koncowki mocy i uzywania jej jako monobloku. Pisze miala byc, poniewaz nigdy nie slyszalem takiej konfiguracji. To co napisał Elberoth doskonale charakteryzuje dzwiek DPA, dodam jeszcze ze przywodzi mi na myśl dzwiek Audio-Nota. Jest niespektakularny i na pierwszy rzut ucha taki "normalny". Nie ma tam wielkiego basu, ogromnej dynamiki mega szybkosci, natomiast jest to czego zaczyna brakowac w innych urządzeniach po pewnym czasie: doskonala srednica, gladkosc, mikrodynamika. W pewnym sensie do takiej samej szkoły skromnych perfekcyjnych wzmacniaczy nalezy takze inny moj wzmacniacz: YBA. Kazdemu kto uwaza ze 800 E to wiele za 200s zycze powodzenia w szukaniu czegos lepszego z nowych urządzen w tej, a nawet wyzszej cenie.

No masz !

:-)

• 1 miesiąc później...

Elberoth -> Jak juz te "czarne skrzynki" Ci sie znudza to spojrz na Amber Wave Audio 304TL :o)

Ciekawa konstrukcja.

Amber Wave Audio 304TL

Power Output 175-200 watts into 4-8 ohms

Weight 200 lbs./side

Nestety $42000/pair

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-49-100004310 1170303198_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Czarne skrzynki jednak ida na sprzedaż. Mój drugi system, z myślą o którym je kupiłem, niestety nie zmaterializował się w takiej formie, jak sobie to wyobrażałem (czyli audiofilskiej).

Niestety żona zaoponowała i stwierdziła, że jeden audiofilski system w domu w zupełności wystarczy, a drugi stystem - w salonie - ma być już designerski. Ostatecznie skończyło sie na zestawie Primare (DVD/amp/tuner) oraz alumniniowych kolumnach Definitive Technology Mythos One, a więc czymś designerskim ze szczyptą audiofilizmu.

No i tylko tego DPA żal.

Gdyby ktos reflektował na igiełkę DPA to niech da znać. Kupiłem za 3000zł i za tyle chciałbym mniej więcej sprzedać.

DPA sprzedane jednemu z forumowiczów. Może coś napisze jak to gra :-)

americano - od Icepowerow to w ciemno gwarantuję!

(bo słuchałem Iceów u Elba) - chyba wiem jak wpadli na tą nazwę. Już w czasie sesji odsłuchpwej robi się człowiekowi zimno ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.