Skocz do zawartości
IGNORED

Maly, tani subwoofer

cubs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po przeczytaniu WIELU postow na forum, boje sie zadac moje pytanie bo pewnie czeka mnie lincz...

Posiadam Technicsa SA-EX510 i dwa male glosniki pioneera. Chcialbym wydac duza kase na dobry sprzet, ale niestety nie mam takowej i nie przewiduje w najblizszym czasie zadnych funduszy na ten cel. Glosniki z tym technicsem graja bez zarzutu (chodzi mi o stereo). Chcialbym jednak dokupic jakis maly i tani (300 - 400zl) subwoofer, dla ciut lepszych efektow dzwiekowych. Wiem, ze wiele osob teraz usmiechnie sie pod nosem, ale wg. mnie warto zaplacic te 300zl nawet za kiepski sub, bo jesli nie to pozostaje mi sluchac muzyki przez sluchawki lub tak jak teraz.

"Kiepski sub" nie oznacza jednak, ze chce nabyc jakies totalne badziewie (zdaje sobie sprawe ze za ta cene nie bedzie rewelacji, ale sa mniejsze badziewia i wieksze badziewia).

Pokoj mam maly, (ok. 6m2), muzyki slucham cicho i naprawde chodzi tu o minimalne polepszenie moich "odczuc sluchowych". Wiem, ze wielu z was nie patrzy nawet na modele < 2500zl, ale mnie na nie po prostu nie stac (przynajmniej przez najblizsze 3-4 lata).

Bede wam zatem wdzieczny za polecenie mi jakiegos taniego suba, ktory nie bedzie kompletna porazka. Nie jest to latwe zadanie, ale dla tego zwracam sie do fachowcow (ja jestem laikiem ... NIESTETY :) Wiem, ze te 300zl (MAX 400zl) to duze ograniczenie ale jeszcze raz podkresle, ze nie stac mnie na wiecej. Dziekuje z gory za kazda odpowiedz - tylko nie proponujcie mi dolozyc kase i kupic cos lepszego, bo mozliwe ze nie bede mial do czego dokladac :)

Dodam jeszcze, ze mam wyjscie SUB w ampli, czytelem sporo postow (nie tylko tutaj) i umiem uzywac google :)

Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/28151-maly-tani-subwoofer/

czesc

Rozejrzyj sie moze za subwooferem firmy Koda model Sw-550 lub Tonsil Sub Activ 100. Do tak malego pomieszczenia te subiki beda ok. Nie ma sie co spodziewac ogromu basu ale jak na 6m^2 to i tak bedzie za duzo.

pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/28151-maly-tani-subwoofer/#findComment-607489

cubus

a skad jestes??

bo jest ( ale jeszcze musze sie dopytac czy juz ni esprzedany) aktywny sub JAMO w super stanie za 350zl... zapomnialem dokladnie model ale taki sam w MM kosztuje 600zl... twoj maly pokoj rozniesie na strzepy:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/28151-maly-tani-subwoofer/#findComment-607591

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.