Skocz do zawartości
IGNORED

KOLUMNY paradigm monitor 4v11

REDZI

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic kolumny paradigm monitor 4v11- tylko jest jedno ale bazuje na opiniach internetowych i nie mam mozliwosci ich odsluchu :( , wiec prosil bym o rade czy warto i jak on brzmia-- slucham kazdej muzyki w wiekszosci popu, moj sprzet to AMP onkyo 602 teraz posiadam kolumny koda ex6 180w/92db ( rewelka ale malo srodka )

POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/28109-kolumny-paradigm-monitor-4v11/

chyba chodziło Ci o Paradigm Monitor 11v4...:)

Ja mam Monitor 11 v2 i jestem z nich bardzo zadowolony tylko obecnie nie mam ich do czego podłączyć:(

Myślałem też o Onkyo tylko 703 ale jak byś kupił albo był posłuchać na swoim w sklepie to daj znać jak to grało to może uniknę nietrafioneg zakupu:)

Mam też Dali 6006 i 8008 jako alternatywę brzmieniową ale tak jak pisałem nie mam na czym posłuchać żeby je uczciwie porównać, na chwilę obecną wszystkie grają bardzo fajnie:) Dali ma dużo bardziej miękkie brzmienie ale bas jest przez to wolniejszy, Paradigmy walą tak, że aż ściany się kruszą:) Wysokie są minimalnie za ostre ale jak dla mnie spoko a na dodatek bardzo selektywne i słychać każdy szczegół:)

dzieki za pomoc co do onkyo słuchalem 603 na pm 9v4 rewelka!!!!!!!!!!!!!!! ale jeszcze lepiej chodzily z harmanem ( lepsze basisko )

Ale osobiscie jak bym mial znowu wybierac wybral bym onkyo. 602 mam juz 2lata i jest git zadnych niespodzianek a uwiez nie oszczedzam go!!!!!!!

pozdro do uslyszenia

• 3 tygodnie później...

REDZI mam u siebie PM11v.4, słucham ich w 70 m kw i do mniejszej powierzchni jak 30 m nie radze:-). poza tym Twój amplituner ich nie uciągnie albo inaczej- nie wyciągnie z nich raczej nic dobrego:-)

Mialam dosyć dużo do czynienia z Paradigmami Monitor na początku z 9v.4 a teraz 11 i zdążylam się przekonac jak są wymagające te kolumny. Aby pokazały całą swą moc potrzebują mocnego napędu. Ja słucham na nich muzyki mniej wiecej jak Ty i grają nieźle aczkolwiek tylko raz pokazały że mają bas:-) z jednym wzmacniaczem, każdy inny sprzęt do tej pory jaki słuchałam się z nimi gubi. Dla mnie grają super i nie zamieniłabym je na inne na tą chwilę.

jak masz możliwość to zapraszam do mnie, bez problemu posłuchasz i sam ocenisz, ale na pomieszczenie do 30 m kw to są wg mnie za "duże" paczki.

pozdr

no więc... z Gośką trochę sobie swego czasu porozmawialiśmy o paradigmach... pozdrawiam cię Gosia przy okazji...;) niestety moje zdanie o 9v4 jest nieco odmienne i uważam że nie są wcale takie trudne do napędzenia(zależnie od wielkości pomieszczenia), ale to tylko moje zdanie hehe ;) u mnie grają w 25 metrach i powiem że do kina nie muszę mieć suba ! słuchałem ich w pomieszczeniach różnych - od 30 do prawie 70 m(podobnie jak Gosia), przy metrażu powyżej 40m zgodzę się że potrzeba im mocnego pieca! co do 11v4...hmmm... myśle że za tę kasę zastanowiłbym się czy nie dołożyć trochę i kupić coś z serii Studio...???!

Dziękuje i również pozdrawiam Ciebie:-)

ale tu mówimy o PM 11v.4 nie PM9v.4..troszkę inaczej grają i się zachowują:-) i dokładnie uważam jak Ty że zależy od wielkości pomieszczenia! 11 się zaduszą w 25 m kw ale 9 nie wątpie że grają super i zupełnie !! ale to zupełnie inaczej niż 11.

Aha a to zaproszenie na odsłuch do Ciebie mrbudziol..? Czekam i czekam i....nic.?:-)

pozdr

Witam szanowne towarzystwo!

Ja poszedłem w ślady Gosi i mam Paradigmy Monitor 11 tylk, że grają obecnie z amplitunerem Onkyo TX-SR 702 i dźwięk z tego połączenia jest na prawdę niezły. Wiem, że każdy chwali swoje ale akurat jak na amplituner to radzi sobie z nimi znakomicie. Moje Monitory 11 grają w pomieszczeniu 26m2 i nie rozumiem o co Wam chodzi z tym mówieniem że one muszą mieć większy pokój? W moim grają znakomicie. Żeby jednak nie było to ponarzekam trochę bo akurat nie uważam, że te kolumny nie zasługują na lepszego partnera od mojego Onkyo-myślę, że jak najbardziej wskazany jest jakiś mocny albo nawet bardzo mocny piec. Już nie mogę się doczekać kiedy fundnę sobię jakąś końcówkę mocy bo fakt, że na większości amplitunerów zadziałają zabezpieczenia albo dźwięk będzie płaski i suchy-bez mięsa. Onkyo ma obsługę 4ohm więc się nie wyłącza ale basu nie ma aż tylke żeby zrezygnować z suba. Bas który podaje to Onkyo jest kontrolowany, punktowy i raczej krótki. NIE MA BUCZEŃ a to jest sukces!

nie wiem norwidos jaki bas podają 11-stki... ale dziwi mnie że mówisz że w 26 metrach nie ma na tyle duzo basu aby rezygnować z suba ??? moje 9-tki w 25 m radzą sobie znakomicie i z basem jest ok... w sumie schodzą niżej od 11-stek ale to minimalna różnica, oczywiście mozna zapodać z subem dla osiągnięcia niższych partii basowych ale tak jak pisałem ja nawet (czasem) oglądam filmy bez suba... ale każdy ma inne preferencje "słuchowe....;)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Te klucuszki wydają się być niezbyt małe :D Norwidos, jak wypadają w porównaniu do E100. 11v4 mają chyba ostro pogmatwaną budowę zwrotnicy.Czy są mocno wymagające i apetyczne na prąd?? Jak dla mnie dziwna jest to konstrukcja.(troszku tych głośniczków napakowali hehe).Czy mają wewnątrz jakieś przegrody?? Wyglądają w sumie ciekawie :) czy słuchał kto na nich muzyki jak w opisie o mnie?? Jak się sprawują w takim klimacie.Mam pokój 26m2, ale bardzo szczerze wątpię w sens takich kolumn na taki metraż. Chyba trudno o prawidłowe ustawienie takich kolosów w takim pokoju.A sub do nich to pewnie PS1200v4 ;] to na 26m2 piknie hehe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.