Skocz do zawartości
IGNORED

Jak brzmi cd MUSICAL FIDELITY A2 ?

martin peterborough

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos posiada lub sluchal tego odtwarzacza cd?Poszukuje cieplo brzmiacego cd w dobrej cenie a ten wydaje sie byc niedrogi(moge go miec za okolo 1000zl)Czy on jest warty tej ceny bo trudno cos o nim znalezdz a juz absolutnie nic o walorach dzwiekowych.bede wdzieczny za kazda odpowiedz.dziekuje

https://www.audiostereo.pl/topic/28017-jak-brzmi-cd-musical-fidelity-a2/

miałem parę miesięcy tego cedeka; gra ciepło, bez przesadnej stereofonii, czy przestrzenności, ale nie można mu nic zarzucić w tym aspekcie, ma całkiem fajną barwę, co dla niektórych jest zaletą, a dla innych wadą z uwagi na to, że ten charakter, który dodaje od siebie A2 odciska piętna na każdej odtwarzanej płycie bez względu na rodzaj muzyki; nie znaczy to jednak, że każda płyta brzmi tak samo, ale ten pewien charakter jest słyszalny na każdej; duża tutaj rola reszty toru, a zwłaszcza wzmaka; krótko mówiąc, jak potrzebujesz analogowo grającego, ocieplonego cedeka to do 1.000,00 zł niezły wybór za bardzo dobry oczywiście stan, a jeżeli Twoim marzeniem jest mieć szczegółowość i analityczność z super sterofonią i przestrzenią, którą ma dawać twój przyszły kompakt, to tego się po A2 nie spodziewaj; niestety A2 nie łączy w sobie wszystkich tych cech:)

Jest w idealnym stanie.Szukam cieplego i muzykalnego dzwieku.Nie zalezy mi na szczegolnej detalicznosci.Szukam delikatnej szlachetnej gory oczywiscie borac pod uwage stosunek jakosci do ceny.ma to grac hybryda UNISON RESEARCH UNICO i glosnikami opera 1.5 ktore graja bardzo detaliczna gora choc nie metaliczna ale chcialbym ja troche zlagodzic.To ma byc moj drugi system.Aanalityke ma ze swojego pierwszego zestawu a tu chce poprostu fajnego brzmienia i przyjemnosci z muzyki bez wsluchiwania sie w szczegoly.z tego co piszesz ten cd moglby byc w porzadku.Myslalem tez o MARANTZU 6000ose bo moge miec go za rownowartosc 750 zl ale on podobno lekko charczy gora a to juz mi sie nie podoba.

martin peterborough

jesli myslisz tez o marantzu to posluchaj jak bedziesz mial mozliwosc 94 lub philipsa 960 (odpowiednik Marantza), mysle ze to moze byc dzwiek na ktorym Ci zalezy, do 1000 powinienes taki dostac, nadaje sie rowniez do tuningu chocby u Gregaudio...

Mag

• Redaktorzy

martin peterborough - z tego co sobie przypominam to te Opery są zrobione na głośnikach Tonsila ;) Jeśli szukasz jakiegoś muzykalnego playera to polecam dłuższy kontakt z top-oaderem Rega Planet. Z kupnem ww na "Wyspach" nie powinno byc problemu (tylko design mocno kontrowersyjny)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Tak rzeczywiscie Rega Planet mozna kupic tu bez problemu.Nie jestem pewien czy myslisz o Tych samych operach bo W tych zastosowano glosnik JBL nie pamietam juz jaki model dokladnie i zminimalizowana zwrotnice,chyba ze myslisz o tweeterze to tu nie mam pewnosci ale tez wydaje mi sie ze nie.Coc o ile to gra dobrze nie ma najmniejszego znaczenia dla mnie co tam zastosowano:-)

Frantz.Poszedlem za Twoja rada i posluchalem cd REGA PLANET.Jest to akurat stara wersja,ale dzwiek mnie oczarowal.Oczywiscie nie mozna oceniac w kategoriach audiofili.Jest to poprostu olsniewajaca muzykalny odtwarzacz,niezwykle analogowy(w dobrym znaczeniu tego slowa),plyty brzmia z niego praktycznie jak winyle.Niezwykly urok i przyjemnosc sluchania.Dziekuje Ci za rade jak i wszystkim ktorzy w dobrej wierze starali sie pomoc.Teraz siedze i wole posluchac mojego systemu nr 2 niz glownego.Cos niezwyklego.

Zbigniew.Naprawde nie moge sie skarzyc.Jest analogowosc w najlepszym tego slowa znaczeniu.Jak juz wspomnialem jest to moj drugi system i ma poprostu pieknie i muzykalnie brzmiec i dokladnie tak jest.Oczywiscie nie jest on idealny(jak zaden zreszta) ale brzmi ze az milo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.