Skocz do zawartości
IGNORED

Brak bassu Magnat Vector 22+DENON-385RD

clubaze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W dniu wczorajszym odebrałem z poczty pare kolumn Magnat Vector 22 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

i podłączylem to do amplitunera DENON-385RD. Wczesniej posiadałem 2 kolumienki TONSILA i w zasadzie nie wiele sie zmieniło. Otwór bass reflex umieszczony jest z tył a kolumny stoja praktycznie przy scianie, podłaczone zwykłym kablem za 0,80 zł /m.

Czy można jeszcze cos z tym zrobić czy tylko sprzedawac i szukać czegoś innego. Nie mowie ze jestem jakims technomanem, ale poto zmieniłem te głosniki aby w muzyce dancowej/popowej usłyszeć jakies uderzenie a nie tylko lekkie stukanie. Głośniki nie sa jakies tragiczne pozatym wygładaja ładnie ( ale to nie istotne) .Były tanie wiec moze w tej klasie cenowej nie można oczekiwąć więcej, ale patrząc na membrany głosnika srednio-niskotonowego powinno to grać nieco lepiej. Prosze doradzić czy jest jeszcze jakaś nadzeja czy tylko zmiana kolumn :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/27926-brak-bassu-magnat-vector-22denon-385rd/

Fakt-amplituner ma mało basu(wiem bo go posiadam) ale ja u siebie nie nazekam bo na basie pracuja 2xARN226. Spróbuj zmienic ampli lub podkrecic pokrętło basy ale obniżyc filtr fizjologiczny

Magnaty Vector22 mają sporo basu, ale mają też za dużo syczącej góry. Może to nieco "maskować" bas. Ponadto amplituner to słabizna. Sugeruję wymienić. Kabel też by się przydało wymienić na np. 1,5mm^2 ProCab LS15.

Witam ponownie.

A mozecie mi cos wiecej powiedziec o tych monitorach?

Czy 250 zł za pare to dużo / mało ? Normalnie.

Posiadany przezemnie denon to koszt okolo 300-400 zł. Czy w tym przedziale cenowym można kupić cos lepszego?

Pozdrawiam

Tylko pytanie czy to cos da, bo jak zmienie ampli, za chwile bede zmieniał glosniki to .... rezygnuje i kupie gotowy zestaw. Szkoda zachodu. Mieszkam na takim zadupiu ze o odsłuchu nie ma mowy. Kupiłem te głosniki bo wydawał mi sie atrakcyjne... zawiodłem sie, zmienie ampli - nie spodoba mi sie i ... ? Tymbardziej, że to bardzo niskobudzetowa produkcja. Ja nie jestem wybredny, chce tylko cos zadowalajacego.

clubaze

Nie kombinuj ze zmianą sprzętu, na początek ustaw dobrze kolumny. Proponuję 25-35 cm od tylnej ściany, a jeśli to nie pomoże, postaw je w narożnikach pomieszczenia (z zachowaniem podanego wcześniej dystansu). Jak nadal będziesz miał za mało basu, to masz wadę słuchu.

porlick, 31 Sie 2006, 20:15

[...]

>wcześniej dystansu). Jak nadal będziesz miał za mało basu, to masz wadę słuchu.

Nie mam, słyszałem wiele, nie droższych a lepiej grających sprzętów, moze to pomieszczenie jest jakies... nie teges

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.