Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer DIY - jaki głośnik?

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar zrobić suba diy. Mój pokój to 18m2, słucham jazzu, rocka i JMJ. Na głośnik mam ok. 300-350zł.

Szukam czegoś ciekawego już od ok. pół roku ;-) i ciągle jestem niezdecydowany. MIałby on być wykorzystywany w stereo, czasami w kinie. Sprawa napędu na później, tu dyskutujemy o doborze głośnika. Wiem, że budżet nieduży, ale w porównaniu do subów markowych - coś z tego wyjdzie :-) Dotychczas zaintersowały mnie: Visaton TIW200XS, SLS-12, BSW 124II, Monacor SPH-225C. Ale żaden nie odpowiada mi "tak do końca" .Czekam na Wasze typy, i mam nadzieję, że w końcu na coś się zdecyduję:-)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/27715-subwoofer-diy-jaki-g%C5%82o%C5%9Bnik/

Raczej aktywnego.

-> dj_zibi

Beymę rozważałem, jednak odpadła ze względu na jej słabe subbasowe predyspozycje, oraz możliwości wychyleniowe - łatwo rozpitolić cewkę.

Posiadam rzeczoną vife , ale jeszcze jej nie odpaliłem spowodu braku czasu skrzynka jeszcze nie skończona.

Głosnik wygląda porządnie duzy magnes z duzym otworem , ale ja zwrócił bym jeszcze Twoją uwagę na SLS 10.

Sporo się o nim pisze na forum jest nie drogi , a w 18m2 może być aż nad to.

Ja miałem dwa SLS i do roka stanowczo odradzam. jednynie w closed zagra szybko lub w dośc małej BR ale wtedy ma słabe zejście. jak się da duża budę to muli troszu ale nisko schodzi. proponuje jeszcze beyme POWER 12 to najlepszy głośnik jaki słyszałem do tej pory. Mega "wykop" dobre zejscie. Cewka 4" więc ciezko rozwalić.

Ja bym brał bez wachania BSW 12 czy 15 sam mam to wiem, z niemiec taniej dużo jest, nie zamienie go juz przez kilka lat. A o to i on:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to mój sub na BSW 124II i wzmaku 300W, co nie podobny do niebieskiego, co to spray robi :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.