Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto zamienić na ten wzmacniacz?

skatman1986

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko. Czy warto zamienić mój wzmacniacz Yamaha AX-500 na Diore WS 504B/WS 704? Albo Yamahe AX-500 na AX-550. Mam pokój 14m^2 i kolumny własnorobne na STX GDN 27-300-8-SS, GDM 17-150-8-SS i GDWT 8-150-8-PJ. Słyszałem u kolegi tą Yamahe AX-550 i naprawde ładnie gra. Chyba lepiej od mojej. Ma głębszy, bardziej wyraźny bas i stonowane wysokie tony. Nie wiem zbytnio w co zainwestować bo tej Diory jeszcze nie słyszałem a czytałem dużo dobrych opinii o niej. Pozdrawiam

To powiem tak... Mnie nie stać na Yamahe AX 496 (1000 zł) więc nawet nie mam jak stwierdzić czy masz racje :) Może kiedyś dojde do tego samego ale jak na razie ciesze sie z tego co mam i nie narzekam :P Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi ;)

skatman

bardzo dobry dzwięk za małe pieniądze to DIY zwałszcza wzmaki . Polecam zrobić coś samemu albo przy pomocy może kolegi co zna się na lutowaniu . Kupowanie klocków sklepowych aby grało dobrze to dla ludzi których stać na wydanie 5000 zł za klocek .

Złożenie jakiegoś projektu z forum Drakule albo Klona wyniesie cię bardzo tanio a będziesz miał wzmak na lata i dzwięk naprawde klasowy i przede wszystkim poprawny . Do Rocka i cięźszej muzy i jak lubisz moc i bas polecam Drakule jak lubisz ładną urokliwa górę polecam Klona .

ja już byłem bliski kupienia jakiegoś exposura za 3 200 zł a mój brat Roksana za 5 000 ale z pomoca dobrego kolegi wystrugaliśmy drakule i nam przeszłą ochota na sklepowe klocki bo nie mają startu do Drakuli .

prosze bardzo znajdziesz to na zakładce DIY

linki tutaj DRAULA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj KLON

Ukryta Zawartość

czytania na pare dni jak napiszesz czego słuchasz to podpowiem który wzmak Ci powinien lepiej przypasować jak bys potrzebował pomocy z częściami jakie warto kupić do Drakuli to służę pomocą .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hm myślę że jak będziesz miał lepszy sprzęt to z czasem odkryjesz inną muzykę .

Drakula będzie wymiatała i Techno ale przy takiej muzyce ten wzmak się będzie marnował . Clona odradzam do takiej muzyki stanowczo .

Etap techno mam za sobą już od prawie 10 lat , raz na rok zdarzy mi się zapuscić Faithless czy ATB :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.