Skocz do zawartości
IGNORED

Car-Audio - zmieniarka Blaupunkt

kal800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako źródło dźwięku w samochodzie wykorzystuję zmieniarkę Blaupunkt CDC-A08 podłączoną do fabrycznego radia i chciałbym pozostać przy takiej konfiguracji - ze względu na wygodę jaką daje wbudowane radio. Niestety mam poważne problemy z tym sprzętem, mianowicie:

- zmieniarka ma problemy z czytaniem niektórych płyt, konkretnie podczas odtwarzania występuje częste przeskakiwanie, dotyczy to nie tylko płyt nagrywanych, ale także oryginalnych!

- na każdej dziurze, nierówności mam zakłócenia w odtwarzaniu - przeskakiwania, bądź parosekundowe przerwy

- z mechanizmu przechodzą zakłócenia - takie tykanie co sekundę, słabo to słychać, ale może denerwować.

Objawy są dosyć męczące, do tego stopnia, że mogę słuchać tylko część ze swoich płyt w aucie, zaś czasami przy nierównej drodze muszę się przełączać na radio ponieważ nie da się po prostu słuchać muzyki z płyty - przeskakiwanie dosłownie co parę sekund!

Macie jakies sugestie? Może to kwestia montażu - w tej chwili urządzenie jest zamontowane pionowo, może trzeba coś wyregulować? Może ten sprzęt tak po prostu działa, w co mi się szczerze mówiąc wierzyć nie chce. Zmieniarkę kupiłem na allegro, ale po pół roku kupiłem jeszcze jedną - niestety to samo...

pozdrawiam

KK

https://www.audiostereo.pl/topic/27659-car-audio-zmieniarka-blaupunkt/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.