Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie monitorki do Naim Nait 5i

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Proszę o propozycje j.w. Składam entry system dla niedawnej solenizantki - 18-tka córki. Za serce systemu uznałem piec,więc on podwyższa poprzeczkę ( i cenę:-)). Mam propozycję z 2giej ręki Wharfedale 9. bodaj 2 za pół ceny - chyba za słodki lub Tannoy M2 za także parę stówek. Macie inne ?

https://www.audiostereo.pl/topic/27618-tanie-monitorki-do-naim-nait-5i/

zildjian -->

entry level .... najtańsze Harbethy oczywiście :)

... spojrzyj na Forum Naim'a ... tam wielu użytkowników zestawia tego Nait'a z B&W :)

Warto posłuchać tym bardziej, że masz Audio Klan pod ręką :)

zdezintegrowany_3PO

zildjian, 16 Sie 2006, 16:44

>zdezintegrowany_3PO, 16 Sie 2006, 16:39

>tym bardziej, że masz Audio Klan pod ręką :)

>

>Nie wiedziołek - gdzie ?

a TY nie z 3 miasta? hmm? ... bo jeśli się omyliłem to .... ;)

zildjian, 16 Sie 2006, 16:45

>dogon, 16 Sie 2006, 16:42

>>Może małe RLS ?

>

>Dzkb. Tylko czy są w 3mieście?

Audio Klan był kiedyś w Sopocie .... czyżby już się zwinął?

zildjian -->

najtańsze Harbethy to wydatek około 4500 PLN ... a więc drogo :(

Spendor też tani nie jest :( ... może faktycznie te B$W bo ten taniutki NAIM to taki trochę mulący jest ;)

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO, 16 Sie 2006, 16:48

>Audio Klan był kiedyś w Sopocie .... czyżby już się zwinął?

No nie, jest. Przez chwilę nie skumałem z Top Hi Fi. Dawno widać tam nie byłem.

Skontaktuj się z Andreą 29,sprzedaje obecnie Proaczki "tabletki".

Dobry wybór do Naima i znakomite głośniki dla początkującej audiofilki.

Myślę ,że skóry z ciebie nie zedrze.

pzdr

• Redaktorzy

Nie ma sensu kastrować NAIMa M-1 lub M-2. Oczywiście będzie przyjemniie, ale nie ma szans na wykożystanie potencjału wzmaka. Lepiej trochę dołożyć i kupić RLS Elara

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

JmLab Micron Carat za 1150 zł (allegro - niestety licytacja). Lata temu chorowałem na te kolumienki. (Sorry znowu Focal, ale tak mi już chyba zostanie)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dzięki Gents. A przy okazji,powiem ,że jestem totalnie rozczarowany 5i.. Kiedyś miałem Nait 3 i sterował tak Zollerami jak i znakomitymi kobyłami ProAc Studio 150 ! Ktoś je ma ? Wybrałem wtedy Zollery,ale musiałem oddać - wada jedengo kevlarowca.Brzmienie Studio 150 pamiętam do dziś!!!! Studio 125 może jedynie lecieć po pastę do butów !

Czesc,

sluchalem swojego naita 5i z najtanszymi usherami s520 - gralo calkiem fajnie wiec to moze byc ciekawa propozycja. sluchalem tez ze starszymi dynkami 50 - dzwiek nie dla mnie ale moze Tobie sie spodoba. sluchalem tez z harbethami 3 i 6 - to oczywiscie sa drozsze popozycje, ale mozna czasem trafic z drugiej reki taniej (ok lub ponizej 3k pln) a gra to naprawde bardzo dobrze. w ogloszeniach na forum sa eposy 12.2 (nie slyszalem zestawienia z naitem ale znam te kolumny i sa wysmienite), poza tym znajdziesz tez proaci 100 oraz tabletko 2000 od andrei. slyszalem dosc dawno temu tabletki ze swoim naitem i bylo bardzo dobrze. milego szukania i pozdrowienia

ps na forum naima rzeczywiscie czesto zestawia sie naima z BW, ale niestety raczej od serii 700 w gore... moze warto sprobowac tych monitorkow naima - niestety slyszalem je tylko raz na audioshow wiec nie mam o nich zadnego wyrobionego zdania. na forum naima jednak chlopaki bardzo sie tymi kolumnami podniecaja.

Parm

Wierzyłem,że jako posiadacz 5i się odezwiesz.Tak, o Usherach myślałem. Sprawdzę je - Sir w Oliwie je ma.Dzięki. Córa tyle u mnie słuchała,że wie co gra a co nie - tylko przekazuje wykres częstotliwości :-)

mala korekta - harbethow 3 nie sluchalem ze swoim naitem tylko z zestawem cyrusa 8, zestawem creeka destiny oraz z tactem sdai2175. z harbethow z naitem slyszalem 6-ki, 7-ki i 5-ki.

parmenides, 17 Sie 2006, 11:01

>Zildjian - przypomnij, co u Ciebie teraz gra? pamietam, ze lubiles focale i szybkie granie.

Wqrw się na graty i opchnąłem niedawno całą elektronikę- po przeslucahniu calej nowej linii Meridiana -G06-najnowszy-moze byc ale nie za te cene,G07 - zenada,G08- plastikowo za bardzo za ponad dyche.

Co mialem? Power - mono LFD, pre Manley Shrimp lampa i super tuningowany Primare D20. Teraz na razie Nad S 500 cd. Piekny ale bez jaj. i oczywicie Zoller Imagination na Focalach.

A tymczasem gra koncowka Sony 55 ES.Bardzo dobra !!! Wlasnie wpieprzyla Naima miast jajowy,ale Naim dla corki.......

Zildijan- jeśli córcia lubi takie brzmienie jak Ty, to wyłącznie JML PS.

Dłuzszy czas miał jeden z naszych kolegów takie zestawienie- Twoja szkoła brzmienia.

Z II łapy do kupienia w dobrej cenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.