Skocz do zawartości
IGNORED

ILU MODERATORÓW?

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

Ło w mordę ... aleśta chłopaki się rozpisali ;)

Swoją drogą ... jak wyglada pasowanie na moderatora?

Czy nadmoderator i wszechwładca Forum w towarzystwie swojego orszaku (czyt. pochlebcy) przybywał do kandydata na moderatora i wręczał mu nominację?

No i najważniejsze czy był chociaż jeden który odmówił ?

zdezintegrowany_3PO

ps. nadres29 --> nie palę się być moderatorem .... od małego szczeniaka uczono mnie by nie podp.... na bliźniego ;)

saczek_XTRM, 15 Sie 2006, 16:50

Moderator - nie duch święty.

Nikt tu nie będzie i nie zamierza (chyba) nikogo wychowywać. Ot, trzeba mieć dość oleju w głowie samemu, by takie rzeczy wiedzieć i sobie odpuszczać. Jak się "M" "chce" i zauważy, zwróci uwagę na odejście od tytułu wątku, ale to my wszyscy, sami powinniśmy się pilnować, by nie przeholowywać i aby nie było potrzeby ingerencji "M". Tylko, że jak wpisu dokona oznakowany teraz "M" to będzie najpewniej dalej prowokowany... Wiadomo jak to u nas jest z poczuciem humoru - ludzie mają różne ;) Aż wątek zejdzie na psy, ktoś straci cierpliwość i potem jest lament i biadolenie, że coś zniknęło. Prowokacje są takie zabawne uważasz ?

Po co "M" ma wdawać się w czasochłonne - mało wnoszące polemiki ? -Jak dla żartu to rozumiem, ale ile można czytać o przysłowiowej d... M... na forum o tematyce audio ? Zresztą mamy wątek "Brak humoru na forum" i tam jest dobre miejsce na wszelkie popisy. (W razie co zginąłby jeden temat ale i tak, nie sadzę, że łatwo.)

Przypatrz się każdemu, dowolnemu wątkowi, postaw się w roli "M" i oceń sam ile znajdziesz tam śmieci/bełkotu, a ile użytecznej informacji ? (Tylko nie przesadzaj z tym moderowaniem i swoją rolą :) I dlatego jest jak jest.

Nikt z forumowiczów nie będzie niewolnikiem forum - zapomnij. Podobnie nikt z "M" nie będzie tu warował dniami i nocami. A tak jak jest, można skutecznie co poniektórych poskromić i tyle. Nie twierdzę, że jest to doskonale rozwiązane ale jednak dobre.

Dlatego, jak się już domyślasz, "M" najlepiej robić swoje i nie wdawać się w niektóre dyskusje. Chyba jasne to wyjaśniłem ?

Nie jestem pewien, czy ujawnienie "M" było dobrym posunięciem.

* * *

Na tym świecie nie ma nic doskonałego - przyzwyczajaj się ;)

Tu jest wszystko "prawie"...

Reszta - w niebie i tam będziesz mógł się poskarżyć Najwyższemu jak tu Ci było źle, niesprawiedliwie i w ogóle do d... .

Zawsze można zmienić piaskownicę (co poniektórzy zresztą zmienili). Nie ma przymusu bycia tu. Trzeba umieć korzystać z wolności słowa i nie p...yć głupot.

Wyciągnij wnioski i nie zachowuj się jak przedszkolak czy wyrostek w okresie pokwitania. Przykłady niedoskonałości (wszędzie) potrafi wskazać każdy średnio rozgarnięty obywatel tego kraju ale tylko nieliczni próbują coś robić w temacie. Więc"M" - nie duch święty.

A zacznij od siebie.

Amen.

>A tak jak jest, można skutecznie co poniektórych poskromić i tyle.

Ufffff... a juz sie zaczynalem denerwowac... :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

zdezintegrowany_3PO, 15 Sie 2006, 21:24

To dobrze Cię uczono ;) A uczono Cię co się robi z chwastami ? :)

* * *

Moim zdaniem, mogłeś zapytać Lukara na PW ilu nas jest, a nie zakładać wątek z pytaniem i zabierać cenne bajty ;) Otrzymałbyś pewnie dwuznakową odpowiedź (wyrażoną cyframi arabskimi :)

Trzymaj formę i... nie rób błędów ;)

Pozdrawiam,

"nadres29"

PS. Mam co robić, więc prędko się tu nie pokażę.

PPS. Ale nim zniknę, przekażę przedtem pałeczkę i patrzałki komu trzeba :)

to moze zrobmy tak:

WYBRANE - STEREO - ANALOG - DIY - KINO DOMOWE - MUZYKA - BRAK HUMORU NA FORUM - SPONSOROWANE

i nie bedzie problemu tylko "M" beda raz na miesiac kasowac "BRAK HUMORU NA FORUM" i po problemie :)

andrea29 -->

to może zajmę jeszcze kilka tych cennych bajtów;) .... zresztą przecież możesz zawsze wyciąć moje wpisy ;)

andrea29 o co chodzi z tymi chwastami bo nie badzo wiem kogo masz na myśli ... może wymień kilka nicków tak będzie prościej !!!

O formę dbam ... a błędy są rzeczą ludzką ;)

z poważaniem ... niemoderator

zdezintegrowany_3PO

>andrea29

A nie zal Ci cennych bajtow na takie lanie wody i moralizatorstwo ?!

W poprzednim swoim wpisie skierowalem do Moderatorow 11 prostych pytan !

Na ZADNE nie uzyskalem odpowiedzi !

Czy moglbys rozmawiac z Nami w bezposredni, zrozumialy sposob,

a nie za pomoca jakichs przemadrzalych, moralizatorskich hasel, typu :

"A uczono Cie co sie robi z chwastami" itp.

Czy mozna prosic o odpowiedz na ktorekolwiek z moich pytan ?

Pozdrawiam

a ja mam takie niejasne wrazenie ze to "M" przy nicku zaczyna dominowac nad nickiem, niestety

znam andrea29 osobiscie (chociaz moze on mnie nie pamieta) i mimo ze pewnie zaprzeczy to ton wypowiedzi znacznie sie zmienil, niestety

netboy, 15 Sie 2006, 22:09

>a ja mam takie niejasne wrazenie ze to "M" przy nicku zaczyna dominowac nad nickiem, niestety

>

>znam andrea29 osobiscie (chociaz moze on mnie nie pamieta) i mimo ze pewnie zaprzeczy to ton

>wypowiedzi znacznie sie zmienil, niestety

... może po prostu poczuł się jak brygadzista pomiędzy robociarzami forumiarzamy - matołkami ;)

Gdybym był obiektywny i patrzył sobie z boku, to powiedziałbym, że dużym błędem było NA TYM FORUM ujawnienie się kolegów "M". Doszedłbym szybko do wniosku, że to co miało być dla nich wyróżnieniem stanie się strapieniem. Gdybyśmy - każdy z osobna - znali osobiście Panów "M", to nie byłoby problemu. Ja znam przynajmniej jednego z nich i wiem, że krzywdy bez powodu nie zrobi. Gdybyśmy mieli do nich wszystkich tego typu zaufanie, to mielibyśmy swoją Gwardię do obrony przed nowo przybyłymi łamaczami zasad. Pamiętacie chyba, że ostatnie większe dyskusje o moderacji wybuchły właśnie po takiej fali wpisów świerzych forumowiczów.

Nie jestem jednak obiektywny i powiem wprost, że byłem zawsze przeciwny jakiejkolwiek moderacji poza tą, którą powinni wykonywać wszyscy forumowicze:

Mianowicie powinno się wprowadzić jasny dla wszystkich wzorek np.

7 razy "nie na temat" od różnych użytkowników i w różnych wątkach = ban na miesiąc

wybitna wulgarność sygnalizowana podobnie np. przyciskiem "Ignoruj" wg podobnych zasad = ban na miesiąc

Recydywa po powrocie zbanowanego = ban na pół roku

Gdybyśmy w większości korzystali z narzędzi, które nam dano, to może obyłoby się bez pomocy moderatorów i Lukasz sam poradziłby sobie z np, przesunięciem wątku do innej zakładki po kilkukrotnym zasygnalizowaniu tego przez forumowiczów.

Taki jest mój pogląd na sprawę. Osobiste animozje skrzywiłyby nieco ten piętkny ład, ale ograniczenia narzucone przez wzorek pozwoliłyby ograniczyć takie nadużycia.

Żeby było na temat. Ilość moderatorów powinna wynosić 0, lub jak kto woli być równa ilości forumowiczów.

>Gdybyśmy w większości korzystali z narzędzi, które nam dano, to może obyłoby się bez pomocy moderatorów

No klikalem i klikalem... i klik z tego byl :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Kurt Dupel

Jak ja leje, to mozesz byc pewny, ze jest to woda zrodlana !

Natomiast woda o ktorej wspomnialem, to najwyrazniej - woda sodowa !

(silnie gazowana dodatkiem funkcyjnym - "M")

>foxbat

Bo te narzęcia to wersja DEMO jedynie i nie mają bez wprowadzenia takiego algorytmu mocy sprawczej - za wyjątkiem Ignoruj - chociaż jeśli faktycznie to nie był żart i dałem przypadkiem ignora pewnej osobie - to też nie do końca działa.

foxbat, 15 Sie 2006, 21:37

>>A tak jak jest, można skutecznie co poniektórych poskromić i tyle.

>

>Ufffff... a juz sie zaczynalem denerwowac... :D

Uffff, idzie na nowy serial? "Poskromiciele trolików" albo "Torreadorzy w walce z bykami" :-))

>Natomiast woda o ktorej wspomnialem, to najwyrazniej - woda sodowa !

>(silnie gazowana dodatkiem funkcyjnym - "M")

Ja tam lubię gazowaną - tak fajnie się po niej odbekuje :-) Ale zanim to w końcu nastapi, czuję sie taki napompowany i nadymany ! :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.