Skocz do zawartości
IGNORED

Temat tylko dla moderatorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

zmieniłem techniczne sprawy moderacji, przy każdym wpisie jest link "moderacja", który rozwija opcje moderacji:

1. wpis do usunięcia

2. temat do usunięcia

3. temat do zamknięcia

Nie bedzie dłużej wymagane moje zatwierdzenie - próg to 5 głosów i dany temat/wpis zostaje usunięty/zamknięty.

W tym temacie proszę dyskutować na temat decyzji oraz proszę o uwagi co mam ulepszyć w systemie.

Oddaję w pełni moderowanie Wam i mam nadzieję że to pomoże.

pozdrawiam

Łukasz

• Redaktorzy

w tej chwili to około 20 osób:

jozwa maryn, gutten, Peter Daniel, veteran, Piotrek608, Ururam Tururam, fadeover, Lukar, lolo, Zegarmistrz, pal55, andrea29, inżynier, Bartek1, broy, Papamek, Hiena-podrobka, gutekbull, Fr@ntz, pitdog, Zbig, Walery

No, nareszcie! Już ostatnio wcale mi się nie chciało oglądać tych pyskówek. Myślę, że trochę ostrzejszego czyszczenia na początek - aby zdyscyplinować tych, których się jeszcze da - nie zaszkodzi.

Lukar, 8 Sie 2006, 14:09

>zmieniłem techniczne sprawy moderacji, przy każdym wpisie jest link "moderacja", który rozwija

>opcje moderacji:

>

>1. wpis do usunięcia

>2. temat do usunięcia

>3. temat do zamknięcia

Dodaj jeszcze: 4. wpis jest OK

Skoro jest w statystyce/podsumowaniu, to dobrze jest mieć tę mozliwość "pod ręką".

• Redaktorzy

co z wątkiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Wreszcie. Dzięki za szybką reakcję.

Skoro juz jesteśmy we własnym gronie to może poruszę temat budzący spore emocje i generujący duży ruch na forum i osobiste wycieczki z obelgami sięgającymi kilku pokoleń wstecz:

- Co sądzicie o banie dla McGyvera do czasu założenia wątku sponsorowanego?

Poza tym producenci mogliby być jakoś w widoczny sposób wyróżnieni (kolor nicka, lub wpisów). Powoli z forum robi sie tablica ogłoszeń i miejsce autoreklamy ;(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Wątek 27409 można albo skasowaź, albo usiąść nad nim i wyciąć wszystko to co niepotrzebne. Osobiście uważam, że powinien iść do piachu - nie trzeba być nawet tegorocznym maturzystą, żeby zorientować się o intencji piszącego - idealna reklama radosnego rękodzieła McGyvera, choć tytuł wątku mówi zupełnie co innego. Z ponad 620-u wpisów z 5 - słownie pięć jest na temat!

Fr@ntz

"I am an audiophile"

opis spotkania z producentem to jedno, a celowe bardzo konsekwentne uzywanie forum jako zawoalowane medium reklamowe to co innego, inni producenti jakos maja wyczucie i umiar...

a co do syfu w tym watku, to kolejny raz ta sama osoba tworzy bagienko, po co hodowac trolla?

• Redaktorzy

miało byc porównanie o wysłzo opisanie konstrukcji minas cośtam na chwile przed wrzuceniem ogłoszeń McGyvera do odpowiedniej zakładki. Poza tym łatwiej wywalić całość i poprosić o ponowne przemyślane wpisy osób zainteresowanych niż siedzieć ponad godzine i wycinać pyskówki.

Niestety polityka reklamy własnych wyrobów prowadzona przez kilku forumowiczów skutecznie zniechęca legalnie działające podmioty gospodarcze do "Wątków sponsorowanych".

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jesli owa osoba to Qubric to ja przez dluzszy czas mialem go wycietego - zrezygnowalem z uwagi na moderowanie - wg mnie forum bez niego mogloby sie obyc.

Natomiast co do watku - na razie mnie nie przekonaliscie - sami robilismy w swoim czasie odsluch produktow Mc w Wawie i opisywalismy na forum, a na Wybrzezu przeciez tez robiliscie testy Baltlabow, i innych i tez pisaliscie o tym na forum - jesli mielibysmy byc konsekwentni to wszystkie te watki nalezaloby wywalic z forum.

Oznaczenie (przymusowe) producentow na forum - jak najbardziej.

• Redaktorzy

pal55 - ok, no to tniemy wątek. Ktoś jest chętny? ;) Zostawmy tylko to co rzeczywiście dotycze ww odsłuchu, a wszystko inne do pieca.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

>Pal55 a czy widziales by baltlab czy amplifikator co chwila "podpowiadal" nowicjuszom na forum, tak delikatnie naprowadzal na jedynie sluszne rozwiazania? co powstrzymuje do zakonczenia tej partyzanki, stworzeni wlasnego serwisu z jasna oferta, zalozenia watka sponsorowanego i organizowania odsluchu jako normalny producent, a nie jako taki niby wporzo dlubacz lol

co chwila nowe watki tworzyl, czasem intensywniejsza ta dzialalnosc czasem mniej, a wraz z nimi rzesze mlodych akolitow zachwyconych dzwiekiem czegos, co na pewno gra troszke lepiej od komputrowych pierdziawek? ;)

co do qubrica, od dawna odkliknalem wywalenie trolla i od dawna zachodze w glowe w imie czego Lukar go dalej hoduje na forum... argument, ze i tak sie znowu pojawi to nie argument, jak sie pojawi i bedzie syf, to znowu sie wytnie.

• Redaktorzy

dokładnie - kiedy będą wycinani na pniu, to szybko się znudzą i albo zaczną egzystować na ogólnie przyjętych zasadach, albo pójda precz.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Co do wątku "mławskiego" to mam obawy że jak wytniemi tylko wpisy nie na temat to straci jakikolwiek sens, niestety.

Ban dla McGyvera - nie, poza tym, co prawda na jego własne życzenie, może dojść do sytuacji gdy będą jego produkty dyskryminowane - jak widać tylko Minas Anor wywołuje takie "kontrowersje" - a co jeżeli ktoś rzeczywiście będzie chciał napisać recenzję z odsłuchu?

Oznaczanie producentów - tak, z tym że należałoby oddzielić takiego np. McGyvera, górka, elfana od producentów którzy rzeczywiście mają firmy i coś robią oficjalnie, np amplifon. Producenci i chałupnicy. Zdajmy się może na własne odczucia - ktoś wierzy że zachowa superobiektywizm?? Podniósłbym tylko poprzeczkę, 25% to trochę mało, IMHO.

• Redaktorzy

Przekopałem i przeklikałem cały felerny wątek. Oczy mnie palą, z ostrością patrzenia pomimo okularów na nosie tez nie najlepiej. Idę na kawę. Widzę, że i Pal55 też zaczął działać ;)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

mzoe male wyjasnienie co do kryteriow "wycinki". czy wywalamy wpisy chamskie, obrazliwe itd, czy tez ewidentnie nie na temat (jesli to jzu trwa i zaciemnia dany watek), nic nie wnoszace do tematu danego watku, czego dotad mniej wiecej sie trzymalem (bylo nawet to klikniecie "nie na temat", jak sama nazwa wskazuje...)

• Redaktorzy

wsio odbiegające od tematu wątku, obraźliwe itd. W werrsji do moderowania masz do wyboru na pierwszej pozycji "wpis so usunięcia"

Fr@ntz

"I am an audiophile"

pytalem tak generalnie, jesli jakies tam wpisy np. "nie na temat", ale nadal spokojne sa zglaszane, ciac czy zostawiac? bo widac roznice w reakcji na niektore sytuacje (np. w watku sponsorowanym Amplifona), jesli przyjmujemy ze i gadka o niebieskich migdalach moze byc, byle by byla grzeczna i spokojna (w watku nie o migdalach) to ok...

zacząłem - w pracy przebrnałem przez 2 strony - teraz juz w domu i nie jestem pewny czy chce marnowac czas ... :)

ale wywalanie calych watkow tylko dlatego, ze rozne trolle robia z nich bagno jest pojsciem na skroty - i to nie jest najlepsze rozwiazanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.