Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe jakie kupić ?

piotol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Mam telewizor plazmowy LGPC1R i chcę kupić kiino domowe z hdmi tak sądzę skoro TV ,a to gniazdo, mam satelitę , i kael PGV 7000 I jest super. Prosze o podpowiedź ...ja mam na uwadze LG LHT 755T Flat lub LHT 760IA tylko że jest czarny..( generalnie ważny jest dla mnie kolor srebrny sprzętu (może trochę śmieszne ale ważne) no i musi grać ..!!!

Piotol

https://www.audiostereo.pl/topic/27317-kino-domowe-jakie-kupi%C4%87/

witam musze oszczędzać ... tV 42" kupiłem w necie za 5300 oczywiście posiłkowałem się www.skapiec.pl między 1500-2200 ale pewnie dojdą jakieś kable euro około 210PLN i hdmi 430PLN koszmarne kwoty na dzień dzisiejszy ale będę zbierał nie znam się na sprzęcie dlatego pytam o sugestie dzięki wielkie za odpowiedź ...

jestem pewien gdyż chyba tak kupię najtaniej i bez większych problemów....tak sądziłem do tej pory po Twojej odpowiedzi zwątpiłem ale zawsze chętnie słucham jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia

Skoro miałeś 5300 na plazmę to pewnie za jakiś czas będziesz miał 5000 na jakiś sprzęt.

Harman Kardon AVR 130 (1500 zł) do tego JBL Balboa 5.1 (2500). Jeśli chodzi o DVD to w cenie do 1000 zł nie mam urządzenia z HDMI. Kabelki 2,5mm2, takie do 5 zł za metr i gotowe.

Jeżeli mocno bazujesz na DIVX to bierz DVD Manty lub Bellwood, czyta to wszystko jak leci, bardzo tanie a jak padnie lub znudzi się to mała strata.

Marantz SR4600+DV4360+Prism Amethyst 5.0 - 2349zł

Onkyo HTE 503-303 GH2000 5.0 - 2699zł.

Uwaga , obydwa są bez suba.

Propozycje taniego kina domowego opartego na "klockach" W ceny nie są wliczone kabelki.

Takich propozycji jest więcej.

Wybierz się z kimś do salonu i wybierz w tym przedziale cenowym to co będzie ci odpowiadało.

Posłuchaj także głośników Tonsila. W media widziałem zaestwa za około 1500 zł. Grał też całkiem ciekawie.

Co do DVD. Ja mam Bellwood 301A. Testowałem Harman Kardon DVD47. Różnica jest bardzo duża ale cena też

1900vs250zł.

>>pitol

ostatnio w MM widziałem zestaw:

Onkyo TX-SR303 + DV-303 + QUADRAL QUINTAS za jakieś 2200 pln.

natomiast w avansie:

Onkyo TX-SR303 + DV-303 + M-AUDIO HCS 8800 coś koło 2 000 pln.

Onkyo TX-SR503 + DV-303 + M-AUDIO HCS 8800 też jakoś blisko 2300 pln.

ale i tak najpierw musisz podejść do jakiegoś z w-wym. sklepow i dokonać odsłuchu w celu ich porownania..

A jeżeli naprawdę nie możesz doskładać i musisz kupić już, to zamiast kupowania w jednej całości, weź już lepiej to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam tego nie słuchałem, ale wygląda nieźle. Jeżeli wierzyć tym, którzy kupili i są zachwyceni, to może coś w tym jest... A jeżeli kiedyś kupisz kino z prawdziwego zdarzenia, to możesz komuś podarować w prezencie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj

Może już za późno na podpowiedź, ale obejrzyj sprzęt Yamahy. Ja w połowie 2005r. kupiłem taki gotowy zestawik z 5 kolumnami (bez subwoofera - po sugestii sprzedawców w salonie Top HiFi)za 3300 zł. Zdawałem sobie sprawę że nie kupuję sprzętu audiofilskiego, ale mój sprzęt zapewnia mi pełnię doznań dźwiękowych odbieranych przez moje ucho:-)). Jasne jest kilka rzeczy które bym w tym sprzęcie zmienił, ale póki co miałem inne wydatki i sprzet gra w zestawie takim jak na początku.

Mankamenty: nie ma karaoke:-))) (żartuję, ale w sylwestra musiałem odpalać kompa), nie ma wyjścia HDMI (choć Yamaha już takie oferuje, ale za dużą kasę), nie ma nagrywarki (np: meczów z TV), piloty nie są podświetlane - może się uśmiejesz, ale przy oglądania kina domowego jest to trochę dokuczkliwy brak.

Poza tym nie zauważyłem żadnych problemów ze sprzętem, ale może to przez:

- brak kontaktu z lepszym sprzętem,

- brak większej kasy.

Ostatnio ulepszyłem moje kino o projektro Sanyo Z4 i jedyne czego mi może brakować do pełnej satysfakcji to brak wolnego czasu by docenić jakość sprzętu jaki posiadam. Nie zazdroszczę Tobie wyboru ale życzę powodzenia.

Podlacze sie pod watek i zapytam o b.tani zestaw KD tylko do ogladania filmow i koncertow. Mam zestaw stereo,wiec muzyki mam na czym sluchac. Jesli ktos ma "swoj" typ w cenie 1kzl-1,5kzl to bede wdzieczny. Raczej odpadaja zestawy Yamahy,Denona,ktore mozna kupic za niewiele powyzej 2kzl.Wolalbym cos mniej zajmujacego miejsca.Pokoj ok.20m2.

Ps.Co sadzice o DRA660 Kody z glosnikami i aktywnym subie.Nowe mozna miec za 1,3kzl. Inne typy mile widziane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.