Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówki mocy Pioneer-a seria spec

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za dość tendencyjny temat, ale może ktoś miał styczność z tymi lub podobnymi produktami dawnych lat firmy pioneer. Znajomy chce mi "pchnąć" końcówkę mocy typu Spec-4. Posłuchać niedługo będę miał okazję w swoim systemie ale... jeśli można prosić o kilka słów ew. na temat tej lub podobnej końcówki będę wdzięczny.

Dzięki!

P.S. A wygląda to tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

z tego co znalazlem to tak... Podobno gra cudnie, zweryfikuje to osobiście, może jutro, musze po nią zajechać a waży to podobno SPORO!!!

WItam

Tu moze znajdziesz cos ciekawego :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 trafa

4 wielkie szklanki :))

technicznie moze byc bez zarzutu a nawet lepiej...

ciekawe czy stanie sie nastepnym hajendem za ludzkie pieniadze???

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Opteron radze posluchac. Sam mam koncowke dual mono Luxmana z referencyjnej serii okolo 1983 roku. Nigdy bym nieuwierzyl jak to gra gdybym nie posluchal. Co pawda moj egzeplarz ma w srodku powymieniany praktycznie wszystkie kondensatory oraz gniazda ale poza wszystkim to doskonala konstrukcja. Choc wyglada paskudnie to w besposrednim porownaniu z nowoczesnym wynalazkiem w postaci wzmacniacza Bel Canto, wzmacniacz ten w nowoczesnej cyfrowej technologi odpadl i zostal daleko w tyle za Luxmanem Radze posluchac i po malych modyfikacjach moze okazac sie ze to zacna rzecz. Miejsca na Black Gate'y jak widze tam sporo :-)

No i moj Luxman to brzydkie kaczatko w porownaniu z tym cudem.

Pozdrawiam

Kondensatory na pewno będą do wymiany liczę się z tym, są tam cztery wielkie kondy po 22,000uF każdy, jednak firm mi kolega nie podal, oprócz tych na pewno cała reszta będzie "sucha". No ale najpierw posłucham.

Na razie krótko:

Spec-4, niesamowita energetyka, niskie zejścia z dobrą kontrolą, średnica prawie jak baltlab, wysokie... tutaj jakiś kompromis, ogólnie ładne w bezpośrednim porównaniu jest ich więcej ale do tego podbicie w okolicach 13-16kHz niewielkie ale jednak słyszalne (może taka moda wtedy panowała). Przestrzeń niespodziwana! Myślałem że taki dziadek pokaże ledwo co na pierwszym planie słychać a on odwrotnie :-) Do tego miałem pre Onkyo 3060, wpiąłem na chwile ale po dwóch kawałkach płyty Nothing Like The Sun wypieprzyłem na dobre, nie nadaje się mawet ma odstrzał, podpiąłem źródło prosto pod końcówkę i jest OK. Gdyby dodać tak energii baltlabowi nie szukałbym nic innego! Może te pomysły z trafami 2x300V/A są wyjściem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.