Skocz do zawartości
IGNORED

CD Luxman dz-121 nie czyta płyt

pswierq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kupiłem na allegro rzeczony odtwarzacz, który to po trzech dniach bezproblemowego odtwarzania zawziął się i odtwarza tylko kilkadziesiąt sekund danego utworu i potem przeskakuje gdzie bądź (najczęściej do tyłu). Utworów z dalszej części listy wogóle nie może zastartować. Laser czyściłem, wyczyściłem i posmarowałem suwaki pod głowicą, nic nie pomogło.

Czy na podstawie powyższego opisu Ktoś może podać prawdopodobną przyczynę awarii, albo co jeszcze mogę spróbować zrobić przed wymianą lasera? A może to coś z elektroniki?

Jeśli trzeba by już laser, to może coś takiego od razu? (oryginalnie jest kss-152A)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Czy jednak oryginalny laser

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (kss-152 A)

A może poszukać podobny odtwarzacz?

Z wdzięcznością przyjmę też linki do jakichś serwisówek :).

Licząc na odzew

pozdrawiam

pswierq

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/27256-cd-luxman-dz-121-nie-czyta-p%C5%82yt/

zdaje się że na forum ktoś kiedyś pisał, że za winę nieodtwarzania kolejnych utworów (tych dalszych 10 i wyżej) ponosi ciężarek dociskający płytę. Poszukaj w wyszukiwarce, powinno to gdzieś być...

hm, gdybym od razu znalazł ten wątek...

W tym momencie poprzez rozregulowanie "podkówek" doszedłem do punktu, w którym głowic widzi liste utworów, ale nie może3 zastartować nawet pierwszego...

Jak skalibrować na powrót ten laser?

Może gdzies w Poznaniu ktoś to robi, a może ktoś wie, gdzie znajde service book?

Pomocy :)

>Jeśli trzeba by już laser, to może coś takiego od razu? (oryginalnie jest kss-152A)

Witaj!

U mnie w DZ 121 oryginalnie siedzial laser TOPH 7833 i na pewno nie pasowal KSS 152A, wiem poniewaz kupilem i oddalem ze wzgledu na niekompatybilnosc.

KSS 213 z mechanika juz jest lepszym rozwiazaniem, ale nie kazdemu pasuje grzebanie tak gleboko w mechanice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.