Skocz do zawartości
IGNORED

Futerko dla żony

audiofreak

Rekomendowane odpowiedzi

>dudivan

Jak to sie mowi wsrod nas, kanibali : "lubie Ciebie tak bardzo, ze moglbym Cie - zjesc !"

A Ty dudi, probowales juz Swojego - Boga ! (tylko mi nie wspominaj o tym nedznym substytucie - oplatku !)

Zeby pic (jak ja), krew Chrystusa, trzeba byc depozytariuszem Kielicha Swietego Graala !

Ty pewnie, wciaz - szukasz !?

Arsen Lupin, 20 Lip 2006, 11:25

>KATole m.in. uwazaja, ze niejaki BOG stworzyl Ziemie i zwierzeta, aby Czlowiek czynil je sobie

>PODDANYMI !

Dzieki temu możesz stukać w klawisze bardzo sprytnej maszyny pomstując na owo poddawanie

Ziemi a nie kiwasz żmiji za pomocą fujarki siedząc w kucki tak samo jak 5 tys. lat temu.

Arsen Lupin, 21 Lip 2006, 02:08

>Kosciol Katolicki to ORGANIZACJA o strukturze hierarchicznej ! Wstepujac do niej, dostajesz

>"propozycje nie-do-odrzucenia",

>(w czym przypomina inna, znana, wloska hierarchiczna organizacje ! :), ze nie bedziesz podwazal slow

>ludzi "ktorzy wiedza lepiej" ! (...) itd.

Czy zatem wyznawca hinduizmu może zjeść tą krowę czy nie (musi podporządkować się wiedzącym lepiej) ?

>dudivan

Wyznawca hinduizmu, buddyzmu czy dzynizmu autentycznie odczuwa Wspolnote Wszystkich Zywych Istnien !

Nie ma zasadniczych problemow z razacymi niekonsekwencjami swojej "doktryny", jak KAT-ol !

KAT-ol musi tylko slepo sluchac dogmatow, ktore kazdemu w miare normalnemu czlowiekowi wywijaja neurony na druga strone !

Dlaczego dobry Bog nabil 5 tys. malych dzieci na bambus ? Bo widocznie TAK chcial !

Papiez ma zarozowiony migdalek ? Modlmy sie bracia ! Przerzucilo Mu sie na - drugi ? Widocznie modlitwa byla za slaba !

Modlmy sie wiecej, glebiej, mocniej (2 mld. ludzi !). Dostal od tego - zapalenia drog moczowych ? Zmarl ?

Jakze wspanialy, dobry i laskawy jest Bog w Swoich decyzjach ! W nagrode powolal Go Bog przed Swoj Tron ! Chwalmy Pana !

Chcialbys dudi, porozmawiiac jeszcze troche o logice roznych wyznan ? :)

>Wyznawca hinduizmu, buddyzmu czy dzynizmu autentycznie odczuwa Wspolnote Wszystkich Zywych Istnien

>!

E, tam. Pierniczysz. Nie ma czegoś takiego, jak spójny hinduizm. Kazdy klan rodzinny tworzył własne odmiany hinduizmu - tak jak było mu to potrzebne. Jedni czczą szczury inni je jedzą.

Hinduizm i te inne wyznania dokładnie tak samo opierają sie na doktrynach.

A reinkarnacja jest jedna z nich.

Odrzucając jedną skrajność - popadasz w drugą. Jak odrzucać to wszystko a nie zastępować jedne mitgy drugimi. Szukaj sam! A znajdziesz.

Papież ma zaróżowieny migdałek.... a Budda obtarte kolanko...A Kriszna miał wzdęcie itd a potem ściął główę swojemu synowi...

>dudivan

>"Ja ci radzę - padnij przed nim na twarz i bij pokłony.

I w ogóle z szacunkkem do komputera - możesz nim zostać w kolejnym wcieleniu.

Nie resetuj - nie zabijaj !"

Tego rodzaju "czesc", czy zwykly respekt, odczuwac mozna wobec zjawisk "wyzszego poziomu",

a nie - "nizszego" (jak komputer) !

Gdyby nawet moj Pan-psychizm siegal "przyrody nieozywionej", wiekszy respekt czulbym przed

kamieniem ( ! :)), niz komputerem !

Zjawiska zachodzace w komputerze i jego zlozonosc (na poziomie funkcjonalnym - komputera),

sa - NICZYM, wg. mnie, w porownaniu z "potencja" tkwiaca w zwyklym "bambulcu" !

Oczywiscie w samej "materii" komputera tkwia podobne "potencje" jak w kamieniu (tez krzemionka ! :),

ale nie o tym poziomie w tym wypadku mowimy !

Choc w przyszlosci, gdy komputerowa funkcjonalnosc bedzie emergencja z samej

"przestrzeni elektromagnetycznej" (w funkcjonalnym zwiazku), problem wylaczenia komputera, nalezec bedzie

do dylematow natury moralnej (jak u Lema, choc jeszcze nie u Kubrika !).

Stad, realizowana tak jak do tej pory tzw. "sztuczna inteligencja' - SZTUCZNA pozostanie ! (i zadna "swiadomosc, sie w niej nie obudzi !)

A swoja droga, trudno CZEGOKOLWIEK byc do konca pewnym !

Patrzac pod pewnym katem, jestesmy tylko - ZJAWISKAMI w jakiejs WIRTUALNEJ RZECZYWISTOSCI ! ("Matrix" jest juz dzis ! :)

Jezyk jest tylko jakims - interface-em, nie umozliwiajacym jednak dotarcia , do "samej istoty rzeczy" ! :(

Koszmar !

Ratuuunkuuu !!! :)

>dudivan

>"Arsen, a jak dżynista tlumaczy sobie to nabijanie na pal(my) ?"

W sprawie "nabijania" na Palmy, przeczytaj sobie watek o nieuczciwych sprzedawcach na Allegro !

Zamiast Palma, mozesz dostac Kartofla (Jaroslawa ! brrr)

Gdy Budda mial obtarte kolanko, miliardy Buddystow nie modlilo sie

>o jego Cudowne Zagojenie, bo wiedzialo, ze i tak to g.... da ! :)

Jasne, siedzieli by latami wpatrując się w obatarte kolanko tak długo zanim nie osiągną oświecenia - sikając i sr***c pod siebie;-)

A my oświecenie dosięgliśmy już pare wieków temu....:-)

jar1, 21 Lip 2006, 14:18

>Jasne, siedzieli by latami wpatrując się w obatarte kolanko tak długo zanim nie osiągną oświecenia -

>sikając i sr***c pod siebie;-)

Bo ja wiem... niekoniecznie musieli to robić. Tamtejsi ludzie czerpią energię wprost ze światła słonecznego - nie jedzą i nie piją a nawet nie oddychają. Niedawno pokazywano w TV chłopca z Tybetu który siedzi już od 8 lat w pozycji lotosu i nawet Snickersa nie tknie !

A jeśli nawet coś tam pod siebie... ehem... emituje to najwyżej czystą energię. E N E R G I Ę !

>który siedzi już od 8 lat w pozycji lotosu i nawet Snickersa nie tknie !

Ale mi wynik - 8 lat medytacji. Ja po pierwsze wizycie w Masterfood nie tknąłem juz ani jednego snikersa ;-)

zdezintegrowany_3PO, 21 Lip 2006, 10:12

>... bzdury wypisujesz !!!

>Człowiek nie jest przystosowany do trawienia białka pochodzenia zwierzęcego.

>Dlaczego mięso daje uczucie sytości ?

>Bo gnije w przewodzie pokarmowym ! Wiele godzin a czasami i dni np. pieczona kaczka !!!

>

>Gdybyś trochę poczytał na ten temat wiedziałbyś że człowiekowi białko zwierzęce jest do niczego nie

>potrzebne.

Pachnie mi tu debilną książką niejakiej Grodeckiej pt. Zmierzch świadmości łowcy.

Jak to zgrabnie ujał twonk, człowiek jest wszystkożerny. Wskazuje na to długośc jego przewodu pokarmowego i budowa zębów. Sama obecność kłów o niczym oczywiście nie świadczy, bo primo jak każdy może zobaczyc w lustrze ludzkie kły nie są specjalnie wydatne, secundo wydatne kły zdarzają się u gatunków wszystkożernych, jak na przykład makaki, u których służą głównie do szczerzenia na pobratymców ewetualnie dokładania im.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ani chybi, zazarty (i wypity !) - KATOLIK ! (dosc typowa oznaka kultu religijnego w Polsce ! :)

Jak dobrze poszukaja miedzy lawkami, to napewno odkryja, ze "wyemitowal" tez sporo "swietej", katolickiej Energii ! :)

(we frakcji cieklej i stalej ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.