Skocz do zawartości
IGNORED

Futerko dla żony

audiofreak

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli macie problem z żonką, któa chce nowe futerko to wystarczy jej to pokazać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a swoją drogą już się wyleczyłem z wszelkich skór również dla siebie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/27184-futerko-dla-%C5%BCony/

Wrrrrr!!!!

Film był kręcony u żółtków...

Chyba po odpowiednim opłaceniu przez przeciwników futer i ze "scenariuszem", bo to rzeczywiście jakaś ekstrema. Ciekawe co powiedzą miłośnicy rapu, kiedy w MTV pojawia się czarna małpa przyodziana w futro do kostek.

Co do skór - jak zwierzę przeznaczone jest ma mięso a zostaje skóra to chyba jednak coś innego.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

Nie jestem rasistą, ale jak widzę teledyski tych bujańców w Bentleyach, którzy nie wiedzą gdzie jest Polska, to nic innego nie przychodzi mi do głowy - monkeys.

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

Nie dotrwałem do końca filmiku. Dla mnie za mocny.

Nienawidzę takiego katowania. Mogli je choć zabić szybko i skutecznie. Bez katowania zwierzaka.

Oby temu oprawcy ktoś kiedyś odpłacił pięknym za nadobne.

tomek11, 17 Lip 2006, 23:40

>Nie jestem rasistą, ale jak widzę teledyski tych bujańców w Bentleyach, którzy nie wiedzą gdzie jest Polska, to

>

>nic innego nie przychodzi mi do głowy - monkeys.

jak by Cie było stać na Bentleya, to teżby Cie nie obchodzila mapa świata, a pozatym skąd ta pewność, że nie wiedzą gdzie jest Polska ? Ale nie polemizujmy. bo to nie o to w tym temacie chodzi...

Bardzo mocny film :(

... moim skromnym zdaniem został on nakręcony specjalnie pod określonego odbiorcę !!!

Przecież futro tych zwierząt po ich skatowaniu nie będzie się do niczego nadawać !!!

A z tego co wiem zwierzęta futerkowe zabija się zastrzykiem w nozdrza ... tak by nie niszczyć futra.

Podobne filmy dotyczą również kwestii zabijania zwierząt w rzeźniach ... a w sumie jak wielu spośród nas jest weganami?

zdezintegrowany_3PO

>>>... moim skromnym zdaniem został on nakręcony specjalnie pod określonego odbiorcę !!!

odważę sie podejrzewać, że ten film mógł zostać zrobiony dla organizacji ekologicznych, które chciały mieć argument w walce ( o ironio !!! ) o niezabijanie zwierząt dla futer. ale to tylko przypuszczenia....

zdezintegrowany_3PO, 18 Lip 2006, 08:16

>Podobne filmy dotyczą również kwestii zabijania zwierząt w rzeźniach ... a w sumie jak wielu spośród

>nas jest weganami?

Mimo wszystko ciężko porównać kwestie odżywiania (konieczność) do kaprysu paradowania w futerku. Gdybym mógł, to bym nie jadł.

zdezintegrowany_3PO, 18 Lip 2006, 08:16

Naprawdę jesteś taki naiwny ? W świecie, gdzie księgowi liczą każdy grosz - o ziemię jest taniej niż zastrzykiem czy w jakikolwiek inny, "kosztowny" sposób. W Chinach humanitaryzm ?-Dobre sobie. Ponoć ludzi (więźniów polit.) zabijają w tył głowy (jak potrzebne serce..., a inaczej gdy potrzebny inny narząd... (...)

To co się dziwić praktykom ze zwierzetami ? Kto kupuje futra / -... !

* * *

Ludzie nigdy się nie zrozumieją. Żawsze będą zwolennicy i przeciwnicy. Tak już jest i nic się na to nie poradzi.

Równowaga jest iluzją, a argumenty stron jakże często się równoważą. /Starym i stąd to wiem :( /

PiS ledwo wygrał wybory - to kolejny przykład, tyle że z innej beczki.

Pozdrawiam.

andrea29 -->

ciekawi mnie tylko czy zagryzając pajdę chleba kaszanką w cieńkim flaku rozczulasz się nad żywotem świnki która nie z własnej woli oddała swoje wnętrze ;)

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO, 18 Lip 2006, 08:16

>Bardzo mocny film :(

>A z tego co wiem zwierzęta futerkowe zabija się zastrzykiem w nozdrza ... tak by nie niszczyć

>futra.

Film "trochę" mija się z prawdą.

Zwierzęta futerkowe zabija się prądem ~220V. Jeden kabel w tyłek, drugi w pysk - 3 sek.

Jeszcze ciepłe trzeba opruć. Skórę rozcina się pod brzuchem i na łapach, a potem zdziera ze zwierza.

Skórę zanim wyschnie trzeba wymizdrować i nałożyć na prawidło do suszenia.

Sezon ogórkowy w pełni. Co by tu jeszcze wynaleźć, żeby zabić nudę...

Życie jest brutalne i tak samo ludzie się zachowywali od zawsze, tylko wcześniej nie było to nagłaśniane i pokazywane.

A widzieliście kiedyś "naturalny" poród na wsi? Od tego dopiero można się zgorszyć.

Nagle się wszyscy zrobili delikatni i wrażliwi na krzywdę. Nie wierzę!

kubedes -->

aleś wymyślił z tym prundem ... ciekawe jak byś wsadził kabel z owym prundem w tyłek szynszyla !!! hahah

prundem ogłusza się a i owszem zwierzęta w rzeźni ...

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO, 18 Lip 2006, 10:10

>kubedes -->

>

>aleś wymyślił z tym prundem ...

nie wymyślij a widział.

technika jest taka że masz dwa drążki (nieprzewodzący np. drewno) i do nich zamocowany jest drut miedziany nie zaizolowany na końcu.

Szynszyla bierzesz za ogon wkładasz mu drut w tyłek a drugi drążek podsuwasz pod pysk. Zwierzęta broniąc się kąsają.

A odbijając piłeczkę - to z zastrzykami w nos to trochę mi to przypomina historię z maścią na szczury...

"Wyciągamy szczura z dziury, smarujemy go pod włos"

kubedes -->

kiedyś aktywnie byłem zaangażowany w obronę praw zwierząt (FWZ) i też widziałem wiele rzeczy ...

techniki są różne... ale na pewno nikt nie robi tego w taki sposób jak pokazuje zamieszczony film!!!

andrea29 --> zgładzenie zwierzaka praktycznie nic nie kosztuje (prąd, zastrzyk itp.) więc to co piszesz o cięciu kosztów nijak ma się do rzeczywistości ... tym bardziej że Chiny (czy też Daleki Wschód) nie są jeszcze potentatem w produkcji futer !!!

zresztą nieważne ... ten co ma kupić futro i tak to zrobi podobnie jak ten który czytając tego posta przegryza szyneczkę na 2 sniadanie :)

śmierć to śmierć nieważne czy zwierzak oddał swoje futro czy też kawałek pośladka ... dla niego to bez różnicy bo w każdym z owych przypadków na pewno cierpiał !!!

z wegańskim pozdrowieniem,

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO, 18 Lip 2006, 10:42

>kubedes -->

>

>kiedyś aktywnie byłem zaangażowany w obronę praw zwierząt (FWZ) i też widziałem wiele rzeczy ...

>techniki są różne... ale na pewno nikt nie robi tego w taki sposób jak pokazuje zamieszczony

>film!!!

zgadzam się. widziałem już różne rzeczy w swiom życiu.

zgadzam się również że to co widać to jakiś chiński Jackass Total Hardcore.

Osobiście uważam że najgorsze we wszystkim są skrajności.

>z wegańskim pozdrowieniem,

pozdraiwiam również

zdezintegrowany_3PO, 18 Lip 2006, 11:03

>... a patrząc na temat z zupełnie innej strony

> ... pomyślcie Panowie z iloma to zwięrzętami musi przyspać się kobieta by mieć pieniążki na takie

>futerko ;)

Strasznie jest nam jej żal... ;)

Ten film ma dobre pare lat, widziałem do dawniej.

Nikt by tego filmu nei robił pod określonego odbiorcę: spójrzcie na ilośc zabitych zwierząt!

Kraj prymitywny to również istnieje możliwośc prymitywnego traktowania zwierząt. Nawet nie chce mi sie o tym wypowiadać bo wydźwięk jest aż nadto wyraźny.

>>zdezintegrowany_3PO

Ja jestem wegetarianinem. Weganem nie, ale moze kiedyś ;)

Pozdrawiam

wojtekitek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.