Skocz do zawartości
IGNORED

logo stacji na plaźmie

Mik

Rekomendowane odpowiedzi

po prostu plazma to totalny syf

zanim dojdą do jakości obrazu z dobrego TV CRT to bedę na emeryturzy na dodatek ślepy i bede wtedy mógł sobie plazme wsadzić w d...ę :)

Plazma - słaby obraz, wpierdziela Megawaty prądu ale WIELKI SZPAN PRZED SĄSIADAMI

Co za docieranie PLAZMY - poprostu szajs

czyli jezeli oglądam jeded film na tydzień 4 lata bedę docierał, co za po...ne pomysły

docierać można młodego w wojsku a nie plazmę

co masz na scianie plazme 42 cale !!!

I wlasnie dlatego sam wybralem LCD, bo nie ma tam jakichs glupich "wygrzewan"... a pierd#$@% logo sie nigdy nie wypali.

A jak ktos frajer to niech slucha sprzedawcy i wydaje kase na bubel zwany "plazma"... i co z tego ze ma troche bardziej kontrastowe i zywe kolory i czarny jest bardziej czarny niz w lcd...

Wybor moj padl na LCD szajsunga 42 M61, i caly czas boleje tylko nad tym ze to jest jeb@#$ szajsung, ale obraz jest naprawde wymiatajacy..... znajomego przekonalem zeby nie wywalal forsy na pioneera 506xde, i kupil w koncu sharpa 45gd1... i tez sobie chwali, tym bardziej ze teraz uzytkowal to cos w trakcie mundialu... czyli premiere hd !

po prostu plazma to totalny syf

>

>zanim dojdą do jakości obrazu z dobrego TV CRT to bedę na emeryturzy na dodatek ślepy i bede wtedy

>mógł sobie plazme wsadzić w d...ę :)

widzialem obraz topowej plazmy i obraz topowego LCD. i zdajac sobie sprawe z niedoskonalosci technologii plazmowej (dot. wypalania luminoforu) bez chwili zastanowienia wybralem plazme.

obraz z kablowki jest spokojnie do przyjecia, natomiast z DVD progressive scan po componencie jest po prostu rewelacyjny.

Żeby wszystko było jasne. Nie bardzo wierzę w "uodparnianie" pikseli w trakcie docierania, ale wiara, to nie wszystko. Może coś w tym jednak jest.

A wracając do sentencji typu "plazma to syf" i "tylko naiwni dają się nabić sprzedawcy w butelkę", proponuję jednak ostudzić trochę "dydaktyczny" zapał. Nie każdy, kto kupi plazmę, ma wcześniej wyprany przez sprzedawcę mózg. Nie każdy też kupuje plazmę, aby zaszpanować przed sąsiadami. Znam przypadki osób, które mówiły "po co ci mikrofalówka?", "po co ci zmywarka?", "po co ci kino domowe?". Ale jak już sobie ktoś sprawił, czym prędzej sami też sobie sprawiali. Obawiam się, że czasami jest to przejaw swego rodzaju zawiści...

Każdy ma prawo preferować pewne rozwiązania, tak jak każdy ma prawo słuchać określonego rodzaju muzyki. Proszę nie wciskać jednak na siłę swego światopoglądu innym. Z pewnością nie zrobią na mnie wrażenia głosy "ekspertów", którzy do perfekcji opanowali szkolną łacinę, a meritum w tym wszystkim jest jak na lekarstwo.

Pozdrawiam, ArtS

Właściwie to tych plazm sporo idzie.

Byłem bardrzo zdziwiony gdy zapóźnienie między mediamarkatami w rejonie zagebia Ruhry a dolnego śląska wynosił niecały rok.

Mam nadzieję,że powstanie w Polsce fabryka tego typu w Polsce albo w strefie wyszechradzkiej dzięki czemu ceny pójdą w dół.

Co do LCD, zobaczymy czy ceny pójdą w dół. 2700-3000 zł za dobry LCD przyspieszy wymianę pokoleniową.

A co do poziomu wiedzy kupujących to z tym jest różnie.

Żeby nikogo nie obrazić uważam , że tego typu tematy powinny być całkowicie pomijanie.

Bądź co bądź to forum techniczne a nie kozetka psychoanalityka.

Jak pzrejrzę zestawienia sprzętu to czasami dech zapiera.

A czy ktoś potrafi udowodnić , że taki sprzęt to dokładnie ten który jest mu potrzebny?

Tak na marginesie, obecnie nie mam mikrofali, kiedyś przywiozłem sobie starego klunkra z Niemiec.

Popracował około roku, potem z braku zajęć w kuchni i ogromnych gabarytów wylądowała w warsztacie i pełni rolę podręcznej wypalarki do drobnicy. Wygrzewał ktoś świece zapłonowe w mikrofali???

Jacekwacek, 17 Lip 2006, 23:01 >Wygrzewał ktoś świece zapłonowe w mikrofali???

Tylko mi nie mów że ten stary klunkier z Niemiec o ogromnych gabarytach jest w stanie wygrzać plazmę 40 cali :D

>a nie mogą sprzedawać dotartych plazm?

@guzia

Chyba nie mogą, bo jeżeli prawdą jest to co przypuszczam i o czym napisałem kilka postów wyżej, nie ma czegoś takiego jak dotarta plazma. W każdym momencie jeżeli zacznie się oglądać tylko jeden program tv, jego logo "wypali się" wyraźniej niż pozostała część ekranu. Miałem nadzieję, że ktoś obali moje przypuszczenia ale brak odzewu chyba niestety to potwierdza.

W plazmach nie ma żadnego docierania, bo luminofory poprostu się zużywają i nie można temu zapobiec.

Podobne zjawisko występuje w monitorach CRT, jeżeli przed długi czas wyświetlany jest ten sam nieruchomy obraz, zostaje on poprostu na stałe utrwalony w fosforze na kineskopie monitora CRT.

Wracając do plazm to pół biedy gdyby wszystkie luminofory zużywałyby się w tym samym stopniu, niestety Niebieski kanał zawsze zużywa się szybciej niż pozostałe i tu jest największy problem.

To wszystko powtórka z historii. Pierwsze generacje monitorów CRT miały TEN SAM PROBLEM. Wszak po to właśnie powstały wygaszacze ekranu, żeby elementu pozostające dłużej na ekranie nie zostawały na stałe.

W pewien sposób pokazuje to poziom zaawansowania odbiorników plazmowych:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.