Skocz do zawartości
IGNORED

Co zmienic w sprzecie?

DKdent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym Was, jako bardziej doswiadczonych w roznego typu sprzecie, zapytac co najlepiej zmienic w moim systemie.. Otoz obecnie konfiuracja wyglada nastepujaco: SU-V45A.. niby jeden z lepiej brzmiacych "T" ;) , Sony CDP-950 i Tannoy M1.. I tak.. z dzwieku jestem zadowolony (12m2 ale niebawem bedzie ponad 30m2) i wlasciwie nie wymagam wiecej.. Wiec dlaczego cos zmieniac? Wzmacniacz ma juz swoje lata i wybor zrodel jak i potencjometr nie dzialaja dobrze (wyciszanie kanalow.. trzaski).. takze to nadawaloby sie jako pierwsze do wymiany.. tylko na co? Amplituner bylby dla mnie z pewnoscia wygodniejszy gdyz dosyc duzo slucham radia (obecnie slaba i stara yamaha TX440) i czasami milo zobaczyc jakis koncert/film na DVD.. jednak w stereo moze byc gorzej.. Wlasnie! Czy bedzie gorzej? Kupujac przykladowo najtanszego Marantza czy w podobnym przedziale cenowym Sony bedzie odczuwalna rozniaca do "T" ;). Czy lepiej jednak wzmacniacz stereo? Jestem w stanie zrezygnowac z "tyłow" jesli dzwiek ma byc gorszy niz teraz. Jesli stereo to jakie? W przyszlosci chcialbym zmienic Tannoye na jakies monitory B&W bo ich dzwiek mi jak na razie najbardziej podpasowal.. tym bardziej ze pokoj za niedlugo bedzie wiekszy i M1 pewnie beda poprostu za male... A CD.. chyba najlepszy klocek zestawu.. ale.. ja sie nie znam ;)

Budzet - 1500zl (raczej na cos nowego)

muzyka - rock, jazz, czasami cos w nowym "clubowym" stylu

80% muzyki.. reszta film/koncerty

https://www.audiostereo.pl/topic/27090-co-zmienic-w-sprzecie/

1500 razem z kolumnami? jak w to wszystko ma byc nowe, to ja nie jestem pewien czy taka zmiana wogole da jakas poprawe. Do 30m lepiej wydac cala sume na pare jakis przyzwoitych 2,5 droznych podlogowek, a wzmacniacz oddac komus do przegladu. trzeszczace potki nie powinny byc zbyt trudne do naprawy.

Jesli chodzi o pogodzenie kina i stereo w jednym zestawie, to proponuje poczytac watek nr. 26848. jeden z kolegow na forum uzywa np. amplitunera jako pre dla kocowek GC i jest bardzo zadowolony.

1500zl za klocek.. bez przesady.. wiem ile co kosztuje.. Planowalem 1500zl na amplituner ale mam mieszane uczucia co do tego typu sprzetu.. kolumny pojda do wymiany w pozniejszym terminie i wiem co kupic.. Chodzi o dobre dobranie ampli/wzmacniacz do obecnego zestawu z uwzglednieniem przyszlej zmiany kolumn na monitory B&W..

Skoro masz już upatrzone (a raczej usłyszone :) kolumny, to może zajrzyj do sklepu i posłuchaj TYCH konkretnie kolumn z różnymi amplitunerami. W ten sposób kupisz właściwy amplituner i będziesz już wiedział, jak będzie brzmieć całość gdy w przyszłości zmienisz kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.