Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana kondensatorów-Scott LK-72(Lampa)

8815lukas

Rekomendowane odpowiedzi

zorro, 14 Lip 2006, 23:16

>>8815lukas

>

>Przy montażu w p2p , elementy można zmieniać

>do woli bez obawy uszkodzenia czegoś.

>Podstawowa zasada upgreadu jednak brzmi " rób tak abyś

>zawsze mógł powrócić do wczesniejszej wersji albo nawet

>pierwotnej" . Oryginalne czesci zawsze warto zachować ,

>jesli nie posiada sie schematu to nawet porobić notatki .

cenna uwaga ;)

Zamówiłem w tym tygodniu kondensatory:

JJ-32+32UF/500v - razy dwa zamiast 30MF/500v i RIFA

33UF/450v - razy dwa zamiast 20MF/450v

Wczoraj wieczorem wymieniłem jednego JJ-32+32UF/500v i bas miał jeszcze tendencje do załamywań, po drugim wszystko gra - że tak powiem - no i myślę sobie jest git - nie wiem czy warto jeszcze te RiFY wsadzać (co prawda troche większe pojemnośćiowo od oryginału (ponad 2 razy) skoro gra już dobrze, wcześniej miałem jednak różne odczucia co do basu i jego zachowania ze względu na to że wysępowanie "pierdzenia" było słychać mnie lub więcej - zależnie od utwory ( większość to mp3 na oryginałach coś takiego występowało w o wiele mniejszym stopniu - ale także było) - jeśli ktoś byłby w stanie wytłumaczyć to zjawisko - to dobrze wiedzieć.W każdym bądz razie myślę że bas jest co najmniej dobry w tym scott-cie z resztą zapraszam na odsłuch zainteresowanych którzy byliby w okolicahc Hrubieszowa (przejazdem myślę - jeśli za daleko), wracając do basu to ja mam wymagające kolumny 89dB może do lampy nie najlepsze ale u mnie się sprawdzają. Myślę że ta strona przyda się wszystkim którzy by chcieli kupić jakąś lampę i cieszyć się z dzwięku za małe pieniądze, a są w stanie ponieść ryzyko związane z zakupami na odległość, lub jeśli będą mieli wątpliwości to ja polecam taki zakup, no tylko trzeba się liczyć z remontem ja w ogole nie mam nic wspólnego z elektroniką ale lutownica nie jest mi obca, jeśli się nie wie to się pyta, lub oddaję komuś kto się zna.Ja w prawdzie trochę ryzykowałem samemu nie wierząc we własne możliwości a to niespowdzianka - wszystko działa. Chciałem jeszcze podziękować morrisowi za największy wkład w tym poście - on dorzadzał i dobrze jak się okazało, także co do zaproszeń na odsłuch to nawet nie będę mówił że ma pierwszeństwo, a i piFko czeka - pozdrawiam wszystkich czytających -

Łukasz

Nie ma za co dziękowąć po to jest forum.

Dziękuje za zaproszenie, może jak klamoty w obudowy poskładam(preamp lampowy ,dac) chętnie bym usłyszał jak grają z lampką.

Co do tych rozbłysków w lampach to przyznam się,że nie wiem - jeżeli nikt na forum nie będzie wiedział na forum , to może zapytaj na forum fonaru- na triodzie.

Pozdrawiam.

Mam pytanie - jak przytknę ucho bliżej do wzmaka to buczy trochę(w okolicy trafa zasilającego ), ale w kolumnach buczenie już jest bardzo małe (ze wszystkich głośników najbardziej występuje w basowym) i czy to jest naturalne dla lampowców ??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.