Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki interkonekt do Jamo D570?

kyrtap

Rekomendowane odpowiedzi

Y... naprawdę taki zestaw spowoduje cofnięcie średnicy? Sam potrzebuję tani IC ale coś, co jest conajmniej nieutralne, najlepiej z lekko wysuniętą średnicą. Jakieś inne propozycje?

Tak w ogóle... co myślicie o tym?:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam autora za wtrącanie się w wątek... mam nadzieję, że informacje o które pytam też mu się przydadzą:)

Ukryta Zawartość

Ja proponuję interkonekt za 57 zł. Firmy B Tech. do kupienia w sklepie. www.voice.com.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

--> Molibden

Jeśli IC nie wyeksponuje średnicy to chociaż jej nie schowa, dlatego w ostrawym zestawie ten klotz nie byłby najlepszy?

--> mdavis

Masz może ich cennik? Dostać go można mailem, lub telefonicznie jedynie. Kabelki wyglądają całkiem przyzwoicie nawet...

PS. Co z tym MRS?

cortez, powtarzaj sobie do woli jeśli czujesz taką potrzebę. Twoim zdaniem mam z allegro wypożyczyć? Mam wypożyczyć kabelek DIY? Albo 15 różnych IC w cenie do 100 zł jeśli w salonach w ogóle nie ma takich kabelków, bo zaczynają się od zupełnie innej kwoty?

Nienormalny, 1 Lip 2006, 19:37

>Mam wypożyczyć kabelek DIY? Albo 15 różnych IC w cenie do 100 zł

A po co Ci aż 15 różnych? Wystarczą dwa. Jeden za 3,50PLN w najbliższym sklepie komputerowym i drugi za 350PLN z najbliższego salonu audio. Warto wydać te pieniądze bo zapewniam Cię, że lekcja będzie bardzo pouczająca na przyszłość. Pozdrawiam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

muszę zabrać głos, bo trochę się koledzy mijają z prawdą (może dlatego, że nie mają tych jamo)

sprawa wygląda tak, że to bardzo, ale bardzo dziwne, że jama d-570 maja wycofaną średncę,bo one średnicą bija aż po uszach, dlatego moim zdaniem przyczyna leży gdzie indziej.( Osobiście ze wzgledu na zbyt natarczywą średnice zrobiłem w nich spore modyfikacje), ale jeśli już tak jest to potwierdzam to co proplayer, klotz odpoada, zgadzam się też z jacch audioquest to bardzo dobre w tym przypadku rozwiazanie zarowno w ic jak i głośnikowe np 6+- średnicy aż nadto, radzę też dla próby podlączyć mocniejszy wzmak, bo może się okazać , ze poprostu brakło im trochę prądu...

Simonello, 1 Lip 2006, 16:06

>W takiej konfiguracji nie ma co przesadzać, jednak na pewno przyszłościowo zagra Klotz z

>Neutrikami, 1m klotza ok. 17,90zł, a wtyki 7zł/szt. I będziesz miał świetny IC.

Chyba masz na myśli "chińskie" neutriki za które przepłacasz płacąc 7zł szt., bo cena na nie jest duuużżooo niższa. Oryginalny szwajcarski Neutrik RCA za parę kosztuje 65zł, czyli 32.50 szt. Jeśli jestem w błedzie a masz dojście do oryginału w podanej cenie 7zł., to pisz na priva. Kupię tego masę:):) czyli naprawdę bardzo dużo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.