Skocz do zawartości
IGNORED

Najtańszy wzmacniacz lampowy

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

;] dzieki- chiałem po prostu wiedzieć w jakich granicach cenowych są najtańsze lampowce;] dlatyego nie zadałem pytania typu- "lampowiec, o dzwieku takim i takim, do kulmn takich i takich ITP"

nawet na allegro wszystko ok. 2000 zł:/

najtansze takie cos za 300 zł (chyba samoróbka)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz z Allegro na PCL86 (=ECL86, inne żarzenie), z tej lampy mozna wyciągnąć ~4W mocy w kl.A SE. Do kompa ? Całkiem sporo ludzi gra np. na 2A3 wcale nie mocniejszej i to jest dźwięk dużej klasy, bo nie moc o tym decyduje.

jakobs, 30 Cze 2006, 11:35

niejaki steffaudio robi wzmaki

>poszukaj wpisów o S&Audio może coś znajdziesz

Sam użytkuję od pół roku i póki co niczego innego nie potrzebuję. Jeśli priorytetem jest niska cena to szczerze polecam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

dudivan, 30 Cze 2006, 19:32

>Na jakich lampach gra twój wzmak, parantulla ?

A bo ja wiem? Nie znam się na tym w ogóle. Świecą na pomarańczowo, jest ich osiem i są w dwóch wielkościach po 2+2 na kanał. Spisałem wszystko co na nich znalazłem (wstawiam polskie litery zamiast ruskich) i nic więcej nie jestem w stanie powiedziec na ten temat poza tym, że ma to coś podobno 14W w klasie A, jakieś tam push pull czy coś takiego i jeszcze coś tam, coś tam, ale nie pamiętam. W tych tematach to jestem lamer maksymalny he he. Było tanie i ładne to wziąłem na próbę. Wcześniej nie miałem żadnej bliższej przyjemności z lampiakami, więc można powiedzieć, że brałem w ciemno i sam nie wiedziałem co to z tego może być. Okazało się, że fajnie gra i tak już zostało. A te śmieszne żarówki to:

-większe to coś takiego: 6P3S-E 9012

-mniejsze to coś takiego: OTK 0 III 85

Niestety allegro nie chce mi wyświetlić strony z tą aukcją, bo to było w lutym :(

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla, to ten sam wzmacniacz co zakupił pavbaranov?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oto i on. Na zielono świeci się magiczne oko, montowane w późnych modelach. Poniżej dopasowany doń brzmieniowo tuner Universum. O wiele ciekawsze są zdjęcia "rozbierane".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

guzia, 2 Lip 2006, 18:10

>parantulla, to ten sam wzmacniacz co zakupił pavbaranov?

Nie wyświetlają mi się fotki z tego linku, ale cena ta sama, więc to może być to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.