Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha CDX-880 vs. CDX-890

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Prosiłbym o porównanie wszystkich posiadaczy tych modeli lub tych którzy ich kiedyś słuchali i mogą cos o nich powiedziec.

Dziękuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2990-100000304 1170294623_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26724-yamaha-cdx-880-vs-cdx-890/

Noru, zamiast mnożyć nowe tematy mógłbyś się może dopisywać w jednym z kilkunastu uprzednio przez Ciebie założonych?

W kwestii oceny owych cedeków w całej rozciągłości zgadzam się z opinią mojego szanownego przedmówcy Rafała.

Nie wiem na czym słuchaliscie CDX-880 ale u mnie na Jazz'ie - Rotelu i Tannoy'ach wogóle nie muli...ma troche za dużo basu to fakt ale nawet niezłego i da się go zmniejszyc kablami.

Piotrek równiez stwierdził ze to dobre CD zwłaszcza w takiej cenie...bo do 350zł to raczej ciezko kupic cos lepszego tymbardziej ze orwałem w idealnym stanie, nie grzebane w dodatku z pilotem :)

A co do uszczypliwosci na temat moich poszukiwan sprzętu to wybaczcie ale ja kupuje i odsłuchuje a nie zaczytuje sie w gazetach :) ....jak ktos juz kiedys powiedział "gonie kroliczka" a chyba własnie o to chodzi zeby nie stac w miejscu bo wtedy czlowiek sie cofa.

A co do zakładania nowych watków to uważąm ze takiego jeszcze nie było i nikt nigdzie nie porównywał tych dwóch modeli wiec taki wątek jest jak najbardziej na miejscu.

No i oczywiście dziękuje za wpisy i opinie o CDku.

Pozdrawiam.

>Noru

"A co do zakładania nowych watków to uważąm ze takiego jeszcze nie było i nikt nigdzie nie porównywał tych dwóch modeli wiec taki wątek jest jak najbardziej na miejscu."

Weź nie strasz! Porównać można każde dwa modele czegokolwiek, zatem przed nami jeszcze wiele pouczających, bogatych w informacje, a przy tym jakże inteligentnych wątków założonych przez Noru!

Modlę się, żeby miał więcej gotówki, bo może wtedy z pułapu "do 350 zł" mamy szansę przejść na jakiś wyższy.

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Norbert tak sie sklada ze wiekszosc klockow ktore mialem milo wspominam. Nie moge tego powiedziec o Yamaszce CDX 890. Dzwiek byl jakis taki misiowaty z kluchowatym lejacym sie basem i wyraznie przyciemniony. Jesli zestawisz cdeka z bardzo jasnym a nawet metalicznym chwilami wzmakiem wszystko sie wyrowna. Z Denonem PMA 560 (Boze kiedy to bylo...) zagrala zbyt ciemno. Podobnie w innych konfiguracjach ktore testowalem.

discomaniac ---->

...no nic dziwnego jak zestawiłeś to CD z Denonem które uchodza za jedne z najcieplejszych i najmiekszych wzmacniaczy na rynku. Przy zestawieniu z dosc jasnym Rotelem i na dosc jasnych przewodach wszystko bardzo ładnie sie wyrównuje i dźwiek jest pelny i dynamiczny.

P.S. Pozdrawiam wszystkich zlosliwych.....po co piszecie jak temat was nie dotyczy i nie interesuje ?

Chyba po to zeby sie powymadrzac i popsuc komus humor :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oj Noru Noru... Jak napisal Adam: PMA 560 860 1060 i 1560 nie maja nic wspolnego z kluchowatoscia i muleniem. Graja jasnym otwartym dzwiekiem. Ale co ja poradze skoro Ty wiesz najlepiej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.