Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre plazma do 4500 szybko bo jutro MS

sambi

Rekomendowane odpowiedzi

najlepszy obraz na plazmie jaki widziałem to szwedzka LAVA LCD LV-40LLP tyle, że musiałbyś dorzucić jakieś 10tys, ale są mniejsze np 26" LAVA kosztuje 4900zł, tu pierwszy lepszy link z cenami z google

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przepraszam LAVA to LCD ale jakością obrazu bije plazmę na głowe, polecam to LCD zamiast plazmy,

aha pamietaj o tym, że plazma migoce z bliskiej odległości, najlepiej oglądać plazme z conajmniej 4~5 metrów, w LCD nie ma tej niedogodności.

sambi>>

Wiem, że pytasz o plazmę lecz może to Cię zainteresuje. Widziałem w Auchan ( w Mikołowie ale pewnie i w innych też jest) 32" LCD Thomsona - świetny wygląd bo wreszcie cały czarny!! -- w cenie 2990 pln. O jakości obrazu się nie wypowiem ( problem ew. smużenia) musiałbyś sam sprawdzić , bo małżonka czując zagrożenie naszego konta, "siłom i godnościom osobistom" odciągneła mnie od w/w obiektu więc nie zdążyłem ocenić. Jednak choć myślę o projektorze to ten model w takiej cenie wydaje się być interesujący ( lepsza rozdzielczoość w porównaniu z tanimi plazmami ale tylko 32"). Pozdrawiam i życze udanego zakupu.

guzia, 9 Cze 2006, 10:18

>najlepszy obraz na plazmie jaki widziałem to szwedzka LAVA LCD LV-40LLP tyle, że musiałbyś dorzucić

>jakieś 10tys, ale są mniejsze np 26" LAVA kosztuje 4900zł, tu pierwszy lepszy link z cenami z

Za 4900 to mam 37 calowy LCD LG, ale nie o to tu chodzi.

Mi bardziej chodzi jak jajlepiej ulokowac 4500. Liczy sie stosunek cena do jakosci. Moze byc tez LCD.

>sambi>>

>Wiem, że pytasz o plazmę lecz może to Cię zainteresuje. Widziałem w Auchan ( w Mikołowie ale pewnie

>i w innych też jest) 32" LCD Thomsona - świetny wygląd bo wreszcie cały czarny!! -- w cenie 2990

>pln.

Moja żona pracuje w Thomsonie i nie jestem przekonany do ich LCD mimo, że produkuje je dla Thomsona LG ;).

już po meczu - mówiłem żeby kupić piwo..... :))

PS - obecnie straszenie smużeniem LCD to raczej straszenie (problem wystę puje sporadycznie przy bardzo ale to bardzo szybkim przewijaniu tekstu jako text z ząbkami - LG 32 lcd , zaleta - nawet z 1 m nie widać na lcd pikseli

>Mi bardziej chodzi jak jajlepiej ulokowac 4500. Liczy sie stosunek cena do jakosci. Moze byc tez

>LCD.

Ja też tak do tego podchodzę.

LAVA 40" jest warta ok 7~8tys - wiec jeszcze czekam aż cena spadnie, choć nie chce drgnąć od jesieni zeszłego roku... czekam dalej.

z 4tys zainwestowałbym w Samsunga.

witam

za tą kasę nic specjalnego nie kupisz. I idę w zakład ,że jakość TVP pogrąży Twoją jakość przy tej klasie cenowej - jeśli nie posiadasz chociaż 4 metrów odległości od ekranu.

Najlepszą formą przed zakupem jest sprawdzenie kupowanych telewizorów u siebie w domu.

Wyeliminujesz te które nie spełniaja Twoich oczekiwań.

Z tańszych plazm - sprawdziłbym 42" Panasonica 42 PA 60 - kompletna kosztuje 4999 zł

42"LG PX 3 - również 4999 zł

TV LCD kierowałbym sie na 37 " LCD Sharpa - 5999 zł

37 " LG LC2

pozdrawiam

locoloco, 13 Cze 2006, 02:08

>idę w zakład ,że jakość TVP pogrąży Twoją jakość przy tej klasie cenowej - jeśli nie posiadasz chociaż 4 metrów odległości od ekranu.

Hehe, nie rozumiem tego zdania.

To pytanie na początku tak naprawdę zadał mi mój kolega. Ja wiem co bym sobie kupił, bo poszedłem do saturna i kazałem sobie podłaczyć Plazmy i LCD ki pod sygnał HD. I rzeczywiście najlepszy stosunek cena do jakości ma LG 37 LCR2. Z Plazm jednak tylko Pionek dorównywał jakością obrazu, no ale on byl o połowę droższy.

witam

mozesz odnieść z całą pewnością takie wrażenie jak popatrzysz na ten LCD / LG LC2/

Ale ten telewizor może nadgorliwie - posiada zbydt duzo ostrosci i przerysowuje obraz .

Wyglada to w ten sposób ,ze na nim biegnie piłkarz i ma białą koszulkę , a na stojacym obok Sharpie okazuje sie że ta koszulka jest w paski i plamy potu są widoczne .

Z koszulkami sędziego / żółtymi/ jest jeszcze gorzej . Widać piałe plamy jak jest zbyt szybki ruch .

Jedynie extra jest obecna cena na ten LCD / 37 LG LC 2/- 5400 zł

Dobrze się również prezentuje jeśli chodzi o wygląd.

pozdrawiam

Jak tak dalej pójdzie, to mistrzostwa dobiegną końca. Zresztą nasi już się prawie pakują.

Ale na poważnie. Niestety, tak już jest, że dobry telewizor mniej nadaje się do oglądania słabego sygnału od telewizora gorszego. Po prostu dobry telewizor bezlitośnie obnaża wszelkie niedoskonałości obrazu.

ArtS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.