Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V557 Słaby dżwiek

HD DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupilem Yamahe 557 wszystko ustawilem zgodnie z instrukcją a tu niespodzianka. Dżwiek przy filmach DVD dopieroslyszalny przy 30db a przestrzennosc tragedia.Uzytkownicy Yamaha557 Pomocy.Moze ktoś z was mial taki problem bo nie wiem co robic. Dzieki HD DVD.

https://www.audiostereo.pl/topic/26531-yamaha-rx-v557-s%C5%82aby-d%C5%BCwiek/

"W instrukcji nie ma zakresu dynmiki-10db" >>>

czyżby tą funkcję "wycieli"...

ale jeżeli chodzi o granie to te nowe modele tak mają "chyba" niestety... podobne wrażenia miałem po porównaniu u siebie rxv450, jednak starsze modele biją na głowe te nowe, zwłaszcza... grając.

pzdr

123... test

Ogólnie to yamaha tak mniej wiecej gra od minus 30 db ( ale również kwestia ustawień w set upie)

Chyba że nie masz polskiej instrukcji to masz problem z ustawieniem.

Nie napisałeś też czy są to wrażenia przy 5.1 czy przy strereo .

Moze masz ustawione tzw. nocne słuchanie ( ze zwiększoną kompresją)

włącz 6 chanel stereo i wypróbuj . 557 gra lepiej niż 450.

a tak ogólnie to te f51 są jedną z najbardziej żałosną konstrukcją kolumn koda czy coś tam.Kolumny o żadnym basie tylko trochę średnicy i wysokich. Przestrzeni to one nie mają wiec nie ma co winić amplitunera

dobre są 702 jako kolumny

Zakres podbicia 10db byl stosowany przy starszych modelach tylko dla kanalow przednich bo nie mozna ich buly podglaszac a nowe amplitunery Yamaha maja juz na wszystkie kanaly.Instrukcje mam po polsku a dzwiek do filmow .Prosty przyklad Star Wars E1 Darth Moul wywija mieczem na pustyni a z tylu na mojej 620 tnie cala sciane tak jakby stal za mna a na 557 lekki swist.Glosniki mam na full co robic .

Spróbuj podłączyć jakiś dodatkowy center z tyłu (EX), Yamahy chyba tak już mają, że scena w 5.1 jest przesunięta do przodu, moja tak właśnie ma ale mnie to akurat odpowiada, że akcja dzieje się tam gdzie stoi telewizor a tyły tworzą tylko tło. Koncerty na DVD brzmią tak jak powinny. Gdzieś kiedyś czytałem, że z EX-em Y. odzyskuje równowagę, ale sam tego nie próbowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.