Skocz do zawartości
IGNORED

listwa zasilajaca Bandridge

Mik

Rekomendowane odpowiedzi

witam po dluzszej nieobecnosci :-)

wykanczam wlasnie kacik multimedialny w nowym mieszkaniu i w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos z Was uzywa(l) listwy Bandridge 5017?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kosztuje rozsadne pieniadze, wyglada solidnie...

zastanawiam sie w ogole nad iloscia gniazd. sprzetow do podlaczenia bedzie jakies 6-8 (TV, DVD, CD, wzmak, tuner cyfrowy, tuner plazmy itd.) w tej chwili mam pociagniety osobny kabel elektryczny i teraz pytanie jest takie: czy zrobic w scianie 8 gniazd (nie bedzie widac, bo schowane za szafka) i podlaczac "do sciany" czy zrobic mniej gniazd i podlaczac sprzet do listwy. jakie parametry musi spelniac taka listwa, zebym mogl jednoczesnie podlaczyc ekran plazmowy, wzmacniacz itd?

mozecie polecic jakies inne, dobre listwy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/26469-listwa-zasilajaca-bandridge/
  • Redaktorzy

Porządnie to wygląda listwa Supry, a jak ktoś chce taniej to Fellowes. Co do ilości gniazd to warto zrobic przynajmniej 3 w samej ścianie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 3 miesiące później...

Odnawiam wątek. Widziałem ostatnio w sklepie listwę Bandridge. Wygląda całkiem, całkiem - tak jak zauważono wyżej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czy ktoś może miał z nią stycznośc lub może opisać jej wpływ na brzmienie ? - Tylko taki empiryczny bo wielu jest z tego co zauważyłem Nostradamusów:)

Ukryta Zawartość

AT

Jeszcze zdjęcie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AT

Wygląda IMO b. fajnie. Jednak bez poczytania o jej parametrach i bez organoleptycznego badania (gibie się, skrzypi, jakość plastiku, złożenia) nie kupiłbym żadnej.

Fellowsy oglądałem - nie dziekuję ;) -Wolę tworzywowego BELKINa ;) (Parametrami bije takiego Fellowsa na ryj ;)

No ale to moje zdanie. Cena do 140zł. Aha, no i przewód sieciowy dają grubszy niż w innych listwach.

Niestety trudno rozbieralna. (Zrobili ją na jakieś zatrzaski i trochę ciężko wyczuć gdzie są - a miło byłoby zobaczyć jej wykonanie wewnątrz. (Co prawda Jest zdjęcie na fotce opakowania ale mnie to nie przekonuje -nie ma to jak zajrzeć samemu.)

Listwy BELKIN widziałem w MM i się nad jedną zastanawiam. BANDRIDGE nigdzie w realu nie widziałem :(

Kusi też może SUPRA. (Mnie zwłaszcza kabel sieciowy.)

Od kilku dni mam model z 6 gniazdami no i..... dziala, nie ocenialem jej wlasciwosci sonicznych bo na takowe rowniez nie zwracalem uwagi (nie bic mnie prosze;-) Estetycznie wrazenie robi pozytywne. Tworzywo lepszej jakosci, solidny, dlugi przewod, wyraznie grubszy od tych marketowych.

Swoja kupilem tu -->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

andrea29

jak chcesz i jak będę miał okazję być w Olsztynie to podrzucę Ci zestaw listwy + kilka sieciówek Supry.

Na spokojnie zobaczysz, ocenisz i może zdecydujesz. Parę stówek więcej i będziesz miał zasilonko jak ta lala :))

Będę w sobotę w Olsztynie - decyduj. Dla mnie NO PROBLEM. Tylko daj znać.

pozdrówka jodel

andrea29, 19 Wrz 2006, 20:08

Wolę tworzywowego BELKINa ;) (Parametrami bije takiego

>Fellowsa na ryj ;)

O co dokładnie ryjem uderzył ten Fellowes ? :) Tzn. jakie parametry ma gorsze od tego belkin-a ? Oby nie to, że większe tłumienie....Jakis czas temu tak przypadkowo wypiąłem wzmacniacz z listwy Spark 2f-506 i doznałem szoku-jak bardzo muliła. Dynamika skoczyła niesamowicie. Przekładałem jeszcze parę razy przewody aby sprawdzić czy słuch mnie nie myli ale za każdym razem różnica była oczywista - nie marginalna. Szukam czegoś co nie wpłynie tak znacząco negatywnie na dźwięk...

AT

>TheOne2005

podpinanie wzmaka pod listwę (jakąkolwiek) to z reguły duży błąd - czasami zdarzają się wyjątki

wzmak a szczególnie końcówki mocy potrzebują zassania prądu, a listwa w tym nie pomaga

>Zydelek

aaa! się zrobiło parę małych demonstracji i nawet moja ukochana żoncia stwierdziła "że faktycznie poprawia" choć jest osłuchana na boomboxie LG :))

listewka jest naprawdę fajna solidnie zbudowana, fotki chyba już gdzieś na forum wklejałem i muszę stwierdzić, że nie żałuje każdej złotówki na nią wydaną, szczególnie jak zapłaciłem mniej niż 50% ceny oficjalnej :))

I to ona u mnie dużo poprawia kabelki Supry choć solidne są tylko dodatkiem.

>Zydelek

miałem pod bokiem cyfrówkę, więc szybko zrobiłem fotkę :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jodel- czekam teraz jak zona z kumpelą skończą oglądać "telepierdoły". Wtedy to ja :) zajmę swoje miejsce i wpartując się w ogień palonego drzewa w kominku zapuszczę muzę przy wykorzystaniu Twego kabla.

>gutekbull

szczegóły na PW

zaraz tam modyfikowane, ot się zrobiło parę prób i wyszło, że założyłem na kilka kabli po parce pełnych ferrytów (pełnych cylindrycznie, nie zapinanych). Z resztą jeden widać na kabelku przy listwie.

Umieszczone na końcachprzy wtykach, założyłem na kable dla PRE i CD, na końcówce mocy z ferrytami poczułem delikatne przytłumienie i to odpadło. Kabelek dość gruby 3x2,5mm2, elastyczny co mnie bardzo ucieszyło.

jodel, 19 Wrz 2006, 20:25

Ok., DZIĘKI - chętnie chętnie bym przetestował zwłaszcza kable. (U zydelka spodobały mi się. Doświadczenia w kablach sieciowych nie mam i nie spodziewałem się usłyszeć "godnej zawracania głowy" różnicy, a jednak /cholera/ usłyszałem.) Myślę o sieciówkach SUPRY serio. (Nasze forumowe dobre są jak nie ma pod ręką innych ;)

Jak mi się spodobają - kupię. (Ale wpierw oczywiście nowe kolumny.)

TheOne2005, 19 Wrz 2006, 20:31

Podjedź do naszego MM i sam przeczytaj z opakowań :)

* * *

Też zauważyłem ograniczenia dynamiki przez listwę. (W moim wypadku ACAR.) Dlatego końcówka jest wpięta bezpośrednio pod inne gniazdo i nie przez listwę. I nie ma problemu. (Wyłączam ją zawsze kiedy nie słucham.)

Prawda taka, że trzeba by było zrobić test kilku różnych listew u siebie w domu i jedna po drugiej... Choćby po to, by stwierdzić, które nie ograniczają dźwięku. Bo chronią jakoś tam wszystkie. Różnią się m.in. zdolnością pochłaniania energii i czaseami zadziałania. Ale znajdziesz też i inne różniące je parametry. Oceń sam i napisz co sądzisz...

jodel, 19 Wrz 2006, 21:09

Co to za listwa, którą kupiłeś ?

Czy ten kabelek z metra jest dobry (zakupiłbym Balls-a i Schucko na zakończenia) i czy cena jest przyzwoita- za 1,5 m - 135 zł + wtyczki ok.25 = 160 zł za kabelek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AT

>TheOne2005

he he he, nie wiedziałem, że BESTAUDIO uderzyło na allegro ;))

Supra ogólnie troszkę podrożała. U nas cena dwukrotnie większa niż w cywilizowanych krajach Unii - po ok. 14 euro za metr

Mi znajomy przywiózł ze Sztokholmu, wyszło po 40 zetów za metr :))

Czy warto za 90/m, trudno mi określić. Chyba można wierzyć Zydelkowi ;)) że jest faktycznie dobra. Na pewno do wzmacniacza, przekrój duży, to i tak już powinno poprawić.

pozdrawiam jodel

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.